Апел за кръв: И по Великден се нуждаем от дарители

Преболедувалите CОVID могат да даряват кръв след 40 дни
8
Апел за кръв: И по Великден се нуждаем от дарители
Снимка: БГНЕС

В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово екипът на Националния център по трансфузионна хематология отправя апел за кръводаряване. "За да осигурим на болните и пострадалите пациенти необходимите им лечебни кръв и кръвни съставки, през Страстната седмица разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство", апелират от центъра.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 9:00 до 15:30 часа, на адрес: ул. "Братя Миладинови" 112, съобщиха от здравното министерство.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19. НЦТХ гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

Нека с вяра и съпричастност да помогнем на нуждаещите се.

Дарете кръв! Подкрепете Живота!


8
Още от Общество
Готово ли е бебето за стол за хранене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
КРЪВТА БОРИСОВ НИ Я ИЗСМУКА!!
3
1
 
6
 
! Отговори
Търговия с кръв преди 1 седмица
Дарете безплатно кръв! Да могат висши лекари тайно да изнасят и продават кръвта Ви в чужбина за много долари. Да има достатъчно Адренохром за дъртаците от еврейския елит по света!
2
3
 
7
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 1 седмица
За Митьо Очите ли...?
Държавата, за едни е майка, а за други е мащеха! За едни кръв се намира, при нужда. Обикновения човек, кучетата го яли... да търси донори, срещу бележка.
И капка кръв няма да даря!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Дракула преди 1 седмица
Дарете кръв, преди да сте преяли и препили по празниците.