Днес е крайният срок за подаване на данъчна декларация за доходите

Сега трябва да се плати и данъкът за довнасяне, ако има такъв
5 май 2021 08:37, Елка Василева
10
Днес е крайният срок за подаване на данъчна декларация за доходите
Снимка: архив, БГНЕС

Днес е последният срок, в който трябва да декларираме доходите си от миналата година и да платим данъка за довнасяне, ако имаме такъв.

 Най-предпочитани от данъкоплатците са предварително попълнените данъчни декларации, достъпни чрез персонален идентификационен код, коментира пред БНР говорителят на данъчните Росен Бъчваров.

"Полунощ е крайният възможен срок, в който могат да се декларират доходите от 2020 година по електронен път с безплатния персонален код на НАП или с електронен подпис. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация непосредствено преди полунощ, защото нещо се обърка. Времето за реакция ще е недостатъчно," каза Бъчваров.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2020 година, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също трябва да попълнят формуляра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
silence преди 2 години
На 30. 4. бях готова. Е, нЕма такава отврат - чак, когато си попълнил всичко, започват да ти искат онзи ред и тоА от еди коя си част ... А хартиеният ми носител е снет от сайта им - електронния на хартия. С ПИК-а все едно, че нещо друго имат предвид. Още един-два опита и ги зарязвам!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е аз като съм продал за годината 40-50 неща в Олх откъде да знам дали са ми ги начислили като приход и дали трябва да подавам декларация.
6
0
 
1
 
! Отговори
Със задна дата преди 2 години
Да си плащате обезщетението за налагане на мЯрки и обявяване на извънредно положение, както във всички останали държави, *** долни.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо въобще е необходим този данък доход като дохода е личен или семеен като всички сами са си го добили с реализация на труда си на пазара по пазарен принцип и освен туй има въведен данък ДДС,който се явява данък въведен на всеки му според способностите от всекиму според потребностите като принцип взимания от държавата назначена за управлението как необходимия бюджет разрешен от обществото за целите на съществуване на всички негови/нейни членове за които е поело ангажимент за обезпечение.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова им е смотан сайта, където да си подадете декларацията, че нямам думи. Сякаш е направен да ти бъде трудно да си попадеш декларацията. Да те затрудняват в нещо от където ще взимат пари после.....
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЧЕРА И ПРЕДНИЯ ДЕН НОВИНИ ПО СВЕТА НЯМАШЕ, А ДНЕС ИЗВЕДНЪЖ ИМААЙЛЯЦИ ТАКИВА, ШЕФЪТ ВИ МНОГО ВИ ГАЛИША МИ СЛИВАТ ТЕ ПОЧИВНИ ДНИ
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1А не бе.На тебе ще ти ги оставят да ги харчиш.Ти нали затова драпаш за властта?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злите езици говорят, че бай чекмеджан суджуккюлчанов и калинките му, са опукали всички кинти и пара няма. Сега щяло да лъсне всичко.