Вирусолог за ваксинациите: Престъпление е да оставиш възрастните за накрая

Резултатът продължава да тежи, подчерта акад. Ангел Гълъбов
23 апр 2021 16:45, Ния Христова
90

Главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев обяви, че кривата на смъртността е последвала тази на заболеваемостта и България се е насочила към края на третата вълна. Ще бъдат ли противоепидемичните мерките разхлабени?
 
"Третата вълна е към края си и мерките не трябва да се отпускат, тъй като борбата с това заболяване е карантина и ваксиниране", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR вирусологът акад. Ангел Гълъбов.Според него е важно да се търси отговор на въпросите защо България е на първите места в Европа по смъртност, както и защо е на последното място по ваксинации на глава от населението. И обяснението не е медицинско, смята той.

Още по темата
"Възрастните хора в България бяха поставени в четвърта фаза. В Австрия, Италия, Испания, Франция и Обединеното кралство започнаха ваксинирането с възрастните, а в България тези 1,6 млн. души бяха оставени накрая", посочи вирусологът.
 
И поясни, че домовете за възрастни бяха приоретизирани, но българският народ няма традицията да праща родителите си в такива домове.
 
"Възрастните хора си остават вкъщи, те помагат и си отиват при близките. За съжаление, в България се извърши това страхотно престъпление да сложиш възрастните накрая и резултатът продължава да тежи", подчерта акад. Гълъбов.
 
Ниският процент на ваксинирани е главната причина за високата смъртност у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
18
 
! Отговори
Тъй де преди 3 години
При всичките ми болести само една "ваксина" ми липсва. Не си турям доброволно подписа под некролога, дето му думат "информирано съгласие".
10
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпление е да убиват възрастните, с ваксинация ! Тази настинка всички роднини , баби и дядовци я минаха безпроблемно !
9
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Някой трябва да умре -възрастните разбира се ама чуждите нашите в вонна Болица!
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е престъплението в това да оставиш възрастните да не са опитни мишки на ваксините? Все пак все още са в тестова фаза и тепърва откриват странични ефекти. Най-нормалното нещо в света е да отложиш във времето ваксинацията на тези, които са най-застрашени
7
6
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Къде да иде? Да се реди на опашка с младежите и девойките?Айде малко по-сериозно и по-реалистично. "Зелените коридори" бяха най-абсурдното нещо в целия абсурд на справянето ни с проблема. Хрумка на министър-председателя, която не се базираше на никакви медицински основания, а просто на желание да се вдигнат бързо числата с броя на ваксинациите.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-напред убийте възрастните, не бие толкова на очи.Ще кажем, дошло им е времето.
5
6
 
18
 
! Отговори
Гълъбов преди 3 години
Най-напред убийте възрастните, не бие толкова на очи.Ще кажем, дошло им е времето.
4
4
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
КАЗВА ЧОВЕКА. НИКАКВИ МЕРКИСАМО ПРИКАЗКИ ДУЕНЕ И УГАЖДАНЕ НА ТОЗ И ОНЗИ.БОЛНИТЕ И СТАРИ ХОРА САИЗОСТАВЕНИ НА ПРОИЗВОЛАНА СЪДБАТА. НЕКАДЪРНИЦИ.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За възрастните - евтаназия с предимство! Там и тромбозите не личат толкова. "От старост си умряха". Ден до седмица след боц. Като отзи грък, умрял 15 минути след боц, и цяла статия имаше как умрял ввсъщност от ДРУГО.
2
2
 
28
 
! Отговори
преди 3 години
Истината си е истина.Много беше важно да ваксинираме служителите във ферми за норки и служителите в IT предприятия, които си бачкат от дома. ;)
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОКТОРЕ, февруари първите зелени коридори - БЯХА СВОБОДНИ НИКОЙ НЕ ОТИДЕ! 2 седмици НИКОЙ не отиде!