Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон

Цената за кг сурово агнешко по магазините е 13,50 - 17,50 лв.
19 апр 2021 14:15, Елка Василева
152
Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон
Снимка: архив, БГНЕС

Печеното агне за Великден от топлата витрина на голяма верига "гони" цена от 500 лв. Поръчаното онлайн традиционно ястие пък е със 130 лв. по-евтино. Близо две седмици преди Възкресение Христово ресторанти въртят търговия в мрежата и със сет менюта за празничната ни трапеза, пише "Монитор".

Според оферта в платформа за търговия с различни услуги основното ястие за Великден - 10- или 12-килограмово печено агне с картофи и килограм дроб сарма, ще ни струва 360 лв.

Ако пък сме решили да се съберем в по-тесен семеен кръг заради все още върлуващата из страната пандемия, също няма от какво да се притесняваме - в интернет могат да се открият предложения на седем пъти по-ниски цени за малки компании.

Още по темата

Така например агнешкото месо с гарнитура картофи, дроб сарма и зелена салата с общо тегло 2,4 кг ще ни струва петдесетачка.

Според последната заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов заведенията могат да подновят дейността си при 50% от своя капацитет - решение, което препълни ресторантите в столицата. Вероятно с цел „застраховка“ обаче ресторантьорите не се отказват и от поръчките за дома.

Доставки до вратата ни правят и част от местата за настаняване, които също бяха сериозно ударени от COVID-19. Сет меню в четиризвезден столичен хотел върви за малко под 32 лв. на човек. В него влизат великденска зелена салата, агнешко с дроб сарма, прясно изпечен хляб и подарък пъстро великденско яйце. Празникът ни ще бъде подсладен от парче торта.

Търговските вериги също се включват в борбата за клиенти, като оферират потребителите със специално подготвени за празника месни изкушения. От „домашната“ фурна на един от големите магазини у нас излиза 10-килограмово печено агне, пълнено с дроб сарма, за 490 лв. или със 130 лв. повече от това в онлайн платформите. Най-скъпото готово за консумация агнешко е печената плешка, която се оферира отсега за 59 лв./кг. В помощ на заетите домакини или тези необичащи да готвят от веригата пускат и 3-степенно меню за 55 лв. - зелена салата, печен заек, пълнен с ориз, гъби и подправки, десертът пък е козунак с локум.

В момента цената за килограм сурово агнешко по магазините започва от 13,50 и достига до 17,50 лв. Родното и чуждестранното производство пък ще можем да разпознаем по маркировката – син печат за българското месо и червен за това, което пристига от чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте луди,купувайте.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ретро чалгаЕми тя и драскачката е от 90-те излязла.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати от управлението на Борисов!
36
8
 
9
 
! Отговори
НОЩ преди 3 години
изтече в нахафката на историта! Пандемията лъсна като Измамата на Хилядолетието!!
35
8
 
13
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Мога и без агнешко да мина. Да им уринирам на вмирисаното месо.
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не харесвам агнешко, не разбирам истерията? При положение че мога да ям бонфиле и контрафиле... за смешните 10лв на килограм, как ли няма да дам 500 лева за кокали и не ядливо месо...
33
0
 
28
 
! Отговори
Буров от небето.... преди 3 години
Ами ...ще е скъпо агнешкото. Не стигат овчари , доячи, земеделци, но иначе си имаме банки,колкото душа и не мисли, имаме си 240 депутати и сума ти партии наредили се на софрата.Ще внасяме месце, като ни мързи да отглеждаме. Така ще стане и с пчеларите....
32
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който му е скъпо да го питам следното: Записахте ли са на безбройните безплатни курсове по програмиране които валяха по време на локдауна? Квалифицирахте ли се за да не сте бедни? Отговори не искам!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете агнешкото а кажете как върви ваксинацията,че от както нямаме правителство все по малко се пише за вируса и простотиите свързани с него?
30
9
 
12
 
! Отговори
Активно Мероприятие преди 3 години
на (Г)рабиме (Е)вропа (Р)ушиме (Б)ългария!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 200 лева едно агънце собствено ръчно заклано и обработено,изпечено в селска домашна пещ,това е истинското нещо!
28
8
 
8
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
славчо и сценаристите ще свалят скоро цените по магазинита.
27
3
 
8
 
! Отговори
Черна Ма Му На преди 3 години
Ям банани!
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде айде голямо реване пак в коментарите. Една дискотека без почти нищо да пиеш ти е 50-60 лв за 1 човек, ресторант за 1 човек ти стъпва пак толкова и то ако си скромен. Нямате пари за 2 кила агнешко, салата и ориз ли? За 4 членно семейство излизат не повече от 100 лв и то с ракиите,мезетата и вината.
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Да тя инфлацията сега дойде от 4 април до сега, за две седмици. На гербавите все друг им е виновен. Инфлация последните 10 години нямаше? Един и два лева не станаха на монети?
24
4
 
19
 
! Отговори
Ретро чалга преди 3 години
Това заглавие ми е като излязло от вестник от 1997г.
23
3
 
9
 
! Отговори
така е преди 3 години
Бляк Лайфс Метър!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е за половин касов бон, веднага го вземам.
21
6
 
4
 
! Отговори
селянин преди 3 години
хи хи хипознайте на мене коко ми излиза ягнето по айдушки
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инфлацията е факт при чака рака месията славин трифонов от учиндол! Времената от 96 та се върнаха, народе! Ликувай!