Ще събере ли подкрепа кабинетът на ГЕРБ или е обречен?

Какви са шансовете пред проектоправителството на първата сила?
111

Най-късно след седмица ще стане ясно дали ГЕРБ ще върне мандата или все пак ще предложи за гласуване проектоправителство. Какви са шансовете новите-стари лица, номинирани от ГЕРБ, да получат подкрепата на другите формации?

"Демократична България" (ДБ), с които ГЕРБ заяви, че първи ще преговарят, няма да подкрепят кабинет на Даниел Митов.

"Няма да подкрепим ГЕРБ, ще предложа да не водим разговори с тях", заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Две от партиите на протеста "Има такъв народ" (ИТН) и "Изправи се! Мутри вън!" (ИМВ) също отхвърлиха тази възможност.

"Не може да правим колаборация с ГЕРБ. Те могат да ни поканят на разговори, но няма да им се случи разговор", коментира Мика Зайкова от ИТН.

"Няма да подкрепим нищо, което излиза от ГЕРБ. Това е смешен вариант на протестно правителство - според разбиранията на ГЕРБ и на Борисов", категоричен е Николай Хаджигенов от ИМВ.

Първата политическа сила на левицата пък обвини всички протестни партии, че, отхвърляйки поканата на БСП, дават шанс на Борисов, предаде Bulgaria ON AIR.

"5 пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание ИТН, ДБ и ИМВ за разграждането на модела "Борисов" и те 5 пъти я отхвърлиха тази подадена ръка. За нас остава един въпрос: защо уж новите политически субекти, които искаха да съборят статуквото, обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него", посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Така на този етап кабинетът на ГЕРБ изглежда обречен, тъй като от партията няма да търсят подкрепа от ДПС и БСП.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова и Виктор Дремсизов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е толкова сложно да се управлява страната от хорабез опит. Достатъчно е да се използват съветници, експерти,собствена логика и да не се правят експерименти. А който пречи от кадрите на герб-- бързо уволнение.
30
0
 
6
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
Ши бега по тъча, и ше чака да се вмъкне на по- удобно с 5-6 %. Избори ще има нови новенички.
29
5
 
17
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Събудих се, и о какъв прекрасен пролетен ден. Но сгреших, че пуснах БНТ и о ужас, мутрата Хаджигенов ме учи на морал, веднага включвам БТВ и пак ужас, Костинбродската мутреса Мая Манолова Сетра Галева, се пени там. Не се реших да пусна НОВА ТВ, защото я на онова БСПелерастче Тошко Африкански, я на старата мома Дончева, щях да се натъкна. Денят ми вече не е хубав, щом мутрите победили само с 4%, са превзели целия ефир, какво ли щеше да е, ако имаха не 4% а 5%. Да гледаш другарката Мая Манолова как ти говори за морал, все едно пор-но звездата Чичолина, да разказва приказка на дечицат
28
1
 
9
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Нея показвате постоянно тая скумрия, че туристите започнаха да ни заобикалят...
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам всички в парламента да са твърди в позициите си докрая. Ние сме царе в това да си докараме криза в кризата. Само така, ще се бием в гърдите с националните си герои и ще викаме, че сме най-бедни. Е, ще си останем.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
165 > 75Ще събере, на Куково лято!А иначе Даниел Митов е много симпатичен и ерудиран човек, ама ракетата-носител ми е с избушен двигател!ХА ХА ХА ХА
25
7
 
4
 
! Отговори
До 28 Мхм преди 2 години
Аейсикетррр бе. Гербоседесерите никога повече нема да имат шанс за власт.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Мика от тренчовата подкрепа яко крала и после в Министерство на икономиката.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това е смешен вариант на протестно правителство - според разбиранията на ГЕРБ и на Борисов" -- борисов ще направи протестноправителство срещу самия себе си,за да го одобрят. И после ще мудърпа конците от страни.
22
10
 
8
 
! Отговори
До27 преди 2 години
Вълната анти - ГЕРБ закъсня твърде много,Толупът трябваше да бъде разкаран още на предните избори,сега съчетанието пандемия,задаваща се икономическа криза и смяната на една хунта узурпирала цялата власт в държавата е доста трудна задача за всеки един бъдещ управляващ!
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не подкрепят нищо и никого, да си правят правителство и да започват да работят! Да, ама не е лесно да като не знаеш какво да правиш.
20
8
 
9
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
Пич, ГЕРБ не знам докъде е, но ако има такива идЕоти не направят нищо с мандата си, едва ли ще имат повече от 10% на едни следваши избори. Повече от 17% чалгари няма да намериш, ако искаш полетата в Англия търси, ако искаш по фермите. Нашият народ е наивен, дава лесно шанс, но мрази лъжи, безотговорност, и най вече темерутщини! Демократична България са друга бира.
19
0
 
17
 
! Отговори
Че преди 2 години
Кой го е еня от победителите да създава правителство. Те яхнаха анти - Герб вълната да се доберат до НС и да си прокарат възложените задачи за няколко месеца и толкоз. Криза, пандемия, народ ще почакат. Първи Мая и сие си показаха що беше тоя зор с тая поправка в Наказателния кодекс дето са внесли в деловодството на НС. Сега чакаме и другите да ги видим за чии ценности и идеали се пънат. Пък ние ще си чакаме за нещо по добро. Поне никой не може да ни оспори, че носим на всичко.
18
12
 
9
 
! Отговори
спомен преди 2 години
Боко запомни ли с кой крак трябва да куца?
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ беше Дотук,пита се Орел, Рак и Щука могат ли да мелят брашно,по мое мнение Не,така че извънредните избори чукат на вратата,дано след тях партиите на Трифонов и Иванов да имат възможност да управляват самостоятелно защото иначе влизаме в една изборна спирала от която България няма голяма нужда точно в тия кризисни времена!
16
3
 
28
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Ами направете си я премиер, бе! Целият свят ще умре от смях, а британската кралица ще се засрами и ще абдикира.
15
17
 
10
 
! Отговори
Антиседераст преди 2 години
Никога повече гербероседерастията на власт. Служебен кабинет да унищожи структурите създадени от хунтата и подготви нови избори. След тях герб- сдс са история.
14
6
 
16
 
! Отговори
Пародия преди 2 години
Да го връщат и да видим какво в замислил темерута. Защото той е онемял, кой знае какви експерти е наредил за кабинет. Най-осмивана, но най-добър експерт там е мика зайкова. Друг в партията няма. И кой смятате себеуважаващ се експерт ще се жертва да стане за смях като послушковец на славуца учиндолски за неясно кратко време? Орешарски сигурно е касирал добре за тази роля, но той имаше и силен гръб като пеевски. Та, кой ще го изиграе Орешарски? Славун, ***, прoст, няма да е. Най-малкото болен
13
3
 
9
 
! Отговори
Чалгар преди 2 години
Всичките ше станете Гъмзи по голи гъмзи ше надувате тромпета, Бабачкянски шимпанзета.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бързай, нека се види кой с какви кадри разполага. ГЕРБ показа хората си, ред е да видим останалите.