Хиляди българи поемат на път за празниците

Интензивен е трафикът на изходите на София и на границата с Гърция
30 апр 2021 10:31, Елка Василева
40
Хиляди българи поемат на път за празниците
Снимка: архив, БГНЕС

Хиляди българи тръгват на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София в петък сутринта, предаде Нова тв.

„Днес очакваме доста пътуващи. В четвъртък трафикът беше много сериозен, очакваме да е такъв и днес. Не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма сериозни инциденти с тежко пострадали или загинали лица. Имаше малки инциденти и предпоставки за сериозни такива”, обясни главен инспектор от „Пътна полиция” Лъчезар Близнашки.

Още по темата

Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. От „Пътна полиция” отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението е на АПИ, които са решили да продължат някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци. От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол. Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията.

Въпреки коронавируса и засилените мерки не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът и на ГКПП „Кулата”. Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е стриктният контрол от страна на граничните власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гръцки хотелиер кълне друг:- Дано ти дойдат за Великден 3 рейса българи, и всичките с хладилни чанти и сандвичи!
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ф.С.В.Аз работя в голяма частна фирма, не в IT сектора. Получавам заплатата по банков път, имам 30 дни годишен отпуск/не мога да го ползвам само през лятото/, получавам % за трудов стаж. Да, естествено има проблеми, и какво да се желае като условия на труд и заплащане. Знам много подобни фирми. Не е вярно, че само държавните чиновници имат годишен отпуск. Но, е вярно, че в малки фирми и такива в сивия сектор няма нормиран отпуск, получават заплати в брой е не ги осигуряват на реалния доход.
28
3
 
2
 
! Отговори
Ха, ха.... преди 2 години
"Бедните" и "гладни" българи....изтормозени от Борисов????
27
2
 
0
 
! Отговори
Николай преди 2 години
Всички селяни по родните места !
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАТ СА НЕЛЕГАЛНА ИНСТИТУЦИЯ КАТО ТОЛ ИЗМИСЛЕНА ОТ БОРИСОВКАТ НЕ СА ПОЛИЦАЙТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА СПИРАТ КОЛИ
25
1
 
3
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
а аз мислех че има мото протест щото сме бедни :)
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме селяни, ама тия след 1944 г. съвсем оселениха София.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиляди българи не се интересуват от това, че ги извозиха от новото ОФ на чалгатурбомутротруповеmе.. По нощите преди Разпети петък извънредно Радев обнародва в Държавен вестник скалъпен Изборен кодекс. И това е в офиц.почивен ден.Взместо хората да се мобилизират и да си търсят нарушените конситуционни права- те избраха да отиват на куупон... на куупоон.Толкова им е акъла.Това ще им е за последно.Скоро няма да пътуват никъде защото ни връщат в годините преди 1989г. Ще го разберете, но ще е късно
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахме просто да се разходим до Златна Панега.Върнахме се ,защото на практика ни трябваше хеликоптер,за да се придвижваме,беше пълно с коли,и излизащи от София.Ад,тотален,да не можеш да излезеш от града.Да се махат тоя ***,и да не се връщат.
21
3
 
8
 
! Отговори
кака ви корни преди 2 години
народа беден , бензина и винетките скъпи , магистралите не струват . къде сте тръгнали бе ?
20
4
 
5
 
! Отговори
Много правилно преди 2 години
Aми като си нямат село да копат градинка и лозе, ще ходят на Гърция! Колко хубаво беше едно време! Всички на москвича и хайде на село по Великден! Копат, но ядат прясно агнешко и екологични продукти, после напълнят багажника и обратно в града! Но сега няма мама и тати на село, даже пенсиите не стават, няма кой да дава! Е, не се чудете защо ходят на пикник в Гърция българските граждани! Вече не са селяни, а ЕВРОПЕЙЦИ!
19
3
 
5
 
! Отговори
G преди 2 години
До 19, всичките без образование и със средно спецялно са милионери.. Не познавам един Вишист милионер.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разделението на София и провинция го правят само хора, които имат тежки комплекси. Първите се гордеят с месторождение, защото няма с какво друго, а вторите звереят срещу първите защото също няма с какво друго да "изпъкнат". Тежка работа.....!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като гледам работническата класа със средно специално нещо реват в коментарите :)
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хaлкидаки... Да не се задушиш на плажа с маската внимавай че астрата няма да те спаси. Голям кеф на море с вечерен час и маска на плажа.Enjoooy
15
12
 
6
 
! Отговори
Халкидики &узаки преди 2 години
С Астра зенека е добре май ще ходим пет пъти на море.Пък вие си стойте в панелките и плювайте селяните.Да ви е сладко шкембе в кварталната кръчма.
14
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До Ф.С.В.В частния сектор има фирми които дават 30 дни платен отпуск и високи заплати.... май нещо усещам типичния кореняк-шопски таскиджийски хейт...
13
9
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
И нали са бедни българите и имат ниски заплати и затова задръстиха магистралите . Висят на границата с Гърция с часове ???? Бедни били, а? Бедните си седят дома и кусат чорба. А И ОЩЕ -- БЕДНИ В БЪЛГАРИЯ СА НЕОБРАЗОВАНИТЕ И МЪРЗЕЛИВИТЕ. РАБОТА ИМА.А пенсионерите са болни. Не ходят на работа и по почивки и пенсиите са им достатъчни за лекарства.
12
3
 
3
 
! Отговори
до лекаря преди 2 години
Правилно - one way ticket...
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При обхода на Стара Загора, може да се наложи да почакате час-два в задръстване.