Премиерът в оставка: При служебно правителство, влизам в президентската битка

Борисов: Ще върнем мандата, ако не ни подкрепят!
Обновена: 21 апр 2021 13:51 | 21 апр 2021 10:38, Веселина Йорданова
413
Премиерът в оставка: При служебно правителство, влизам в президентската битка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще върнем мандата, ако преговорите не дадат резултат, даде да се разбере премиерът в оставка Бойко Борисов, когото днес изписват от болница.

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък сутрин мандата", каза той пред журналисти. Според него с втория мандат на "Има такъв народ", ако не приемат със 165 депутати управлението, "това са страхливците, това са бъзльовците, ако не поемат да влачат каруцата".

Значи не са отговорни хора и всички ще тичат при татко Румен (Румен Радев - бел. ред.) да се бие вместо тях, каза Борисов и в отговор на въпрос дали ще влезе в президентската битка, каза: "Естествено, като отиде служебното правителство, да".

Не му завиждам на Слави, ако вземе мандат, коментира още Борисов, като изреди примери как трудно се водят преговори - със Сидеров, с Каракачанов, с Валери Симеонов по отделни теми.

Борисов попита и сега кой ще носи отговорност.

"Само се моля на моите да стоят по-дълго в парламента, да видят какво са си причинили, какво са избрали. Корнелия Нинова всеки ден съм й в устата, но не съм аз, който я скара с нейните хора, и вчера Станишев й отговори, коментира той.

Един депутат символично винаги ще дам, коментира премиерът в оставка подкрепа за кабинета на втората сила.

Борисов разказа история как Иван Костов не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино. Той каза още, че му е странно как "Демократична България" е готова "без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов".

Ние подкрепяме разследването за "Росенец" и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия, каза Борисов.

"Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши", добави той.

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов, Борисов отговори:" Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу".

Преговорният екип на ГЕРБ днес ще проведе разговори с ръководството на "Демократична България", а утре с "Има такъв народ".

"Действаме отговорно, изпращаме най-доброто, което имаме, евроатлантическо. Мисля, че ще се справят добре. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Дани Митов, Томислав Дончев и председателят на СДС Румен Христов. Да видим "Да, България“ какво не им харесват на тези хора“, коментира Борисов.

Утре преговорният екип с "Има такъв народ" ще бъде в състав Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
17
 
14
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
тиквата ако случайно се яви на избори със радев след резултата да не посегне към самоубиство, сериозно ся как може да си мислиш че ще те изберат за президент тва граничи със ......
237
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е тоя да вдене,че като изключим неговите "подръжници" на държавната копаня и мУ'ргавите ни събратя,ти си омръзнал до смърт на СИТЕ Българи!
236
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нови избори - гласувам за ГЕРБ.При избори за Президент - гласувам за Борисов.Нагледах се та Факултето, в което се е превърнал Парламента, откак мутресите и "новите лица" го налазиха.
235
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПърво да се научим с коя ръка се държи патерицата...ти първо вземи попрочети из нета как се държи, че се излагаш чалгарче. Ще се изненадаш от резултата.Бойко държи патерицата правилно и куца на здравия крак.Освен това той не слуша чалга а класическа музика чалгарче.
234
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългуча веднага да контрира и да обяви, че ако ББ се кандидатира то и той ще се кандидатира за президент.
233
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не спира с проста**ите си изказвания - срам за поста си е този човек. Ние в БГ сме с най-простия премиер в света. Недай си Боже да стане президент, тогава вече ще ми се затвърди подозрението, че сме в третия свят и ментално и по развитие.
232
5
 
2
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Ох Бай *** .
231
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Краси Радков може да се противопостави на Бойко друг никой.
230
5
 
4
 
! Отговори
Тя преди 2 години
Защо се учудвате, той смята, че е харесван от хората...Освен това е подготвил план Б.Власт, не се дава така лесно. Кой ще се откаже от такъв живот? Въпреки, че ако бях аз щях да се оттегля и да си гледам живота спокойно и охолно хаха
229
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прдставям си дебат между ББ и РР.Големотиквения опъва гушата и мучи нещо на пресекулки, абе жалка работа!
228
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Отчетотеб Бог да те прости, пречиш
227
6
 
6
 
! Отговори
Цвета Караянчева преди 2 години
Ние от ПП ГЕРБ ще подкрепиме господин Борисов в битката му за президент и той с наща помошт ще спичели изборите и ще стани президент за цял живот а за вице президенти ще избереми Десислава Атанасова и Даниела Дариткова
226
8
 
14
 
! Отговори
Отчето преди 2 години
Борисов умря като политик , но още не се усеща!Бог да го прости , народа няма да МУ прости!
225
7
 
6
 
! Отговори
Мъжкар преди 2 години
Иска да се покаже и докаже като по-мъжкар от президента Радев и да му отмъсти като стане още по-велик вожда Бойко, трижди по-велик.
224
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да се научим с коя ръка се държи патерицата... на вързано куче хлеб не може да даде... страхливеца тръгнал да ми става президент. Затвор ти трябва
223
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е направо за лудницата,как сме допуснали луд човек да управлява България!
222
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега джипкатв , кой ще води?Другите тигри . Ама с плочки.
221
7
 
10
 
! Отговори
Иска да остане преди 2 години
След като бъде президент след това ще поиска да стане цар, монарх на България, за император едва ли ще му стигне времето.
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази територия вечно ще е на това дередже, от съществуването си.
219
8
 
7
 
! Отговори
Тома Бикова преди 2 години
До АнонименДобре, че Радев не можаха да го купят...той се предложи сам и без пари на Решетников.