Бави ли се делото за смъртта на Милен Цветков?

Адвокат: Шумните дела се развиват по-бавно
43

Защо година след смъртта на Милен Цветков, делото още не е приключило на първа инстанция?

"Още не е приключило на първа инстанция, защото много скоро влезе от фазата на досъдебното производство в Първоинстанционния съд. Макар да изглежда много очевидно всичко в това пътнотранспортно произшествие, то съвсем не е така. Основното усложнение при внимателното разследване на този пътен инцидент произлиза от обстоятелството, че прокуратурата повдигна много рядко срещано обвинение за подобно произшествие. А именно, че смъртта на Милен Цветков е причинена при евентуален умисъл от страна на водача", каза адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това изисква много повече работа, отколкото стандартното обвинение на смърт, причинена по непредпазливост.

"След като имаме такова обвинение, този водач трябва да бъде изследван максимално всестранно, заради твърденията, че е поел наркотични вещества, които е приел в определена комбинация. Както и от гледна точка на това дали те и до каква степен те са му повлияли психически на поведението - дали е бил превъзбуден, дали е бил неадекватен и дали изобщо не е бил невменяем в момента на управлението на МПС", коментира още адв. Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че шумните дела се развиват бавно.

"Те обикновено са по-сложни и второ - те започват в един етап, в който няма никаква готовност на информация, доказателства", добави адв. Рангелов.

И припомни, че установяването с каква скорост е карал има значение за степента на вина.

"Има и друга пречка за забавянето - това е, че делото постъпва многократно в съда за гледане на мерки. Постоянно се пускаха молби за изменение на мярката на водача. След като се образува едно досъдебно производство - трябва да се работи по-интензивно, ежедневно, по-малко и със съответен план. Няма друг начин. Това не е универсално правило, че всички дела се развиват бавно", категоричен е адвокат Людмил Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
делото ще се бави, докато са им необходими мъченици да нагнетяват стрес чрез казионните медии. откак загина цветков, некой да се е сетил за сестрите белнейски?
32
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ШИКАЛКАВИ ВИ СЕ - ОТ МЪРТАВ ПАРИ НЕ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ- ЗНА4И ПО ТОВА ДЕЛО КЪДЕТО ВСИ4КО Е ЯСНО- КАКВО ОСТАВА ЗА ДРУГИ, СЪДЪТ Е НА БСП ИДПС !!!!!!!!!!!!!!!ТОВА СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ И ЗЛЕПОСТАВЯНЕ ПРЕД ЕС !!!!!!!!!!! АКО ЗАВИСИ ОТ МЕН ТЕЗИ СЪДИИ И ПРОКОРОРИ БИХ УВОЛНИЛ НА МИНУТАТА !!!!!!!!!!!!!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си търсиш правото във съда е чисто губене на време , а и разходите ще наделелеят над онова което си изгубил .
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със точене на едно дело протича цял един трудов стаж на съдята и се пенсионира без да го приключи иии остава за наследника на креслото и Той да избута стажа така охлювската !!!!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
Пинокио и ДБ непрестанно реват,че главния прокурор бил проблема на БГ правосъдие.След като овладя двете върховни съдилища като министър,сега е ревнал и гл.прокурор да бъде негов човек.Тогава правосъдието ни съвсем ще рухне.Защото колкото и да сме недоволни от полицията и прокуратурата,не те прибират рушвета за да пускат престъпниците.Да не би Гешев да пусна полфриймън?Да не би Гешев да присъжда условни присъди на убийци?И този убиец ще бъде пуснатБГ съд е в насипно състояние,там е проблема
28
2
 
9
 
! Отговори
Васил преди 2 години
Я поразпитайте Георги, синчето на видния гербер Мозъка, дето се е возил отпред. Той крие доста неща!
27
0
 
15
 
! Отговори
65 преди 2 години
Дали се бави делото ? Ние да не сме ***,че не знаем че се бави.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази държава не ти остава нищо друго, освен да се саморазправяш.
25
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не упреквайте момчето, може да се случи на всеки, алкохол, дрога, после карам кола, нали това правим всички, или не е така? Ами ако не е така хайде да се обединим, хайде да направим нещо, което ще спре убийствата на пътя.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на английски или български се нарича булшит! Искате да кажете че той е бил "камикадзе", булшит! С гадже, кола, пари ,сладък живот, и след всичко това камикадзе?Защо? Извинете ме но, не съм ***, 64 години съм оцелял, и сравнително просперирам.Не го е убил умишлено!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах тоя пъпеш на какво се хили? И защо трябва да се работи, като може да не се работи или да се работи бавно.. и други абсурди :-х
22
0
 
29
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
А младата "дама" (да не кажа пи-кла) скокнала до тоалетната на метрото (да изхвърли дрогата, която са носили, много ясно) да пикне и се върнала бързо... КОЕ точно не е ясно в този случай - ИМА ЕДИН УБИТ!!! Светъл път, Милене!
21
0
 
19
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Е нали майката е съдружник на Цеко Минев? Как ще вкарат убиеца в затвора? Бах таз правосъдна система!
20
0
 
22
 
! Отговори
Часът на М Цветков преди 2 години
Майката на соп.оланкото има снобарска детска градина в кв. Лозенец - Тути. Не може да възпита собствения си син, а хора са поверили децата си. Нямам думи що за държава и общество сме. С такса от 555 евро на дете ще плаща доживот подкупи на синковеца. Говори се, че един от наркотиците, за които се съмняват, се добива от телата на невръсни деца. Също така има версия, че поръчково са манипулирали убиеца. Един бог знае, дали някога ще разберем истината и дали ще има справедлива присъда. Милен RIP...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Числото седемнадесет 1 7 с какво е заслужило да бъде цензурирано със ***?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Ей това е истината!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Бойко опъна чадър над сина на бизнесмен-майката
15
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 години
До 13. Наистина ли ги познаваш? Колко са съсипани, повече от близките на Милен ли? Колко качествени са? Пишеш смешки.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на Милен децата не са съсипани?Горкият пропандал нар..коман и майка му, която не го е възпитала. Живи да ги ожалиш. Страдат ,мъчат се .. такива нямат съвест. Имат много пари, а парите могат да бъдат използвани както за добро, така и за зло. Маман ще му купи свободата с вашите пари.Винпромът докато не фалира онази ще яде от вашите пари.