Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни

В летописите ни няма малодушни капитулации
330
Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отправи приветствие по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май.
 
"Днес е празникът на Свети Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.
 
Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом.

Още по темата
Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.
 
Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.
 
Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.
 
Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: “За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.
 
В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.
 
Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още по темата: ГергьовденРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
6
 
27
 
! Отговори
Чубака преди 2 години
Ех колко е типично за този ***, фуражка и комунист. Нагнетява напрежение от самото начало на мандата си, а казва това! Типично е за червен кхмер да краде и да съска и обвинява другите, че именно те са крадците! Нивото на радев и на "новите" в парламента е толкова ниско, че правят иначе посредствения политик Бойко да изглежда като държавник от класа!
243
7
 
35
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Еееех, байно Фигуранте, ти крушение ще видиш и усетиш на есен , ще ти теглим чертата и ще те дадем на Гешев ! На Гешев ще му цитираш Гьоте какво е казал за националното предателство и евтини далаверки ! Изчакай до октомври, байно Фигуранте.
242
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- големият разколник и разеденител говори назидателно против разединението и неразбирателството. И какви думи употребява, като че са в превод от руски език. Оставете, че е нагъл и срича. Апропо, кой му пише или превежда от руски тези изказвания които срича.
241
3
 
3
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До Някой да знаеАз знам. Вече повече от 75 г. в Европа няма война. Това малка победа ли е.
240
3
 
10
 
! Отговори
Гумен Р. преди 2 години
До АнонименЯвно добре се храниш, да ти е сладко!
239
5
 
26
 
! Отговори
Шмайзер преди 2 години
Крадеца вика: Дръжте крадеца! Лъжепрезидента по-добре да си мълчи.
238
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърбавите са като мухи гооовноеди на екскременти,щом се появи нейде статия за Радев налитат,щом се появи някъде статия за Трифонов налитат, щом се появи някъде статия за Христо Иванов налитат!Гооовноеди сър,какво да ги правиш!
237
5
 
27
 
! Отговори
Църковен човек преди 2 години
Боже,отвори си тефтерите и си прибери бетерите начело с тоя пишман президент! Аман от него ! Вся разкол в нацията и сега доволен,доволен потрива ръчички и гледка злобно с очички... Досега не сме имали такъв човечец за президент - излага ни пред целия свят! Кой го позначва ?! А някои имат наглостта да го съпоставят с Борисов,който е познат и уважаван държавник в много държави ?! А тоя е познат като човек вземащ огромна заплата и нищо неправещ !!!
236
21
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Позитивизъм от страна на Президента,безкрайно плЮ.ене от премиера.
235
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия сами се нахендриха!Вола рие, НО му пада на гърба! ТАКИВА глупости натвориха, че изборите ще са бламиране и ПРЕЗИДЕНСТВОТО е ЩАБ КВАРТИРА НА РУСКИТЕ АГЕНТИ ще управлява докато с камъни бъдат изхвърлени!
234
1
 
25
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 2 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като ***. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
233
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предателя чужд агент нали той все разкол вместо еволюционен политически процесвън от президентството на предателя
232
1
 
24
 
! Отговори
нищоправещият преди 2 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
231
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетели сме на несбъднати мечти: ПРЕЗИДЕНТА ИЗПУСНА СДЕЛКА С ГРИПНИТЕ, СЛАВИ ГРАДИНКА ПРИДОБИ,НО СГРАДА НЕМОЖЕ ДА ПОСТРОИ! БОЙКО, БОЙКОО, ЗАЩО СЪСИПА МЕЧТИТЕ НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА! БОЖКОВ ИСКАШЕ МУЗЕЙ ДА НАПРАНИ!
230
1
 
14
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Фолк - гюбек техно кючек единение ще направи и всичко ще оправи.
229
1
 
24
 
! Отговори
izh преди 2 години
Тази ли червена мутра ще ми говори за разкол. Ега ти наглостта. Тя на др. *** и негови изборни ортаци имат дума за това "гъонсурат"
228
1
 
16
 
! Отговори
Разделението преди 2 години
Не е толкова елементарно за съжаление, освен това Борисов е сговорчив по природа. За съвсем друго става въпрос.
227
8
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Историята с разединението им, имам предвид между Радев и Борисов, започна с това кой от двамата е по-голям генерал. Между впрочем, когато Господ е раздавал акъл, военните са били на учение и са се скрили под моста. Поради което, той не ги е видял и пропуснал да им даде. Сега се правят на добри генерали, но хората знаят що за "стока" са !
226
2
 
17
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Брей, Румен Грипенов Решетников цитира Борис Дрангов!!! Жив да не бях!Този достоен български офицер беше обречен на забрава от комунистите. Книгата му "помни войната" беше забранена, както и "един от първа дивизия", "победени без да бъдем бити" и т. н. Синът на полковник Дрангов, също офицер, е убит от комунистите, защото отказва да се пише македонец!Както е тръгнало, очаквам Румен Юмручето да обяви и Стефан Стамболов за най-великия ни държавник!!! Чудеса :))
225
2
 
11
 
! Отговори
Само Слави преди 2 години
С дивни кючеци единение ще направи и към южните съседи с изборни секции ще ни добави.