Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци

Браншът и това лято разчита основно на българите
90
Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци
Снимка: БГНЕС

"Всеки пазар е изключително ценен за българския туризъм", заяви пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в "Слънчев бряг". Тя коментира решението на Русия да спре чартърните полети до България, с което потокът от руски туристи към черноморските курорти у нас е под въпрос.

Още по темата

"Туристическият бранш посреща това с тревога. Когато узнахме, че полетите до края на май са прекратени, няма как да не сме притеснени", призна тя.

Иванова обясни, че липсващите руски туристи не могат да бъдат лесно компенсирани с посетители от други страни.

"На този етап румънските туристи още не са много активни за пътувания в България, защото все още не е вдигната карантината, когато се върнат обратно в Румъния. Затова много хотели у нас не отвориха по Великденските празници и по майските румънски празници", обясни тя.

Според нея в момента браншът разчита предимно на български туристи.

"От 15-и май Гърция ще отвори и част от българите ще се насочат натам, по традиция. Ако нямаме договорки с външни пазари и с чужди туристи, на които разчитат големите курорти, туристическият сезон е обречен на гибел",отбеляза Иванова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: туристиРусиярумънци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това като да заместиш туй с онуй.
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с марсианци да ги замените то ще е за пръв и последен път хубави хора не си ли виждате на какъв *** е заприличала цялото бг. море кравари въртят хотели какво очаквате.
52
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам как туристите от 130-милионна Русия - около 600 хил. души - могат да бъдат заменени от такива от 21- милионна Румъния, които прекосяват БГ и отиват в Гърция. Язък за хотелите, г-да хотелиери...
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60Бил си, но кремълските *** знаят по-добре от теб какви чудесни туристи са, нищо, че не са ходили на море от 96та.
50
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил съм в хотел с руснациУЖАС изпоторошиха хотела, скандали, разправии и пияници.Накрая се принудихме да сменим хотела.Айде чупка от тия спасение няма.
49
9
 
10
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Спокойно г-да хотелиери! Слави, Мая, Доган и Маджото ще спасят сезона! Те предизборно ще докарат марсианци! Т.Дончева и хаджигенов вече договориха първите 500 чартъра.
48
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 9 май е загубено много, ама страшно много от руснаците. Този ден беше за десет по печалби на морето.
47
1
 
10
 
! Отговори
моля? преди 2 години
Не искаме никакви чужди туристи по нашето черноморие поне 20-30 години.Да ходят на море, например в Турция или ... в Гърция, Тайланд, по екзотични острови ...Мутрите направиха доста хотели, завладяха даже плажовете, хотелите са на 10 метра от самият бряг ...Никакви туристи, никакви ..!Туристи само да обикалят страната, а не на море или на планина.О, може да посещават селските къщурки ...По морето целият плаж е платен, а те искат и чужденци.Това не трябва да се допуска!
46
5
 
15
 
! Отговори
мосю Гилотин преди 2 години
А сещате ли се гърбавата Захариева дето искаше да плаща самолетните билети на западнотуристите, ако се излъжат все пак да дойдат в Боколандия. Няма такава наглост. Вместо да се дават ваучери на българите да отидат до родното море, тая ще ни раздава парите на чужденците. Смърт за партия ГРОБ
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак фантастика от ГЕРБ!
44
9
 
5
 
! Отговори
Кот то преди 2 години
Айде нали са велика и яка държава, да заминават по ветовните куторти, тука да си отдъхнем от неплатежоспособни пияници. Същото се отнася и за англичаните. Бедни пияници не ни трябват.
43
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47"Единствените сериозни туристи бяха Руснаците"Горките кремълски ***, явно няма нещо, което да не могат да кажат, независимо колко голяма лъжа е ....
42
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До даТочно американците плащат извънередно добре, където отидат.Виж, руснака където се нанесе, само краде и руши.
41
13
 
9
 
! Отговори
Смях преди 2 години
За тукашните родолюбци русията е по-мила от България. Не са в ред...
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЕрдоган бомби и собствения си Парламент с изтребители, тъй че успех с примерите.
39
4
 
20
 
! Отговори
да преди 2 години
Американски ще чакаме. Въоръжени. И неплащащи, само консумиращи.
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и Румънците така ми казаха. Имам познати Румънци които са били на черноморието и казаха че никога повече няма да стъпят. Попитах ги защо. А те ми казаха че такова обслужване в хотелите и в ци...ганско гето няма. Нацупени физиономии селско отношение и цени като на Карибите. Та нека си чакат слугите на Мутрите Румънците. Само че Румънците ще отидат в Гърция и Турция. Единствените сериозни туристи бяха Руснаците ама оная с буха..лските очила ги направи шпиони и сега да ходи да им се извини.
37
2
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Е , хайде де заменете ги с богати американци,англичани и т.н.ама къде са ????Обаче са западни младежи -пияници и бабки и дядковци пенсионери!!!!И още -мит е ,че западните женички, не се чукат-напротив,особено като са се на квасили!То хотелиерите знаят най-добре положението,иначе нямаше да вдигат врява за руснаци!!!А вие си пишете лъжи,смешници,ха,ха!
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато нямаме национална доктрина може да заменяме един х.. с друг по-голям х... един познат казваше всичко е много просто - само трябва да знаеш кога да обявяваш анонс, кога да даваш контра и кога да си пас. Ние някак все играем на картите на другите
35
9
 
5
 
! Отговори
Балъци преди 2 години
Балъци като руснаците няма. Те са незаменими и са най-подходящи за ползване на тъпия български продукт: Унижение срещу Заплащане!