Какво е предимството на ваксината на "Джонсън и Джонсън"?

Христиана Бацелова: Вирусът ще продължава да си го има
27 апр 2021 18:25, Ния Христова
118

Ваксината на "Джонсън и Джонсън" ще се прилага и у нас без ограничения. Това е решението на националния ваксинационен щаб, което стана ясно преди ден. От 30 май ще заработи "зелен коридор" в цялата страна за имунизиране с РНК ваксина.

"Най-добрият избор на ваксина е тази, която ще бъде поставена най-бързо. Когато човек има достъп до която и да е от ваксините - да се имунизира, но без да чака някоя друга. Ваксината на Janssen "Johnson & Johnson" дава много голямо предимство, защото 14 дни след първата доза лицето се води напълно ваксинирано", каза епидемиологът и университетски преподавател в Медицинския университет в Пловдив Христиана Бацелова за ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Според нея именно в някои сфери това е голямо предимство.
 
"Има предполагаема връзка между векторните ваксини и тромбозите, която притеснява нашето съсловие. Според учените не се дължи на вектора. Все още се изяснява дали има връзка и какъв е механизмът. Ако се докаже на такава връзка, може би ще е на някой от помощните вещества. Не съм специалист по тромбозите, но колегите казват, че има разлика между класическите и тези редки тромботични инциденти", допълни Бацелова.
 
Експертът подчерта още, че има родители, които много искат децата им да бъдат ваксинирани.
 
"Надявам се, че до лятото ще могат да се имунизират и децата над 12 години с ваксината на Pfizer. Те вече заявиха промяна в кратката характеристика на продукта. Чакаме също резултатите на Moderna, a Johnson & Johnson също обявиха, че ще изпитват тяхната ваксина при най-малките - от 6 месеца нагоре", посочи Христиана Бацелова.
 
Тя припомни, че световните препоръки за хората с автоимунни заболявания към деня на ваксинация са, ако се чувстват добре - спокойно да се имунизират.
 
"Има значение спадът между заразените и настъпването на топлото време, но не смятам, че ще през лятото ще изчезне разпространението. Вирусът ще продължава да си го има. В момента сме на тръни, защото предстоят празници, а винаги след тях има повече хоспитализирани", добави епидемиологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че е американска и образува евроатлантическа тромбоза.
12
5
 
6
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
До АнонимеН #13.Е и? Те и на ГЕРБ магистралите са най-скъпи на километър ама качеството го виждаме ката ден.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отрова за плъхове струва 4.60 лв., и са поне 5 дози в една опаковка. И също не предпазва от разболяване и разпространяване на вируси.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се направят шапки за окуражаване на ваксинирането. Надписът ще е "Ваксинирах се срещу КОВИД и всичко, което получих, беше ТРОМБОЗА"или"Ваксинирах се срещу КОВИД и всичко, което получих, беше МИОКАРДИТ"и също"Ваксинирах се срещу КОВИД и всичко, което получих, беше АНАФИЛАКТИЧЕН ШОК"Може да има десетки модели, опциите са доста. Мисля, че хуморът ще помогне в борбата срещу АНТИВАКСЪРИТЕ.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото предимство е че е едноразова, и е идеална за маргинални групи - затова с нея се готвят да ваксинират тъмнозелeния електорат. И в Щатите за това я ползват - да обиколят гeтата, някой и друг бял ***, тираджии. Ей такива, дето не можеш да ги накараш да си измият ръцете, камоли да се ваксинират многоразово по график.
8
8
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
РНК ваксина... И ставаме гмо отсекъде
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво.
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко миокардит, инсулт и инфаркт са дреболия за децата. Все пак, имаме превишаващата полза да ги опазим от грип, от който никога не умират, с експериментална ваксина, от която много ще умрат или ще получат инвалидност.
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктор Бацилова окуражава да се извърши напълно безполезен медицински експеримент, с неясни рискове и последствия, върху деца и бебета. Каква прекрасна жена. Бъди ковиваксър, бъди като нея.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Праскайте си ваксината и да отиваме да пием и ...агнешко!!
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползата е нула
2
8
 
27
 
! Отговори
ПОЛЗИТЕ>РИСКОВЕТЕ преди 2 години
Предимството е, че е повече отрова в една доза. Почти двойно е като количество на дозата на мъдурна или фицър. И е най-малко тествана, и засега най-малко известни са страничните ефекти.
1
3
 
29
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
редуцира пърхота и цъвтящите краища напълно!