Ваксинират роми и заетите в туризма с "Янсен", защото е еднодозова

Мисли се и за имунизация на ромското население с препарата
Обновена: 26 апр 2021 19:19 | 26 апр 2021 16:10, Камелия Цветанова
85
Ваксинират роми и заетите в туризма с "Янсен", защото е еднодозова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравните власти решиха да използват ваксината на „Янсен“.

"Изчаквахме решението на САЩ за "Янсен", то е положително. Междувременно още седем страни взеха своето решение. То е по посока да се използва ваксината без ограничения, което е и нашето решение. Очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния период", каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния период“, съобщи той.

Още по темата
Смятаме да я използваме в туристическия сектор и се мисли сред ромското население, добави той.

Кунчев обясни, че би било добре ваксината на „Янсен” да се използва при групи, където ще е по-трудно да се намерят хора за втора игла.

"Смятаме да насочим част от ваксината към туристическата индустрия, да започнем имунизацията преди старта на сезона, тъй като ваксината е еднодозова и може да се издаде сертификат веднага след нея. Публикуван е графика на работа за имунизационните пунктове", съобщи още Кунчев.

Общо 26 ваксинационни центъра ще работят по празниците - 4 от тях в София. Центровете в столицата ще бъдат в Александровска болница, „Света Анна”, ВМА и „Пирогов“.

Как върви ваксинацията в София и страната вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер, добро тестване. Ще изчакам и ако тестовете са успешни и почнат да я слагат и на хора, ще си я сложа и аз след 5-6 месеца!
3
0
 
39
 
! Отговори
хитро преди 2 години
А Астра Зенека за бременните ромки?
2
12
 
27
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
А, шведите дали ще искат? Дори при тях има още инстинкт за самосъхранение,които ще ги спаси за разлика от други. Ама българите да се боцкат нали ще спасяват баба Пенка на 90 г. дори да нямат деца след ваксата. Добитъка заслужава касапите си.
1
2
 
35
 
! Отговори
payak преди 2 години
Да купуват всичката ваксина на Янсен и всичкото ром-ваксинирано. Винаги ще има полза-или ваксината ще бъде точно тествана и ще могат и другите да ваксинират или след 40 дни-40. Малко да се поразтовари социалната система в България. Полза ще има-на прав път сте.