Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме!

Социалистите твърди: Моделът на ГЕРБ трябва да се промени!
Обновена: 19 апр 2021 11:54 | 19 апр 2021 11:53, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.
Още по темата
Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
21
 
! Отговори
Еми решавайте преди 3 години
Сега ви е шанса, че на следващите избори 10 процента:))
82
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да дойдат тогава ще видят истински протест а не като този измисления със 300 зора не можаха да съберат 5 хил. души.
81
0
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Събраха се, Бузлуджанската кохорта се заформи, липсва само Копейкин с който гориха знамето на ЕС на яз.Копринка и тези от партията на Черепа, които бяха в основата на опита за държавен преврат ... От РеМеДето на "Позитано 20" издигнаха кандидатурата на Кремълският парашутист и той сега ще им връчи мандата за сформиране на правителство, което те няма как да изпълнят и ще развържат ръцете на мUнчо за служебен кабинет и опита му да бъде подменен Вотът на Народа и Парламентарната демокрация ... !!!
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Забравяш, че ДПС беше прокарана в Конституционния съд с гласовете на БКП-БСП"Имаш грешка. Виж кои са основателите на ДПС. Хайде Доганката е творение на Държавна сигурност, обаче всички останали са излюпени от тогавашното СДС. То не че има много разлика, в крайна сметка преди това всички са били комунисти, ама хайде. По-страшното е, че ДПС се оказа доста по-патриотична партия от всичките Атака, ВМРО, Възраждане, НФСБ, БНС и тем подобни. Страшно е, че ДПС са по-българи.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФ формацията се очертава с най лошите качества за управление!Тюрлю гювеч!Голямото крадене започва сега!!!!
78
2
 
16
 
! Отговори
Скрий се Како Кори преди 3 години
Болната амбиция на тази жена да стане Премиер е от 15 години и си личи ужасно. Ще си продаде и партията и децата даже.Не съм от хората, които подкрепят силата и протестите по улиците по принцип, но ако стане това, излизам и мисля да влизам на Позитано.....Ще бъде време разделно!?
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха така!Събрахме се!
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мафията взе власттаЗабравяш, че ДПС беше прокарана в Конституционния съд с гласовете на БКП-БСП с цел да имат патерица, ако внедрените в СДС агенти на ДС не могат да удържат ситуацията.
75
3
 
10
 
! Отговори
Найден преди 3 години
Да живее комунизма.Евтина бира,кебапчета и яко оргий по бригадите.Ех спомени незабравими.
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИНОВА!Моделът БСП докога ще ни го натрапваш?Засрами се вече и си спомни "моделът Луанов, Висденов и Станишев.По "модела Луканов" човека си го утрепахте, защото много знаеше за кражбите ви.По "модела Виденов" инфлацията беше катастрофална и вместо Парламентът да гласува свалянето му БСП в разрез на всякакъв закон го свали.Станишката с неговия модел се провали и избяга в Брюксел.
73
2
 
20
 
! Отговори
Мафията взе властта преди 3 години
Единствения опит, който има БСП е в създаването на дълбоки кризи: Правителствата на Жан Виденов, Орешарски, Станишко-мишко!!! Всички коалиции са им със символа на олигархията ДПС. Изключително показателно е, че новото правителство на "Има такива чалгари" ще е "с подкрепата" и благословията на партиите, които представлява Резил Радев - БСП и ДПС. Към тях се присъединяват и костовите-крадливци-приватизатори, които за лапачка и майка си ще продадат и франкенщайна: комунистки с лоени костови топки!!
72
3
 
10
 
! Отговори
Перспективата преди 3 години
Гладна и студена зима с пандемия.Този пат , без гражданска война няма да мине
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
направо пишете мандат 303 ...БГ на автопилот, и последният депутат 23456 на брой, да затвори вратата отвън и да гаси лампата и това е.
70
2
 
18
 
! Отговори
МАЙ НЕ РАЗБИРАТЕ: преди 3 години
РАДЕВ И НИНОВА СА ВЗАИМНО СВЪРЗАНИ И ПОДКРЕПЯНИ!ИТН---Е САМО ЗА ПЪЛНЕЖ НА КОАЛИЦИЯТА "АНТИГЕРБ"/...те нямат капацитета да управляват и са само патерицата../ОСНОВНАТА ЦЕЛ Е :-УСВОЯВАНЕТО НА ПАРИТЕ ОТ ЕС.../ако им ги дадат../-И СЛАГАНЕ НА РЪКА ВЪРХУ СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА В БАНКИТЕ /...според ленинското учение за управлението на ВЛАСТТА../ТОВА Е "ПРОМЯНАТА"---ДРУГА НЯМА И ...НЕ МОЖЕ ДА ИМА!ЧАКА ВИ НОВ "ФАЛИТ"...И ГЛАДНА И СТУДЕНА ЗИМА !
69
2
 
19
 
! Отговори
Радев-Божков преди 3 години
БСП да стане патерица на Слави и Мая. Умно!!! Корнелио, опомни се. Мууунчо те слага на динена *** и те засилва по пързалката
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте нещо за Боко, Нинчето ми е скучна :))
67
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59. Ами защото Бсп май държат на каишка фигуранта, те го издигнаха, а сега може това да е условието да го подкрепят за втори мандат.
66
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще предложи, Нинова ще приеме а народа ще излезе. Така виждам нещата.
65
3
 
23
 
! Отговори
Селяк преди 3 години
Кума Лиса и тя се гласи за софрата, нищо че не е поканена. Туря ламаринените очила и отива на опашката за Евро фондове.
64
2
 
16
 
! Отговори
Дърта бесепарка преди 3 години
Пиитаааам аааз:Кой ще ми даде парррриии?