Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?

Южната ни съседка е по-напред маркетингово
144
Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?
Снимка: Pixabay

Къде ще предпочетат да почиват туристите – у нас или в Гърция? Пандемията създава почти невъзможна за пътуване обстановка и с предстоящия туристически сезон въпросите са много.

Гърция се опитва да ваксинира цялото население на най-туристическите си дестинации, като именно това е и главната реклама на страната за сезона.

Още по темата

„Гърция е по-напред маркетингово“, смята Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му у нас също е имало желание туристическият бранш да се ваксинира на 100%, за да се осигури силен сезон, но това няма как да стане, защото имунизацията е доброволен акт.

„Туристът е много чувствително същество, особено когато няма доверие. В туризма номер едно е истината и истината е, че не всички могат да бъдат ваксинирани поради ред причини“, каза Драганов пред bTV.

Според Йоаким Каламарис, бизнес анализатор, в Гърция ще влизат всички хора със сертификат за ваксинация или PCR тест.

„Гърция е направила коректна организация спрямо изискванията на туристите – да се ваксинира персоналът, гражданите на островите също. Не можем да гарантираме, че всички ще бъдат ваксинирани. Това лято ще бъде „краштест“ за всички“, смята Каламарис.

Той поясни също, че българските граждани могат да си извадят Европейска здравна карта, която им гарантира напълно безплатно лечение и медицинска грижа на територията на Гърция в случай, че се разболеят. А дори без нея – „те ще бъдат покрити от гръцката здравна каса, защото никой не може да откаже на човек лечение“, каза Каламарис.

В България обаче това не е ясно разписано.

„Ние не можем да отговорим на отделните посланици какво се случва с техните граждани, ако се разболеят“, каза Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: българиятуристиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен *** 27Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за почивки пишете.Ти като нямаш дай и другите да нямат
27
7
 
6
 
! Отговори
ИЗНАСИЛЕНО КЕНГУРО преди 2 години
Аз скоро ще тръгвам за Фиджи да прекарам почивката с моя съпруг Вомбат да си отпочинем след тежката работа в гувърнамента
26
2
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
Е ГОРЕ НА СНИМКАТА ДЕТО Е -ОТ МАЗАТА РАКИЯТА.-КРАСТАВИЦИТЕ И ДОМАТИТЕ В КАСЕТКАТА И ТАМ.
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България - ведомствена почивна станция на 5 минути от плажа в Созопол 7 нощувки пълен пансион за трима в апартамент 660 кинта.
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за почивки пишете.
23
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почиваха трудещите се при соца, тогава имаше материална почивна база и на морето и на планина и всеки българин можеше срещу символична сума да да почива два пъти годишно. Сега почиват богатите целогодишно и за развлечение се разхождат по острови, а останалите са стока на пазара на труда, блъскат като животни за мизерно заплащане и всичко което изкарат го дават за няколко дни all inclusive в евтини хотели и се връщат още по изнервени и съсипани и после пак продължават да блъскат като животни.
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи от цените. Ако нашите надуят цените както предни години отново ще загубят българския турист. Родното черноморие може да задържи българите само с много по ниски цени от Гърция, тъй като техните плажове са запазени, те са невероятни като излезли от приказка, а нашите плажове бяха опропастени, за да може мутрите да си построят хотелите на пясъка. Бетон и грозотия, това е то тук.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година (есен) съм на круиз в 3 държави.
20
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МонкатаВ Русия не пускат българи. А министърката на туризма на членката на ЕС и НАТО България ходи всяка година на крака в Русия да се моли за руски туристи да могат членовете на ЕС и НАТО да им сменят чаршафите и да изкарат някой лев да не гладуват.
19
4
 
19
 
! Отговори
немабизнеснемапари преди 2 години
това лято Черна Гора няма да иска нито да си ваксиниран или с отрицателен тест . скоро и другите ще ги последват че не се седи гладен а имат семейства да хранят .
18
5
 
11
 
! Отговори
Ганю пулев преди 2 години
Всички протестъри в русия при путин.
17
5
 
4
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Вярно бе!фигуранти каза в русия
16
3
 
10
 
! Отговори
Монката преди 2 години
В русия
15
9
 
0
 
! Отговори
Успял Българин преди 2 години
До АнонименЗавиждаш, а? Боли, а? Завиждай, завиждай - ха ха хаааа!
14
15
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Гърция не съществува. Това е част от Древна Тракия, която евреите-данайци окупираха, а след това ни наложиха садистичните си аврамови робства. Българите сме гали-едно сертификирано от Рим име. Франките са западните Гали,а ние Волжките. БЪЛ-ГАРИЯ е всъщност ВОЛ-ГАЛИЯ.Българите сме Келти,което е синоним на Траки и Българи. Всички историци са правиПросто всеки от тях се е вкопчил в едно от измислените за нас от ромеите названия.В разни исторически периоди евреите-книжници са ни давали разни имена.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в шри ланка и бали ходиш при роднините най вероятно и спите всички на слеменици на пода. на карибите ходиш заради жена си го лемите черни петлета. явно карибяните са и омръзнали на булята и е решила да отиде при наистина големите мандинговци у мали. халал да са ти почивките. интересно още за колко време ходиш там и като се върнеш след 2 дена път натам и 2 на обратно не те ли наболяват кокалаците. ПС: хваленето с почивка е за плебеите. гърция и канарите за средностатистически хора.
12
14
 
4
 
! Отговори
Деликрушева преди 2 години
Основно - малдивите, хаваите, бахама, костарика, сейшелите. Обикаляме цяла година по топлите морета. Кирибати, френска полинезия също обикаляме. Изръшнахме целия свят. Нема лабаво.
11
19
 
6
 
! Отговори
Успял българин преди 2 години
Аз менкам всяка година Карибските, Мали, Бали и Шри ланка. В Гърция и на Канарските ходят само плебеите.
10
19
 
18
 
! Отговори
бай Тошо преди 2 години
И от какво сте се уморили Българите, че да почивате? Каква работа сте свършили, я си вижте страната - разруха, и мизерията в която живеете! Или е по лесно да миете улици и да пpocтитуирате на Запада, и после няколко дни почивка под чадърче да ви вземат парите прислугват да се почуствата господари, а после пак ще миете улиците и ще пpocтитуирате?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Научиха се 2За това най-добре в абудаби.