Борисов: Приключихме с третата вълна на COVID-19

България вече не е в зоната с висок риск от коронавирус
Обновена: 4 май 2021 11:16 | 4 май 2021 10:41, Елка Василева
190
Борисов: Приключихме с третата вълна на COVID-19
Кадър: Facebook

От тази нощ според института „Роберт Кох“ България вече не е в една зона с държавите с висок риск от коронавирус. Вече сме в една зона с Гърция и Австрия, съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов.

По думите му сме приключили и с третата вълна на заболяването.  

С чест можем да кажем, че сме приключили и третата вълна на COVID-19. Това каза Борисов, който е заедно със здравния министър в оставка проф.-д-р Костадин Ангелов, тъй като днес у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“/“Бионтех“.

“Искам още веднъж да благодаря на Европейската комисия и на големите държави, които заради проблемите с оксфордската ваксина, ни помогнаха. Сега получихме 274 хиляди ваксини. Ако на ден се ваксинират по 20 000 човека, за месец ще са 600 хиляди", допълни той.

Борисов призова за максимална организация за имунизиране с ваксини срещу COVID-19, като според него трябва да се ваксинират по 30 000 души на ден. "Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

Борисов се обърна към тези, които са критикували ГЕРБ за справянето с пандемията. “С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пълен локдаун, забрана за излизане от домовете, пускане на СМС, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия, която от октомври е в пълен локдаун. С чест можем да кажем, че сме приключили третата вълна. И в същото време, когато института „Робърт Кох“ ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират", посочи премиерът в оставка.

„Чакахме да стане 10.30 ч., за да се събудят, защото 09.30 ч. им било рано. Аз като ставам в 06.00, 09.30 за мен е средата на деня. Трябва да ваксинирате по 30 000 души на ден, защото другия понеделник ще дойдат още толкова. На макс трябва да се организира системата", коментира лидерът на ГЕРБ в началото. Думите му дойдоха, след като вчера ГЕРБ дадоха пресконференция в 09.30 ч., което от някои беше определено като ранен час.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 души са опитали да влязат в страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
23
 
! Отговори
argamedon70 преди 2 години
Какво си преиключил,бе дебелак.Вируса си следва своя естествен ход,а вие с неадекватните си мерки само му правихте път.
115
2
 
19
 
! Отговори
Май, май преди 2 години
Третата вълна си приключи от само себе си. Както и миналата година лятото. На есен пак се почва. Но, извинявам се, вие нямате заслуги за това, че намаляват случаите. Питайте инфекционистите, пулмолозите, имунолозите....
114
3
 
10
 
! Отговори
след преди 2 години
седмица и с теб ще сме приключили.Лошото е че не сме приключили с телилата.Тея дето се готвят да тъ заместят, са дори по крадливи и безкрупулни
113
3
 
17
 
! Отговори
Потрес преди 2 години
Изказванията му и отношението му ....все едно е едноличен "робовладелец" в БеГеТо.... !!!От управлението му от как е на власт ....стана ясно едно... други хора освен ГерП ... подчинените им структури не съществуват.....Все едно няма нормални обикновени....хора....
112
2
 
14
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Кат сте приключили, маски долу ли ?
111
4
 
13
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
под 4% на идващите избори ще боли!
110
12
 
7
 
! Отговори
Време за прпмяна преди 2 години
Ива Митев на литургията беше с костюм от Шанел за няколко хиляди лев. Вижте снимките и сравнеието на цените на дрехите й в софийските магазини.Придружаваше я Стоян Денчев, бивш член на ДПС в правителството на Беров, което доведе страната до рай за организираната престъпност.И това е председател на парламента.Това ли ви е промяната, протестъри?
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОНПИ действа избирателно срещу неудобните,да им се вземе бизнеса.Къде отиде близо милиарда от Божков?Сега нов Конпи ще действа срещу Буци и компания и парите ще бъдат възстановени.
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има един съд и една прокуратура.Ужким независими.Останалите специализирани бяха създадени от Буци да се разправят вместо него с неудобните и непослушните.Заместват го в навиците от мутринските времена.
107
20
 
7
 
! Отговори
На протест! преди 2 години
Хора да се обединим всички срещу мутрочалгарската пасмина. Тези хора нито уменят нито искат да управляват държава. Ще закрият КОНПИ и ще върнат над 3 млр лв на олигарси след порядъчната комисионна и за тях.Нека протестираме на 05.05, утре в София срещу престъпните промени в Избирателния закон и закриването от Радев на ЦИК.Долу диктатурата, свобода за народа!
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай доказателствата?
105
9
 
10
 
! Отговори
Не е от виолончелото преди 2 години
До До 93 Славчо няма 55 години а вече е ходещо зомби - едвам мърда,ни види,ни чуе. Тия увреждания не ги е получил нито от работа на полето в Учиндол,нито от рудник,нито от въглищата в Мариците,нито от бране на ягоди. От виолончелото не се става инвалид,но от бялото - да. И се сдави с Боко по мутренски работи - Боко не му даде един апетитен парцел за строеж.
104
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, Слави все още не е крал от парите на Европа защото не се е докопал до тях.Като се докопа такова крадене ще падне ,че отново ще ни спрат всякакви пари от Европа както при Станишев.Помнете какво ви казвам !!!
103
2
 
9
 
! Отговори
КимЧенУнБоТикВун преди 2 години
и 3-тата КОВИД вълна Приклюси с Борисов и го Уволни!
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а с теб кога ще приключим веднъж завинаги ??
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС са хора на Бойко.
100
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е по -добър от Бойко с това ,че не е крал държавни и европейски пари,не е бил рекетьор и по -малко е лъгал. То от Бойко не знам дали някой може да е лъгал повече.Можеби само Каракачанов и някой от другите патриоти.Каракачанов е на първо място,а Бойко на второ по лъжене.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се доказа,че зад Славчо и *** стои ДПС и Доган.ДПС ще е втора сила помнете какво ви казвам, заради чалгарите.Жална ни е майка !!!
98
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
А тая вълна на анонимните глухонеми... - кога ще приключи...
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91Ако това е вярно,че хората са умъртвявани по болниците,трябва да се проведе разследване,кой,как,и защо,и виновните да се осъдят.