Бави ли се делото за смъртта на Милен Цветков?

Адвокат: Шумните дела се развиват по-бавно
43

Защо година след смъртта на Милен Цветков, делото още не е приключило на първа инстанция?

"Още не е приключило на първа инстанция, защото много скоро влезе от фазата на досъдебното производство в Първоинстанционния съд. Макар да изглежда много очевидно всичко в това пътнотранспортно произшествие, то съвсем не е така. Основното усложнение при внимателното разследване на този пътен инцидент произлиза от обстоятелството, че прокуратурата повдигна много рядко срещано обвинение за подобно произшествие. А именно, че смъртта на Милен Цветков е причинена при евентуален умисъл от страна на водача", каза адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това изисква много повече работа, отколкото стандартното обвинение на смърт, причинена по непредпазливост.

"След като имаме такова обвинение, този водач трябва да бъде изследван максимално всестранно, заради твърденията, че е поел наркотични вещества, които е приел в определена комбинация. Както и от гледна точка на това дали те и до каква степен те са му повлияли психически на поведението - дали е бил превъзбуден, дали е бил неадекватен и дали изобщо не е бил невменяем в момента на управлението на МПС", коментира още адв. Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че шумните дела се развиват бавно.

"Те обикновено са по-сложни и второ - те започват в един етап, в който няма никаква готовност на информация, доказателства", добави адв. Рангелов.

И припомни, че установяването с каква скорост е карал има значение за степента на вина.

"Има и друга пречка за забавянето - това е, че делото постъпва многократно в съда за гледане на мерки. Постоянно се пускаха молби за изменение на мярката на водача. След като се образува едно досъдебно производство - трябва да се работи по-интензивно, ежедневно, по-малко и със съответен план. Няма друг начин. Това не е универсално правило, че всички дела се развиват бавно", категоричен е адвокат Людмил Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13 ..човек когато говори -говори за себе си... Качествени .... по-скоро еродирани...
12
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам близките на момчето, съсипани са.Тук много глупости пишете без да си давате сметка, че лъжете и подвеждате.Не сте качествени хора българите- нито богатите, нито бедните.
11
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 години
Що за глуп.ав въпрос как са повлияли няколко наркотика на синчето? Да не би са му налели разум в главата и го направиха внимателен шофьор? Много адвокатски приказки и хватки, делото ще се влачи безкрай. А би трябвало само това, че е хвърчал с колата и е бил дрогиран да стигне за тежка присъда. Ама не на територията и не с богаташки бо.лук.
10
2
 
11
 
! Отговори
Съдия Уйчо преди 2 години
Споко, българи! Ако още не знаете , богаташкото момченце вече не е в България. Тези писания на платени журналисти нали не ги приемате за истина ? Кое беше мястото по свобода на словото в България ? Платено е на другарите съдии и всичко е парлама за плебса .
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберунгел герберунгелу око не вади. И тоя подонок ще се отърве.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааааа, не се бави. То е приключило преди една година. В България няма корупция, а има правосъдие.Муйахахаха
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка му докато работи и плаща подкупи дрогираният б..*** сина й и ден няма гние в софийския затвор.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му трябва голама присъда само 6 месеца стигат *** при ромейте в пандиза смятам че ще промени походката за това време ще му личи от 1 км
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още година ще се бави после ще се окаже че документите са се изгубили няма никой да помни че е карал с три наркотика ще го осъдят на 3 години двете които изтекат ще му ги прибавят към присъдата и няма да лежи и и ден
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бави се.Вижте кой е тейко му и мама му на подсъдимия.Вижте кой е тейкото на друсаното му аверче в колата!Прогнозирам, че още ще се бави.Това е тактиката на подсъдимия и защитата му.С времето все повече спомените от бруталната катастрофа ще избледняват.Все повече спомена за един добър Човек - жертвата - ще остават само у близките му хора.На това разчитат - Обществото да забрави!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, ужилила го е пчела и тоя не е бил на себе си...
2
1
 
6
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
а не-шумните двойно повече, да ти се изкензам знаете къде
1
1
 
20
 
! Отговори
Не преди 2 години
То още 8 години останаха по давност да изтече обвинението. Не се бави. Питайте братя Галеви, те мисля че могат вече спокойно да се върнат минаха 10 години давност.