Борисов зарадва пенсионерите, дава по 50 лева и за май

Средствата са в размер на 104 400 000 лева, сметна премиерът в оставка
22 апр 2021 14:36, Красимир Ангелов
399
Борисов зарадва пенсионерите, дава по 50 лева и за май
Снимка: БГНЕС

"Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери.

Министър-председателят подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева. Премиерът в оставка посочи, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата.

"Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище "Виктор Юго" – един ангажимент, който сме поели към френската страна“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
1
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ преди 3 години
ДЕДО НА ДЕДОВИЯ. БМБ СЕБЪЗИКА СЪС НАС. ЗНАЕТЕ ЛИ МИЛИ ПЕНСИОНЕРИ КОЛКО ЕМИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ВЪВМАКЕДОНИЯ ПОВЕЧЕ ОТ НАС ВЪВСЪРБИЯ ПОВЕЧЕ ВЪВ РУМЪНИЯМНОГО ПОВЕЧЕ. У ПОРТУГАЛИЯ450 EVRO. 50 ЛВ Е ПОДАЯНИЕ.ПРЕИЗЧЕСЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕИ ВДИГАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ИМИН. ПЕНСИИ.
338
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васил Божков е излязъл с декларация. В нея Божков казва че статуквото са ГЕРБ,БСП и ДПС. Да не се вярва на твърдението на БСП че са истинската опозиция на ГЕРБ, както твърдят последните дни и атакуват предимно партията ИТН. Божков също казва че истинските формации които водят битка с Герб и изхвърлянето им окончателно са трите партии на протеста - ДБ, ИТН, и ИМВ. Също така Божков който настояваше за бързи предсрочни избори проведени от служебен кабинет на президента , в сегашната си декларация апелира трите протестни партии да съставят правителство , да приемат необходимите законови промени ,
337
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затуй дорде сме живи! Ши гласуамии за Бойкооооо! пидесет лева НИКИ НИ МИ ДАААЛ!
336
3
 
10
 
! Отговори
Леле Боже, преди 3 години
Да не ги дава от личния джоб или от чекмеджето с пачките евро?
335
6
 
1
 
! Отговори
До 356 преди 3 години
Кога си бил на изходна позиция с ГДР,Чехия и Словакия бе ,кош ?!Чуваш ли се какви глупости пишеш ?А и ГЕРБ управлява от 12,как така са виновни за още 18 назад ?!Да те .... в слабоумния !Може ли пък да си толкова неграмотен и пр()ст !Вземи прочети малко история бе ?!Кво ГДР дрънкаш...ХахахахахаКъде е тази държава,че я сравняваш с България бе ?!
334
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов зарадва пенсионерите с по 50 лв.Демократична България зарадва депутатите с 25% увеличение на заплатата до 10 000 на месец или 120 000 лв на година.Хаджигенов и Капон зарадваха дребни и едри престъпници с възможността за тях да отпада изобщо съдебното дело, ако не се съберат доказателства до 1 година.Въобще голямо радване пада.
333
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 355 преди 3 години
Преди 30 години бяхме на еднакви изходни позиции с всички държави от соц. лагера............ГДР, Чехия, Словакия, Полша и т.н...............след това бяхме заедно поне с Румъния ............сега и комшиите са много по-напред от нас...........гарантирано от ГЕРБ!!!
332
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кое място е била България преди ГЕРБ?
331
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България вече не е на последно място. Вече управляват ДБ, Мутри Вън и ИТН. България цъфти и връзва.
330
5
 
6
 
! Отговори
???? преди 3 години
Защо България е на първо място във всички негативни класации??Най-бедни, най-болни, най-умиращи, най-застаряващи и т.н.??Заради 10 години управление на ГЕРБ и 20 години на останалите партии..............следователно ГЕРБ трябва да поемат 1/3 от вината.............нали?Елементарна математика и логика!!!
329
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора се продават и за 50 лева..............това е ясно!!!
328
1
 
2
 
! Отговори
До 345 преди 3 години
А таксиджийте ше я возят безплатно,що много я уважават
327
2
 
4
 
! Отговори
Алоу преди 3 години
Славиии:Мажоритарен вот -ама друг път.120-депутати-чекай малко.Депутатски заплати-увеличение -ЯКО!ЕЙ- САМОРАСЛЯК ПОМИТАМЕ ВИ, ЕЙ!
326
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов давал по 50 лв на някои. Демократична България закръглила депутатската заплата на 10 000 лв с 25% увеличение.Мая Манолова се уредила с Мерцедес.Капон и Хаджигенов зарадвали престъпници с възможност да отпадне съдебното дело срещу тях.Слави зарадвал майка си с 10 лв, защото не е драскач и я обича.Много поводи за радост, много нещо.
325
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се смях тази сутрин. Борисов раздавал вашите пари. От всички *** тук, едва ли някой може да извади и 10 лева лични средства. Пълни неудачници. Защо давал по 50 лева. Малко са-много са! А де. Който не ги иска, да ги върне. А вие ,нещастни драскачи, родители нямате ли? И малката помощ е помощ, когато е навреме. Приятен ден!
324
4
 
7
 
! Отговори
На някои по 50 лева преди 3 години
А тунингованата бабичка Мая Манолва Найденова-Божкова си поръча чисто нов служебен Мерцедес,със служебен шофьор да я вози ...Намърда се и в някаква комисия с тлъста заплата и от там,без да броим 10 000 хилки като депутат...Народе,до кога,бе?Народе,народе....
323
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце най-после си тръгва и новата държава ще развърже кесията, ще премахнат маските и ограниченията и животът ще започне отново. Очакваме!
322
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Манолова, въпреки че не успя да премахне депутатските мерцедеси, ще се вози по своя воля в градския транспорт и зарадва на Майките, които системата ги убива.
321
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце и Сачева са до седмица - две на власт. След две седмици идват милионите за най-бедните и ще ги позлатят.
320
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А 120 лева дето ги дадоха на тези с над 300 лева-хубаво.А на тези дето са под 300 лева- нищо.Това ме изумява.Баце и Сачева се подиграха на най-бедните пенсионери.А има и хиляди хора с увреждания,дето взимат 200-250лева...!От тези,ли икономисахте ,бе??За тях-НИЩО!САЧЕВА-СРАМ!