ГЕРБ кани за среща ДБ, търси подкрепата от тях

Партиите, които не говорили с ГЕРБ, търсили "сламен човек"
52
ГЕРБ кани за среща ДБ, търси подкрепата от тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС, които вчера получиха мандата за съставяне на правителство, още днес поканиха на разговори ДБ, за да търсят подкрепа от тях.

Срещата им е насрочена за този следобед, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата
Според кандидата на премиер на ГЕРБ Даниел Митов политически партии, които обявяват, че не искат да разговарят с ГЕРБ, са в търсене на "сламен човек".

Той обясни, че е естествено да търсят подкрепата на ДБ, защото в нейния състав влиза ДСБ, която е член на ЕНП.

"Философски и идеологически това са колегите, с които трябва да започнем, тъй като сме от едно европейско политическо семейство. Това е принципен въпрос, по който смятам, че не са нужни повече обяснения. Слушам от сутринта за разни сламени човеци и искам да ви дам кратка дефиниция на това какво е "сламен човек". "Сламен човек" е този, зад когото не стои ясна политическа отговорност, зад който не стои ясен политически субект, минал през избори, който може да носи тази отговорност за управлението на страната", коментира Митов.

Той отсече, че претендентите за министри в кабинет на ГЕРБ са доказали се хора, които са минали през избори, с ясен политически профил.

Според Митова става въпрос за политици, които могат да носят отговорност.

"Правителството на Любен Беров беше "сламен човек". Някой, който е подреден, без да е минал през избори. Сложен и зад него задкулисието върши, каквото си пожелае. За съжаление нашият анализ сочи, че в момента политическите партии, които обявяват, че не искат да разговарят с ГЕРБ, търсят подобен "сламен човек". Същото беше с правителството Орешарски", каза още Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърската хунта води страната до икономически и банков срив тип Виденов!Да се организираме сега за отпор!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече сами не знаят кой какъв е единия им дядо е фашист, другия комунист според случая.
16
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кьопави партии герба им пречи.
15
10
 
15
 
! Отговори
Другото е цирк преди 3 години
Сега пък било ненужен цирк. Търсят подкрепа от единствените с някакъв акъл в НС. Ненужен цирк е да излъжеш половин милион, че искаш мажоритарен вот (съвсем непригоден за нашата реалност), да влезеш на база лъжи с добър резултат, после да се отметнеш, да мълчиш 20 дни след изборите, да нямаш никакъв план какво правиш с корона, икономика, образование, здравеопазване, защото нямаш нито един експерт, в която и да е област. Това е ненужен цирк, чалгарчета. Тази работа не била като да друсаш гьобеци.
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха...барабанистчето спрягано за министър на културата е най-доказаният...пореднато неадекватно предложение...аман от некадърници!!!
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милите, те си мислят че ДБ са десни! Боже, сега ще видите как десните ДБ се гушкат с Корнелия и Карадайъ!
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберушки тупкат топката.
11
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Таман ше разберем кой кой е ?Давайте канете.
10
3
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛЮБЕН БЕРОВ НЕ САМО Е " СЛАМЕННО" НО И НАЙ ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВОБЕРОВ ПЛЮС ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ЗАКОПАХА БЪЛГАРИЯ-ПРИ ТЯХ РАЗЦЪФТЯХА МУТРИТЕ НА ВИС СИК И ДРУГИ БАНДИЖЕЛЕВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ
9
3
 
4
 
! Отговори
ПОКАНИ преди 3 години
то май пинокио не е поканен на тази среща
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разчитаме на Има такъв *** народ да ни оправи, Славучка премиер ако е жив още.Дръжте го някъде един два дена заключен без наркотици че да го покажете за малко поне на чалгарите да се радват.
7
2
 
3
 
! Отговори
1698 преди 3 години
Добре де, хайде да не тупкаме топката прекалено дълго. ЛЛюбопитно ми е как ще се завъртят колелцата, за да стигнат до покана към ДПС, нали се минава през Нинова. А тя понеже наскоро е чула за Макиавели, като едното нищо ще приеме да си сътрудничи с ГЕРБ. Това не би я затруднило, защото с Борисов са си близки душевно и имат много общо в мирогеда.
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стягайте се разбирачи, ГЕРБ скоро ще върнат мандата и няма ГЕРБ вече. Да ви видим какво ще правите че освен да плюете ГЕРБ май друго не можете
5
13
 
5
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Ненужен цирк...просто да върнат мандата
4
9
 
9
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Браво, пътя напред трябва да е отворен и с консултации. Да се говори, да се види как може да постигнем консенсус, да има заедност и разбирателство. Дано ДБ да проявят разум и да подкрепят разумния избор. Време е да зафърбим различията и да работим за благото на държавата.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Христо Иванов ако е хитър, ще се разболее от коронавирус!
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се занимавате с глупости, връщайте мандата и да се оправят. Алтернативата на ГЕРБ е тука. Абе къде е Славка, последно има ли или няма такъв чалгар?
1
16
 
10
 
! Отговори
Момо преди 3 години
ГЕРБ си повярваха, че са недосегаеми... Успех!