Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме!

Социалистите твърди: Моделът на ГЕРБ трябва да се промени!
Обновена: 19 апр 2021 11:54 | 19 апр 2021 11:53, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.
Още по темата
Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
15
 
! Отговори
Смаян преди 3 години
Е на това му викат преврат ! Не стига , че загуби второто място на изборите, ами ще прави правителство ! С подкрепата и мазната усмивка на Радев, който връща жеста на Ниновица за подкрепата и на президентските избори. Комунистически номера !
122
2
 
29
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.Ако третия мандат бъде връчен на бесепе, протестите от миналата година ще ви се сторят като нежно чуруликане на синигерчета!!! И жандармерията и специалните части няма да могат да опазят рундьо десиславов грипенов, с партизанското име фИГУРАНТА от народната любов!!!
121
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия с 14% да прави правителство ???ХахаНесериозно е ве ,алоууу !!
120
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам причина да вярвам,че Господ пази специално място за тия двамата в Ада !
119
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращи се събраха пред сградата на президентството тази сутрин. Хората са недоволни от проекта за изменение и допълнение на Конституцията, внесен от Демократична България още в първия парламентарен ден, съобщава БНР.Те смятат, че самото внасяне на проекта е противоконституционно, защото по закон това трябва да направят най-малко 60 народни представители.препоръчано Те смятат, че самото внасяне на проекта е противоконституционно, защото по закон това трябва да направят най-малко 60 народни представители.
118
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН мажоритарно ви го нахендрихана всеки гласувал за тях личносега ще ви управляват мутрите славчо и бойкокоито станаха комбинавинаги съм казвал дакото плюете комуниститемошениците ви ограбват
117
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще решаваш , ти ***?:Вместо да търкаш наровете 20години с Иванчева...ще ми решава ,тя?
116
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме какво не подкрепя ***. Какво подкрепя обаче? На дългуча каийсиите ли?
115
2
 
0
 
! Отговори
Дребнав съм бил: преди 3 години
1 милиард свити от публичното образование с най-ниският бюджет в ЕС.Айде дребни работи...Като са дребни върни ги бе ...52 % функционална неграмотност.Айде дребна работа в Замбези за 90 процента.Верно ли? У Замбези? Що ти не ....е.б.а. мамата ... Мри бе нацист ...
114
0
 
16
 
! Отговори
ТОШКООО , СПИШ преди 3 години
ПП "Земеделски народен съюз".</strong> Председател на партията е Румен Йончев, който е бивш коалиционен партньор на Николай Бареков и настоящ на Мая Манолова. Партията му не е възстановила 7 779 лв.В заключение Трифонов пише, че за да искаш доверието на хората, трябва да постъпваш честно.....Трябва да си честен по принцип, допълва той.
113
2
 
26
 
! Отговори
asd преди 3 години
Фигурантът още не е разбрал кой е влезнал в парламента. Няма БСП там. Има коалиция на БСП с още няколко комунистически и ромски партии. Защо ги нарича парламентарната група на БСП, а за групата на ГЕРБ споменава и СДС?
112
1
 
32
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ФИГУРАНТЕ НАПРАВО НА СПОНСОРА БОЖКОВ ГО ВРЪ4ВАЙ УПРАВЛЕНИЕТО !!!!!!!!!!!
111
0
 
24
 
! Отговори
кои партии колко пар преди 3 години
ПП "Демократи за силна България" (ДСБ) с председател ген. Атанас Атанасов. Партията получаваше субсидия като част от Реформаторския блок и не е възстановила 47 078 лв.ПП "Движение 21" на Татяна Дончева не е възстановила 16 324 лв.
110
1
 
20
 
! Отговори
Дърта бесепарка преди 3 години
Питам азз:Кой ще ми даддее парррииии?
109
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще решаваш *** биволице?!Тошко Африкански рече:С вас и с ГЕРБ-никакви коалиций.Ама,като да кажеш нещо.
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще решаваш *** биволице?!Тошко Африкански рече:С вас и с ГЕРБ-никакви коалиций.Ама,като да кажеш нещо.
107
0
 
20
 
! Отговори
Старите хора преди 3 години
са казали - по добре врабче в ръката отколкото орел в небето. Та така - под добре 50 лева в моя джоб отколкото 50 милиона на приказки и празни обещания. А най-лошото е че няма и кой да ни ги обещае освен един ... ама пък на него никой не ще да му гласува правителството. Другите обещават само народен съд, оставка, затвор, изчегъртване и т.н. все неща дето не ти вършат работа.
106
0
 
23
 
! Отговори
да си пропомним преди 3 години
Вицето Йотова предупреди публично Румен Радев: И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено!....10 Септември 2016, Събота....време е да върнем услугата....
105
0
 
30
 
! Отговори
КАНАЗИРЕВ преди 3 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ НАТРАПВАТЕ ,ТАЗИ НАГЛА И БЕЗОЧЛИВА *** ,АКО ИМАШЕ КАПКА ДОСТОЙНСТВО ,КАТО ЛИДЕР НА ЕДНА ПАРТИЯ /ПРЕСТЪПНА ,ТЕРОРИСТИ И САМО МАНДРИ В ГЛАВИТЕ ИМ / ДА СИ БЕШЕ ДАЛА ОСТАВКАТА ,
104
0
 
14
 
! Отговори
Луд ли преди 3 години
сте. Кой ще им даде на ДБ мандат! Те са само пешкира дето червените да си покриват срамотиите.