Половин милиард души отбелязват днес Световния ден на Земята

Това е най-големият нерелигиозен празник в света
22 апр 2021 07:20,
14
Половин милиард души отбелязват днес Световния ден на Земята
Снимка: БГНЕС

На 22 април отбелязваме Световния ден на Земята. Датата 22 април е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

На Деня на Земята ще се състои онлайн пресконференция, поставяща начало на кампанията #ClimateOfChange, в която младите хора ще бъдат призовани да се превърнат в главни действащи лица в едно общоевропейско движение, търсещо и предизвикващо "климат на промяна" към по-добро, устойчиво за планетата и справедливо бъдеще за всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТошоТошко ти завършен 3-ти клас имаш ли? Какво означава "ако го нямало климата"?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нерелигиозен празник друг път, това е празника на екоталибаните. Зелената секта е насочена изцяло срещу човечеството, това е религия поставила си за цел да наказва хората, защото хора. Зелените шамани проповядват завръщане към средновековен примитивен живот, доминира религиозни догми. Иначе да се твърди, че 500 млн. души по света отбелязват този "празник" е смехотворна лъжа, целяща да придаде тежест на зелената секта, едва ли и 500 хил. души реално го отбелязват.
5
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Разбирам че всички сме .... в играта, тогава новините трябва да започнат с това, а нееееее с обири, политики и др., и да завърши с климата, защото ако го няма няма да има и ....обири и пр. !!!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като 1 май, сатанински празник.
3
2
 
1
 
! Отговори
пецата преди 2 години
От Кроношпан Бургас и Лукойл нефтохим Бургас ви поздравяваме , днес ще изхвърлим по малко химия в езеро Вая и ще пуснем по малко формалдехид във въздуха през ноща докато спите
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слизам долу да запаля чепела, та да бъда съпричастен към земята и празника й. Докато фъргам турлюци, ще броя колко жендаре и пендаре ще минат с електрички.
1
1
 
0
 
! Отговори
зодии преди 2 години
Не сме зодии