Мерките свършват, има ли реална заплаха за работещите и за бизнеса?

Пламен Димитров: Ако бюджетът не се актуализира, няма да има пари
48
Мерките свършват, има ли реална заплаха за работещите и за бизнеса?
Снимка: БГНЕС

Мерките за подкрепа на заетостта в коронакризата свършват на 31 май. От 1 юни започва реална заплаха и за работещите, и за бизнеса, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР.

Още по темата
Бюджетът можеше да се актуализира преди две седмици. Ако не се актуализира, няма да има пари за хората на първа линия, няма да има средства за подкрепа на заетостта. Защо? Защото политиците си наддават егото, всеки гледа партийния си интерес. Това е скандално. Трябваше да се намери решение. Защото 3 млн. българи ще останат без подкрепа, коментира още той.

Ден преди празника на труда 1 май синдикалният лидер посочи исканията - минималната работна заплата да върви нагоре с ускорени темпове, а средната с поне 12-13% годишно.

"До 2025 година искаме минималната заплата да достигне заплатата за издръжка. 1110 лева нетно са нужни всеки един от двамата родители да носят вкъщи, за да осигурят парите за издръжка... След 30 години преход българите трябва да усетят, че и с минималните си доходи могат да живеят прилично", настоя той.

Димитров припомни, че колективното договаряне примирява позициите - интересите на бизнеса да печели повече и интересите на работниците да получат достойно заплащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Мерките свършват,но мизериите на Грипена са безкрайни,а народецът му се радва и гледка как ще разсипе България,ще ви завлече на дъното,защото е готов да пали и да убива,но да не остане без имунитет,защото Гешев ще го вкара най малко за 20 години зад решетките!!Що за *** гласуват против себе си и децата си за тези дето преди 30 години ни умориха от глад,а вие пак ги навряхте насила в Парламента?!Жалък,откач ен матриал сте да знаете!Няма и не се е раждало таквоз диво племе,освен рашистите!!
39
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Браво да допълня.ДАНЪКОПЛАТЕЦА все пак трябва да си гледа интереса,в парламента интересите се сблъскват,95%процента от данъкоплатците са работници и пак стигам до това,че няма кой да защитава и отстоява интересите на работниците.Пак тия интереси били комунистически и пак тролчета се нахвърлят по тебе в форумите
38
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Е това истината кратко и ясно в едно изречение.В парламента няма да го чуем никога.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тези мерки неработят. Защо пък с парите на данъкоплатците да се подкрепят фалиращи фирми? Аиде стига.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес 9 часа път до морето . Магистралата задръстена . Хотелите пълни . Какви мерки ?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виновен недоразумението мухобойко
34
0
 
4
 
! Отговори
м да а преди 2 години
Само не разбрах от къде ще намерите пари ?
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е споко бе, сега експертите на лъотчика ще оправят нещата. Всички несправедливости ще останат назад във времето. Ще има пара за пенсионери, за бизнеса, за всички. А ако минималната заплата стане 1100лв, то ще набримчиме яка инфлация а трябва да я държим ниска. Също така покупателната способност не само че няма да се повиши а може и да падне на тия с минималката, щото всичко друго директно ще се вдигне по две. Единственият път е квалификация и осъвършенстване, на работещите.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще е много за кратко, харчовете почват като начало за едни машини на един наш човек.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще работите бе лентяи!
30
7
 
11
 
! Отговори
Слабоумие преди 2 години
Чета коментарите , на хора който никога не са се занимавали с нещо свое , да развият нещо !!! За тях всички които не са на заплата или не са към държавната администрация...са престъпници... задължително укриват данъци и т.н....А с какво подпомагна Държавата за стимулиране на малкия и среден бизнес ?!?!?!!?!?Не говоря за фирми лобирани и близки до партията майка ....Жалка история
29
11
 
18
 
! Отговори
ИТН ИМВ ДеБъ БСП ДПС преди 2 години
Баламурниците гласували за нас както и останалата рая - да духат супата !!!! Излъгахме Този Народ обаче изобщо не сме против 10 000 лв заплата на новите депутати.И това е минимума. От комисиите отделно лапачка. А и президентчето покрай нас ще се облажи с нова заплатка от 30 000 на месец. Отделно бонуси от спонсорите ни в Дубай и Белград както и от Ердоган ефенди в чиято чест променихме спешно изборния закон !
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ и Западна Европа има комунизъм, държавата храни бизнеса и народа.Капитализъм и пазарна икономика има в Индия, където сега измират от коронавирус. Но купуват американски самолети и затова са наши приятели на НАТО.Либертарианската икономика в Африка, Индия и Латинска Америка е добра само за Каролев, Красен Станчев и други либертарианци.
27
3
 
21
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
Тошко ще оправи нещата,той е сценарист!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има голяма опасност да правят пак бизнес и да работят, без да получават пари да не работят и да не правят бизнес.
25
6
 
15
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Най-добре е всички да станат програмисти. Хем 10-20 хиляди лева заплата на месец, хем работиш от райски кътчета на света.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бюджета дава парите, следва да раздава на всички. И при условие че е пазарна икономика, парите няма да стигнат. Тогава остава или да махната пазарната икономика и върнат както беше преди 1989 г. или като почнат да затварят бизнеса както 1996 г. защото е пазарна икономика няма пари за всички и остават само най-кадърните или калинките.
23
13
 
15
 
! Отговори
Като преди 2 години
гледам коментарите никой ме виновен освен простите необразовани крепостни селяни, коитп се радват на 300 евро заплатка, 40 годишни Икаруси и зелена зона в калта. Добре, че тая скапана държава с това племе изчезва!!
22
3
 
22
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Кви пари пък ти ще получиш... тия пари от ЕС не стигат до хората.... С тях ебз тях все тая
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплахата беше миналата година .. 1 години страх и ужас и кво нищо не се промени освен че станахме по-бедни и по-нещастни... като като смъртност не сме мръднали