България е на 112 място по свобода на словото

Класацията включва 180 държави
20 апр 2021 10:24,
115
България е на 112 място по свобода на словото
Снимка: Pixabey

България е на 112 място в тазгодишната класация за свободата на словото, съставяна от "Репортери без граници", пише БГНЕС.

България пада с една позиция по свобода на медиите спрямо 2020 г., когато бяхме 111. Класацията включва 180 държави.

България е единствената страна в Европейския съюз в червената зона. В Европа ни правят компания само Турция, Русия и Беларус.

В доклада за страната ни се посочва, че има натиск от страна на властите върху медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах появиха се хората на овчарите.Ще ни убеждават, че независимите класации са фалшиви и у нас всичко е наред.
58
2
 
3
 
! Отговори
За 65 преди 2 години
Като лъжеш вярваш ли си?Пълно е с разследвания по bTV по Нова за различни неуредици.И се задават непрекъснато неудобни въпроси.Ако обаче е за тебе неудобен въпрос е въпроси относно бълвани те непрекъснато от фалшивите ви сайтове лъжи, съжалявам никой уважаван от себе си журналист няма да се набърка там.
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За целта аз освен Български медии,чета от Балкански,Европейски и други световни медии.Интересно е че само у нас няма критика към власта от медиите. В Турция и Русия е подобно като у нас.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз от като ГЕРБ са на власт не съм чувал журналист да зададе неудобен въпрос на управляващите.Когато има интервю или някакво предаване с хора от власта има само реклама. И медиите у нас изцяло създават положителни новини за управляващите. Освен това у нас медиите никога не са били неутрални,а винаги са с позиция,което е против правилата на журналистиката.Медиите у нас са медии на управляващите.За това сме на предпоследно място в Европа,само Турция е след нас.
55
1
 
0
 
! Отговори
За 58 преди 2 години
Не аз съм един от ония дето пробиха кордона и стигнаха до вратата на народното събрание в нощта на белия автобус.Други въпроси?
54
1
 
4
 
! Отговори
Начин на оценяване преди 2 години
Поне България я оценяват по този начин.Събират се 10 човека от специално подбрани медии и ги питат дали има свобода на словото.Други журналисти не се допускат.
53
1
 
4
 
! Отговори
За 56 преди 2 години
Така ли моето момче?Я да видим.Цяла година bTV беше на повикване от протестиращите.Цяла година облъчваха цяла България срещу правителството.Обаче те били с властта.Десетки сайтове бълват фалшиви новини, обаче и те били с правителството.Защо не вземеш да ми дадеш методиката по която ние сме на това място?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че нали заради Борисов бяхме на 111-то място?Сега заради кого слизаме надолу?
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До само за сведенияТи си или от овчичките или от овчарите.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас няма застреляни журналисти,защото всички са с власта. У нас няма критикувана власта журналистика. У нас е като при тоталитарен режим. За това сме назад в класацията.Ти чуваш само управляващите. Всичко ти е така поднесено ,че даже да не се осъмниш. Но какво да Ви пиша овчички мои.
49
3
 
3
 
! Отговори
Само за сведение преди 2 години
Пред нас има държави с застреляни журналисти.Пак пред нас има държави с арестувани и осъдени журналисти които са писали против властта.Толкова по повод обективността на тая класация.Между другото-и до ден днешен отказват да обявят как точно определят кой на кое място е.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не само че няма свобода на медиите,няма никаква свобода. По скоро сме близо до абсолютна илюзия на съществуването.Манипулацията започва от училище и свършва на гробищата. Това е от винаги така. Няма особена промяна,само формата е различна.
47
4
 
4
 
! Отговори
= преди 2 години
6 месеца протести,вопли,лъжи, манипулации и клевети срещу управляващите.Няма арестувани или санкционилрани журналисти и медии.Кой какавото му дойде на акъла пише,дращи и лъже.То не беше отровно трио,черни вдовици,чалга дърдорковци и подигравчии,медиен разгул дето го няма никъде по света.И накрая в България нямало медийна свобода.Ай сикт ир журналистически ке лемета.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега сме 112 догодина 120, след две годин 130 и след 10 години 180 от 180. Джак пот ....
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До # 41 Кога и от какви нацисти сме се крили? Как кухата ти глава роди това? Явно още не си разбрал, че историята не само след 1944 г. е изцяло изменена , но и случилото се по време и след Освобождението от турско иго 1878 г. Не трябва да четеш само учебниците, защото и те са написани от тези, пишещи по медиите. Особенно нещата много са изменени след идването на комунистите на власт .
44
0
 
1
 
! Отговори
платено съобщение преди 2 години
Добре, че са Днес-а и още няколко сайта да вдигат нивото, все пак това са усреднени числа за всички медии в държавата.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като гледам учебниците на детето и като гледам родителите на съучениците му виждам ,че не 100 ,а хиляда години са ни необходими да се оправим.До тогава не се знае дали ще има хора.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко прайм там уе????????
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В коментарите всеки изразява мнение и ако искаш го приемаш,ако не не го приемаш.Докато в медиите се прави с кампании.Плаща се за да манипулират вас. Едно време се е правило по друг начин. А преди това ,даже не се е правило а се казвало.До 1945 година даже изобщо не се е налагало да манипулират,защото не е имало свобода.След 1945 г. Има фалшива свобода или наложена.Слез 1990 е манипулиран свобода.Сега сме най-зле в ЕС.А в Европа само Турция е по-зле.В Европа сме на пред-последно място.
40
1
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
И моят дядо-Бог да го прости ,като си пийнеше и псуваше "кумнаистите". Взели му нивите и животинките.Ама псуваше.Яко.Така и слд 1989г.аз тези ниви не ги получих.А човекът имаше документ за всеки парцел.Изплатен с кървава пот!Просто " куманистите"пак си ги взеха...