Фалстарт и отлагане на е-рецептата, защо у нас не се получава?

Въпреки неяснотите, хората смятат, че това ще ги облекчи
Обновена: 3 май 2021 20:20 | 3 май 2021 20:20, Веселина Йорданова
49

Фалстарт на системата за електронни рецепти. От 1 май трябваше хартиените рецепти да останат в историята. Заради забавяне обаче здравният министър внесе предложение за отлагане с още 2 месеца.

Красимир Иванчев е собственик на верига аптеки. В бранша е от близо 30 години. Казва, че от години се говори за въвеждането на електронната рецепта, но е трудно прилагането им на практика.

"Пак по някакъв начин всичко се разминава и българският гражданин не може да се наслади на това облекчение. В ЕС е 13-14 година, навсякъде това го има, просто в България не се получават работите", каза той.

"Първо трябва да има правителство, работещо. От няколко месеца се говори, от началото на годината, че ще започне, но до момента все още няма развитие", посочи фармацевтът Албена Атанасова.

Въпреки неяснотите, хората смятат, че въвеждането на електронните рецепти ще ги облекчи, предаде Bulgaria ON AIR.

До обнародването на предложението аптеките нямат право да изпълняват хартиени рецепти, издадени след 30.04.2021 г. Ако го направят, те попадат в параграф 22 и рискуват да са в нарушение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: електронна рецепта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и всеки трябва да има електронен подпис
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото ни управлява най простото нещо родило се по нашите земи.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами как да се откажат от хартиената рецепта и да въведат е-рецептата,като сега всяко едно почукване при лекаря се заплаща по 6.50 лева!
1
2
 
8
 
! Отговори
expert преди 2 години
Фармацефтичната мафия не пуска изградената система за източване на НЗКО !! Затова не се получава в БГ това простичко нещо!