Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци

Браншът и това лято разчита основно на българите
90
Туристите от Русия можели да бъдат заменени с румънци
Снимка: БГНЕС

"Всеки пазар е изключително ценен за българския туризъм", заяви пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в "Слънчев бряг". Тя коментира решението на Русия да спре чартърните полети до България, с което потокът от руски туристи към черноморските курорти у нас е под въпрос.

Още по темата

"Туристическият бранш посреща това с тревога. Когато узнахме, че полетите до края на май са прекратени, няма как да не сме притеснени", призна тя.

Иванова обясни, че липсващите руски туристи не могат да бъдат лесно компенсирани с посетители от други страни.

"На този етап румънските туристи още не са много активни за пътувания в България, защото все още не е вдигната карантината, когато се върнат обратно в Румъния. Затова много хотели у нас не отвориха по Великденските празници и по майските румънски празници", обясни тя.

Според нея в момента браншът разчита предимно на български туристи.

"От 15-и май Гърция ще отвори и част от българите ще се насочат натам, по традиция. Ако нямаме договорки с външни пазари и с чужди туристи, на които разчитат големите курорти, туристическият сезон е обречен на гибел",отбеляза Иванова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: туристиРусиярумънци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Всяко лято виждам хиляди румънски автомобили да преминават границата ни с Гърция! Ако някой министър ги брои за посетили България, значи е кьо.рав. Минават през България "на екс"! А откъде зная ли? И аз с тях-към топлите и тихи плажове на Егейско море.
73
0
 
0
 
! Отговори
Хигиена Нулева преди 2 години
Един приятел от скандинавието любопитстваше за Слънчака - чул че голям купон ставал. Опита веднъж. Заразиха го с морският стомашен вирус (нали помните канала се влива в морето при нас), полежа няколко дена в болница. Каза че няма да повтори. А сега и с този ковид... Будали винаги ще има да идват тук при тези условия, ама са бедни. БГ туризма има какво да учи още много.
72
1
 
2
 
! Отговори
Хиго преди 2 години
ТУристи от третия пол ще ни прати ЕС и САТАНАТО - ФАЩ :)
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се оказаха много издържливи на простотиите по родните курорти, но понеже идващите тук бяха средна ръка хора, взеха да се затрудняват финансово.От западняците само най-изпадналите се съгласят на такава нискокачествена почивка.Румънците също опознаха Гърция и Турция.Българските туристи ги гонят от времето на соца още. Да видим какви ще намерят и то в тия несигурни времена.
70
1
 
5
 
! Отговори
Дай бетон, още дай! преди 2 години
Разорават плажове, копаят навсякъде, искат да застроят и последните останали природни кътчета.Ама искат туристи.И в момента строят, не ги бърка, че не се очертава да се печели от туризъм.
69
0
 
3
 
! Отговори
Хорър преди 2 години
Има много платежоспособни българи. Едно птиченце ми казва, че избягват нашето Черноморие. Защо ли?
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sdТези данни за 2019 г. ли са или за 2020? Не забравяйте, че Катето от Татар Пазарджик миналата година по доклад на гл.прокурор и повеля на Падишаха изгони двама или трима руснаци от посолството в София.Руското МВнД отговори с насрещно изгонване на българи от посолството в Москва и уведоми своите поданици, че е нежелателно да почиват в България.Преди няколко дни ръководството на хотелиерите по Черноморието предупреди, че поради липса на руски туристи лятото е пред провал.Вие твърдите обратно
67
0
 
2
 
! Отговори
Сссс преди 2 години
Май си чел вестник Стършел, не нац. Статистически институт
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци с румънци не е равностойна замяна. Виж ако ги заменим със севернокорейци нямаше да има никакъв вакуум в туризма.
65
3
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
как заменени уе, това да не е bash или powershell скрипт че еи така да се заменят с една команда дето се казва....
64
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само,че може. Ами вече в факт. Предното лятото румънците бяха заляли златни пясъци и Варна. Освен това руснаците нито са най платежоспособни, нито най многобройни. Като добавим и че много държави, не ги харесват и неидват тук заради тях....можем да кажем,че това е добро развитие за нас.
63
8
 
4
 
! Отговори
sd преди 2 години
вчера гледах Данни На Ц. Стат. Институт. за 2019, август, преди кризата, туристиот ЕС: 800 000от Русия: 90 000От Украйна към 100 000От Сърбия: 50 000, От Македония - още 50 000Израел: 50 000за какво е тази истерия?ако всичко Им е наред, липсата на руснаци не би трябвало да се забелязва, а ако няма туристи, това не е заради липсата на руснаци.
62
3
 
9
 
! Отговори
Може преди 2 години
Те ромънците ядат доматите с колците. Докато не се премахнат концесиите и разчистят плажовете и на ескимоси не разчитайте.
61
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туристите от Русия също така може да бъдат заменени и от марсианци...Ключовата дума е МОЖЕ, защото може и да не може.
60
3
 
7
 
! Отговори
Келнер от Варна преди 2 години
Хотелите ни ще се напълнят с родни гастербайтери от тези с три повече деца и ще им се вземе акъла на родните хотелиери.За поредна година те ще спасяват сезона плюс ромуните.
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, уплаших се! Най напред прочетох "Терористите от Русия можели да бъдат заменени с румънци"!
58
1
 
9
 
! Отговори
Мутра с хотел преди 2 години
Бойко да прави една магистрала от Букурещ до Албена и Златни пясъци и всичко е ок.
57
3
 
13
 
! Отговори
Роумингар преди 2 години
Миналата година пропуснах заради короните но тази година май ще пътувам до българия.Но на българско море не отивам. За последен път бях през 2001 година.Беше отврат - мръсотия, ***, модератори от днеса, мутри, чадъри и шезлонги, бариери, такси за преминаване, селски тарикати смятащи се бизнесмени...Сега чета и чувам че става все по-лошо. Липсата на руснаци няма да помогне.
56
4
 
21
 
! Отговори
Природозащитник преди 2 години
Няма да дойдем! Лесно забравихте времената когато ляхте бетона по плажовете и ни гонехте, щото сме бедни. Стойте си сега в бетонните комплекси, ние сме в Гърция, не защото е Гърция, а защото има стотици километри плажове без бетон. А вие съсипахте всички наши плажове!
55
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, оставете ги руските хорица на мира. Какво искате от тях? Каквото беше - беше.Парламентарская газета : Росстат сообщил о падении реальных доходов граждан, в бедняки перешла и значительная часть среднего класса.