Борисов нареди: Отворете "зелените коридори" за ваксини

Третата вълна върви надолу заради доброто управление на пандемията
128
Борисов нареди: Отворете "зелените коридори" за ваксини
Снимка: Правителствена пресслужба

Третата вълна на коронавируса у нас върви надолу благодарение на изключително добрата работа по управление на пандемията. А в резултат на преговорите по доставките на ваксини, България ще получи близо 5,5 милиона дози за периода април-края на юни.

Още по темата
Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание.

Премиерът отбеляза, че през май всяка седмица се очакват по над 270 000 дози ваксини на "Пфайзер", а през юни – по 410 000 дози седмично. От ваксината на "Модерна" през идния месец всяка седмица ще се доставят по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни - по 41 000 дози седмично, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разчетите на Министерството на здравеопазването показват, че през второто тримесечие на годината България ще получи 3,5 милиона дози от ваксината на "Пфайзер", 420 000 дози - на "Модерна", 550 000 - на "Янсен" и около 1 милион на "Астра Зенека" или общо близо 5,5 милиона дози ваксини.

Борисов подчерта, че с така осигурените количества ваксини трябва да се отворят зелените коридори за ваксинация у нас и максимално бързо желаещите да се имунизират.

"Вчера имаше близо 19 500 ваксинирани, надявам се от днес броят им вече да е по 20 000 на ден, а от следващата седмица - и по 30 000-40 000 души. Осигурени са достатъчно ваксини и през личните лекари, и в центровете за ваксинация", отбеляза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Коцето Калчота коце прав си,ама знаеш ли че путин през спутник,през кражбите на украйнски територии...през "зони на смъртта" се самоопределя като последовател на хитлер...та коце, коЙ и защо създаде НВ Вируса???..кои са вечните господари носещи невежество и нещастие на Народите си...ще ти подскажа русия и китай,С.Корея...паразитират "велики" като франция и германия...невиждан позор в човешката история...разбирам ви...звучи...богомилско...четем фактите...имате печатници и плащате на мафиоти..
93
1
 
5
 
! Отговори
Коцето Калчо преди 2 години
Сочихме диктаторите от старите времена като лоши чичковци , но сегашните по целият свят ги задминават !!! Фа рекламираш отрова за депопулация с усмивка на лицето те прави анти-човек = ДЕМОН ! Вече има хора боцнали се и починали , но статистиката е нагласена и извъртат ,че не е свързано с боцкането ! Боцкането е троянски кон , повече починали и ще кажат Кобито ги утрепа а не боцкането и от там ще искат задължителни ваксвания за всички ! Знаете ли ,че Гил Бейтс и ко. са ЕВГЕНИСТИ !?
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека измре първата вълна де. Тече им карантината. Така бързо ще свършим. И без друго срокът на годност ни е до 2050 гд.КАКВО ли се крие под думите"Яко ще се мре"?
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ни ваксинират тия некадърници ,ваксинираните от първа вълна ще трябва пак да се ваксинират....
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах тези заветни ваксини, след 5 месеца пак и пак ...
89
4
 
4
 
! Отговори
Ftttt преди 2 години
Ало, мистика от 104. Ще ти секнат кинтите скоро и ще млъкнеш.
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешен дедо
87
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойче пусни моля зелените коридори
86
7
 
5
 
! Отговори
Бедняк преди 2 години
Корекция:" И нарежда а овцете около него ..." ...
85
11
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
В клуба на пенсионера явно Бойко им е раздал помощи във вид на лаптопи и сега дружно го плюят от там :))) КОмунистите са така - ти му даваш лаптопа и инетрнета безплатно, той започва да те плюе, колко си лош. Сега ще видим гея Славуца и останалите отрепkи какво ще дадат на пенсионерите и комунистите
84
6
 
12
 
! Отговори
Бедняк преди 2 години
Той не може да нарежда! Вчера той информира нацията че е вече никакъв (той винаги е бил кръгла нула) и не отиде в парламента, И наоежда а овцете около него го гледат с възхищение и си мислят: "Колко е велик нашият премиер!" Те са най много за съзжаление, но никой не може да им помогне.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ги правите урголишката тези неща не знам аз ли съм *** или нещо не е както трябва.Значи тези с седем осем стотин пенсия на базата на какво взимат тази супер минимална помощ въобще до колкото ми стига акълът значението на думата помощ означава че се помага на нуждаещи се а те са именно тези с по 300 и надоло защо не се сложи таван например 400 лв. от тази сума мисля че трудно може да се каже че човек е в безизходица или зле финансово.Толкова ли е сложно да поставиш правилно кантара не разби
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още ли се изявява като премиер, че дава нареждания?
81
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де-мо-кра-ци-я.Де-мо-кра-ци-я.Сво-бо-да.Сво-бо-да.Диктатурата падна, те още "нареждат".Сега пак махаме "Член първи", който е сложен във всички закони и правилници.Партийният дом на Партията ГЕРБ беше затворен отново.Диктатура при капитализма е много по-лошо.
80
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха Ха, че те ги отварят през ден. Само, че с Астра Зенека. Затова втория ден ги затварят порди липса на желаещи и на третия ден пак ги отварят. И така вече 2 месеца. Това е като управлението на Борисов.
79
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** народ щом като тоя 11г нарежда и разпорежда !150евро пенсия , най-бедни ,най-смъртни,деца просят по медиите за лечение ,нови данъци всеки ден -пълна мизерия !Ми излезте и ги ометете бе, срутете им палатите за милиони - Вдигнете тея робски глави !
78
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай се бе !Никой не те иска разбра ли крадливецо и лъжецо!
77
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз Дедо изкука вече - да оди да си гледа унуците и магнолиите ! Нареждал той - от Народа по 100 кожи дере , а от друга страна той и мафията герб Крадът Милиарди !
76
5
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
:)))))Как успя да извади тая налудничава усмивка...В 1,4 млрд Китай има по-малко умрели от ковид не, алооу!
75
16
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА ДОРИ В ОСТАВКА ЗАЩОТО НАРОДА ТАКА ИСКА! КОМУНИСТИТЕ СЕ ПУКАТ ОТ ЯД.