МВнР предупреждава: Три седмици пълен локдаун в Турция

Той ще бъде в сила до 17 май
27 апр 2021 10:44, Красимир Ангелов
17
МВнР предупреждава: Три седмици пълен локдаун в Турция
Снимка: БГНЕС

Поради влошаването на епидемиологичната обстановка в страната, на фона на нарастването на броя на случаите на инфекция с COVID-19, и с цел намаляване на броя на броя на смъртните случаи, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган Турция обяви решение за налагането на пълен локдаун в страната, който ще влезе в сила от 19.00 ч. на 29 април и ще продължи до 05.00 ч. на 17 май, съобщиха от МВнР.

Всички работодатели ще преустановят дейността си или ще преминат към работа от дома, с изключение на тези, подробно изброени в циркулярна заповед на вътрешното министерство.

Търговските вериги за хранителни стоки ще бъдат отворени през седмицата от 10.00 ч. до 17.00 ч. и ще бъдат затворени в неделя. Кафенетата и ресторантите ще предлагат само услуги за доставка по домовете.

Всички междуградски пътувания ще могат да се реализират само в разрешителен режим, като общественият транспорт ще работи с 50% от капацитета си. Резервациите в хотелите и местата за настаняване няма да дават основание за неспазване на наложените ограничения.

Освобождаване на чуждестранни граждани от наложените ограничения се отнася единствено за ползващите туристически услуги.

Чуждестранни граждани с разрешения за пребиваване, със статут на временна закрила или кандидати за закрила и притежателите на статут, ще бъдат обект на наложените ограничения. Обучението на деца и обучаващи се във всички институции, включително детските градини и яслите, ще бъде преустановено, а планираните изпити ще бъдат отложени.


17
Още от Общество
Готово ли е бебето за стол за хранене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро и в БГ.
4
9
 
8
 
! Отговори
Оруч реис маане преди 2 седмици
Турските учени съобщиха че е изолирана изключително опасна мутация на Ковид-19 пренесена на човек от коза. Щамът е изключително заразен и освен загуба на обоняние води и до спазми на червата, разхлабване на сфинктера и спонтанно освобождаване на съдържимото. За това се налага пълен локдаун, който може да бъде удължен и след Рамазан Байрам.
3
7
 
2
 
! Отговори
Нане преди 2 седмици
Не, че го искам...
Ма тия вече ще са яко под вода...
Тамън нема вдигат прах...
Ойде лирата...
Пак...
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стана им лошо, че някой призна един геноцид ...
1
4
 
20
 
! Отговори
айляк работа преди 2 седмици
да дойдат на екскурзия у БГ- тук нищо не се спазва и е пълен айляк