Радев не изключи връчване на трети мандат, Нинова: Ще решаваме!

Социалистите твърди: Моделът на ГЕРБ трябва да се промени!
Обновена: 19 апр 2021 11:54 | 19 апр 2021 11:53, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че не изключва хипотезата за връчване на трети мандат и поиска да чуе готовността на БСП за това. Социалистите са третата поред парламентарна сила, представители на която той прие на "Дондуков" 2 за консултации.
Още по темата
Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения, посочи в отговор соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП смята, че предвид тежката криза е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, смятаме, че този модел трябва да се промени, подчерта тя.

Нинова повтори заявеното след Националния съвет на БСП в събота, че ако бъдат потърсени, могат да дадат подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" под условия, които включват мерки в пандемията, ревизия на предишното управление, плана за възстановяване, промени в изборното законодателство.

Ако третият мандат бъде връчен на БСП, ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да правим, заяви Нинова.

В началото на разговора президентът подчерта, че е важен дългогодишният опит и традиции на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Освен това Радев подчерта, че хиляди българи свързват с БСП надежата си за по-социална и справедлива България.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин, заяви президентът. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата, отново подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
може и по-точно! преди 2 години
До аре - Излъгахме Този НародСлед резултатите се очертава този извод. По-точно изглежда така: "Пак Излъгахме Този Народ!"Малко объркване се получи от изпадането на трето място за хищниците. Но те не униват!
142
0
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Най черната прогноза е да не настане хаос в държавата. Крадци и мошеници в милата ни родина дал бог. Те вече си точат зъбите. В стремежа си нововластниците да пипнат по скоро парата от европага ,да не изпуснат края.
141
0
 
5
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
НИНЧЕ АЗ ПАК ЗА ОНИЯ милиончета ( 6 000 000 левчета ) от субсидиите върнете ги по скоро че идат избори. Да не се гледаме накриво после. на всеки Български гласоподавател дължите по 1 лв. Един го осъдиха да плати 1000 лева за стотинки дълг. НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ. И МЕН МЕ СЪДИХА ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ И ПЛАТИХ 400 ЛЕВА. ДА НЕ ЗЕМА И АЗ ДА ВИ СЪДЯ ЗА 1 ЛЕВ. ДА НЕ СТАНЕ ЦИРК.
140
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Заглавието е подвеждащо. Всичко върви па схема. Целта е,или да дадат властта на Нинова или президентска република с президент Радев.
139
1
 
3
 
! Отговори
Себастиан Леон преди 2 години
Нинова: Ще решаваме!Решава този, който има гласове, ти нямаш гласове, ти не можеш да решаваш.
138
0
 
6
 
! Отговори
Уво 2021 преди 2 години
На есен с песните на Добри Чинтулов.Да видим къде ще се крие Разединителя
137
1
 
3
 
! Отговори
аре преди 2 години
Излъгахме Този Народ
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста са се самозабравилиРазбрахме , че в гаража на Парламента вече помпат гумите на оня автобусСкоро някои депутати ще крият главите между краката, докато отвън ги люлее "народната любов".Гастарбайтерите няма да им помогнат
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за Слави, получаваш Нинова с Мая за гарнитура и за десерт- ДончеваТова не е промянатова си е подмяна
134
1
 
8
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Допълнение:БКП върнахаИ ни разкатахаДе тояга, де!
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пУска дрона да върти в НЕГОВОТО МАЛОУМЕ, ГОТВАЧО КЪДЕТО СИ ПИЛ ЦЯЛ ЖИВОТ НАРОДНА КРЪВ нА народа с парите .ДС няма да ти помогне Жалко Нищ ....сво.
132
1
 
9
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Викаха крякаха,яйца,хартия, риба мятахадепутати станахалюта болест хванахавласт искаха, лъжи редихаедин по един се скриханародът разлютихамечтите му разбихаДе тояга, де!
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болгарское Срутище Позитано 20 няма право да решава. Те са трета политическа сила. Срутиха се. Сега от къде на къде падналите партии ще равят кабинет?Абе... да излизаме с кирки и лопатии да ги пречукамееее. Мафията подменя изборите. и
130
1
 
20
 
! Отговори
11 преди 2 години
Мдаааам, модела на бекапето и депесето вече сме го сърбали.
129
1
 
13
 
! Отговори
Каква ще е разликата преди 2 години
между "модела ГЕРБ" и модела БСП?Верочтно само в партийната принадлежностна "моделиерите".Всички партии поругават ГЕРБ,но не казват какво ще сменят.Имало калинки.Тошко "майски бръмбар" ли е?ББ си намирал министрите побензиностанции.КН сигурно ще ги намери в прогнилото си обкръжение отапаратчици.Точно тя да говори за промяна,модели и пр.,е фарисейско.Никогаповече БСП в този му вид,не може да има лява партия от милионери.Също стова ръководство сталински тип.БСП на КН унищожи лявото у нас.
128
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е длъжен да състави правителство. Но да внимава с кого се коалира. Дори и да не успее да изкара 5 години, пред избирателите си е длъжен да направи опит. По-добре нестабилно правителство на промяната, отколкото стабилно бетонирани старите престъпници.
127
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо връчете мандата на Мая. Който е събрал най-малко гласове, той да прави правителство.
126
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Хай сега гурбетчиите дето гласуваха за чалгаря да си видят резултата- благодарение на тях Радев ще узурпира властта и ще ни откъсне от ЕС с подкрепата на бащицата Путин. Ще ги питам как ще печелбарстват по Европа , като ни отрежат от съюза.
125
1
 
20
 
! Отговори
ТЕ ЗНАЯТ КАК преди 2 години
ДОБРЕ ГИ ЗАПОМНЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ-СЕГА В КОМИСИЯТА ПО ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ КЪМ НС Е РУМЕН ГЕЧЕВ- ТА ТЕ ЗАЕДНО ОРГАНИЗИРАХА НА БЪЛГАРИЯ ГЛАДОМОР- ФАЛИРАТ 15 БАНКИ А МЕСЕЧНАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НАПРАВИХА НА 5500ЛВ- В ДОЛАРИ- 1.8ДЛ- ТОВА Е НАЙ ЗЛОКОБНОТО НЕЩО КОЕТО СЕ СЛУЧИ НА МОЯТА РОДИНА.
124
2
 
4
 
! Отговори
Др. преди 2 години
Бе др. РадеФ направо дай мандат на др. Нинова, кво си играеш на законимакони и конституция с герп и и. т.н. . Сев.корея,путин, лукашенко и башар асад са с нас. Малко и цън мън на Китай е с нас,напред другари смело