Личните лекари ще заявяват ваксини в електронна платформа

Ангелов: Всеки българин може да се ваксинира навсякъде, където реши
22 апр 2021 13:23, Красимир Ангелов
17
Личните лекари ще заявяват ваксини в електронна платформа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки българин може да се ваксинира навсякъде, където реши, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов  по време на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка.

Още по темата
Зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов призна, че има известен проблем, но се надява той да се разреши с пускането на електронна система. По думите му затруднението хората, ваксинирали се в друг град да си поставят втората доза при личния лекар идва от това, че срещу всяка заявена доза има конкретно име, важно е дали има наличност от определената ваксина и е възможно на някой друг се постави съответният препарат, но само ако има в излишък.

"Да, проблем има, но той не е нерешим. В най-скоро време ще се случи да има достатъчен брой от всички ваксини в България и всяко едно лечебно заведение ще може да ги заявява", обясни той.

Д-р Брънзалов поясни, че е имало работна среща и увери, че нещата са напреднали и скоро ще бъде въведена електронна платформа, в която всеки общопрактикуващ лекар ще изпраща заявка по електронен път със своя електронен подпис. Системата ще разпределя количествата по дата на заявка и разпределяйки ги по равно между всички лични лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕ ИМА ЛИ БУДАЛИ ЗА ВАКСИНИТЕ ??
9
0
 
1
 
! Отговори
Ядосена преди 2 години
Всичко е лъжа и измама. Ама докога ???
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицинските центрове и зелените коридори в ел платформа ли си заявяват ваксините
7
0
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Астра Зенека и Янсен дават едни и същи проблеми с един и същ интензитет. Обаче в България Астрата се препоръчва масово от управляващите ни душмани, а Янсен се държи в склад. От Янсен очакваме 2млн ваксини, а от АЗ след ограничаване на количествата й около 1млн. И имам процедурен въпрос господа управляващи:" Кое е финансовото изражение в джоба ви, което ви кара да се държите по този гестаповски начин". Вече тотално не ви вярвам, отказвам да се ваксинирам. Много лъжете, уморихте родителите ни.
6
1
 
1
 
! Отговори
.......... преди 2 години
Това най-скоро време го слушахме и миналата седмица. До тогава само АстраЗенека ли?Колко още ще се заразят до това"най-скоро"? Стегнете се вече! Тъпчим на едно място и си нагаждаме статистиките както искаме.
5
0
 
0
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе ако таз платформа е като оназ дето сега се записваш за ваксиниране, то накрая може да се окаже, че лекаря е искал ваксина а те са му донесли пържени картофи със сирене! Та такива ми ти работи по платформите и заявките!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то и ботокс може си купи човек навсякъде и да си удари един ботокс и нужен ли е щаб за ботокса.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перукан ги позлати сарафите в бели престилки, ама защо с нашите пари?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да заявават бе в електронната платформа ,не е забранено да се заявава в електронна платформа. Като станат и ваксините електронни ни потърсете да се ваксинираме.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всеки българин може да се ваксинира НАВСЯКЪДЕ, където реши"============================================Ангелов и Азис решиха да се ваксинират и отзад!