Премиерът в оставка: При служебно правителство, влизам в президентската битка

Борисов: Ще върнем мандата, ако не ни подкрепят!
Обновена: 21 апр 2021 13:51 | 21 апр 2021 10:38, Веселина Йорданова
413
Премиерът в оставка: При служебно правителство, влизам в президентската битка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще върнем мандата, ако преговорите не дадат резултат, даде да се разбере премиерът в оставка Бойко Борисов, когото днес изписват от болница.

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък сутрин мандата", каза той пред журналисти. Според него с втория мандат на "Има такъв народ", ако не приемат със 165 депутати управлението, "това са страхливците, това са бъзльовците, ако не поемат да влачат каруцата".

Значи не са отговорни хора и всички ще тичат при татко Румен (Румен Радев - бел. ред.) да се бие вместо тях, каза Борисов и в отговор на въпрос дали ще влезе в президентската битка, каза: "Естествено, като отиде служебното правителство, да".

Не му завиждам на Слави, ако вземе мандат, коментира още Борисов, като изреди примери как трудно се водят преговори - със Сидеров, с Каракачанов, с Валери Симеонов по отделни теми.

Борисов попита и сега кой ще носи отговорност.

"Само се моля на моите да стоят по-дълго в парламента, да видят какво са си причинили, какво са избрали. Корнелия Нинова всеки ден съм й в устата, но не съм аз, който я скара с нейните хора, и вчера Станишев й отговори, коментира той.

Един депутат символично винаги ще дам, коментира премиерът в оставка подкрепа за кабинета на втората сила.

Борисов разказа история как Иван Костов не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино. Той каза още, че му е странно как "Демократична България" е готова "без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов".

Ние подкрепяме разследването за "Росенец" и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия, каза Борисов.

"Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши", добави той.

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов, Борисов отговори:" Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу".

Преговорният екип на ГЕРБ днес ще проведе разговори с ръководството на "Демократична България", а утре с "Има такъв народ".

"Действаме отговорно, изпращаме най-доброто, което имаме, евроатлантическо. Мисля, че ще се справят добре. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Дани Митов, Томислав Дончев и председателят на СДС Румен Христов. Да видим "Да, България“ какво не им харесват на тези хора“, коментира Борисов.

Утре преговорният екип с "Има такъв народ" ще бъде в състав Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари