Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване

То не позволява недействителни бюлетини, смята тя
Обновена: 7 май 2021 11:15 | 7 май 2021 11:15, Красимир Ангелов
47
Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване
Снимка: БГНЕС

Привърженик съм на машинното гласуване, защото смятам, че то улеснява изборния процес, обяви номинираната от квотата на "Има такъв народ" за председател на новата Централна избирателна комисия Камелия Нейкова. Тя се представи на изслушването при президента Румен Радев на номинираните за членове на ЦИК.

По думите й машинното гласуване не позволява недействителни бюлетини, а това означава, че всеки глас на избирател може да бъде отчетен.

Още по темата
"По отношение на протоколите на СИК – машинната разпечатка ще има стойността на протокол, което ще улесни до голяма степен работата на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК)", каза Нейкова, цитирана от bTV.

Тя изтъкна, че за пореден път комисията ще трябва да започне работа с летящ старт с оглед малкото време до предсрочните избори. Новата ЦИК трябва да започне работа веднага след сформирането й, което ще стане с указ на президента.

"Най-важното в работата на ЦИК е доверието, но доверието не само на гражданите към ЦИК. Много е важно ръководството на дадена политическа партия да има доверие в своя кандидат и доверие в ръководството на парламентарната група. Вчера това доверие се пропука. Особено в партия ГЕРБ", подчерта по време на изслушването Румен Радев.
 
Държавният глава още веднъж призова за отговорно поведение и конструктивен диалог между политическите партии и коалиции. Той припомни, че времето на дебатите по закона и процедурите е останало в парламента, а сега е необходимо излъчването на ръководство на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Смята тя.....а коя е тя...специалист програмист, юрист, икономист ...управление от комисия е добро, но от един човек не е добро....и въобще смисълът от тезимашини е нулев, е са като касов апарат, а хартията си е традиция и ....сигурност!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За бюлетините не знам но хакването на гласове си е съвсем възможно. То хлапетиите лъжеха през телефоните си на матурите че какво остава за изборите. Тази е квотата на ИТН. Естествено че ще иска машинно гласуване. На тях то най им изнася. не се осъществява никакъв реален контрол.
32
0
 
2
 
! Отговори
Контрол преди 2 години
И как се контролира вота от разписка, при положение че в нея не се отразява никакъв вот, в съответствие с вота в машината?Я покажете какво съдържа разписката! Има информация как се е произнесъл Конституционния съд в Германия и защо е отменено машинното гласуване - точно поради липса на прозрачност и невъзможност за граждански контрол!
31
0
 
0
 
! Отговори
do 27 чебурашка преди 2 години
а колко са невалидните на предпоследните ?а преди тях ?за президентските избори четох, че са към 300 000 ?
30
0
 
0
 
! Отговори
До 28 Мануил преди 2 години
Мануиле ти до кой клас си ходил на училище бре? Като гледам какъв български си изпраскал,не съм убеден че като порастнеш ще можеш да гласуваш машинно,ако не доограмотиш!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах! Кои от членовете на ЦИК са нови лица!
28
0
 
9
 
! Отговори
И НИЕ преди 2 години
Две секунди са ми нужни да ти блокирам машинката, и кво става после.
27
0
 
17
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
Нейкова, ти може да си привързана и към машинния с*кс! Я кажи булка в колко държави по света правят избори само с машини? И кои?
26
1
 
15
 
! Отговори
Трепач преди 2 години
Взех да се тревожа как,,,българите,,, живеещи в Турция от 20-30 години, с 4-то отделение и неговорещи български ще се оправят с машините , дето ще са във всеки дюкян и ще ми определят парламента у нас.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камелия ...а що не електронно ,не се претеснявайте за ромовете ,те добре борявят с компютри а и имат по скъпи телефони от нас )
24
11
 
1
 
! Отговори
До чебурашка преди 2 години
Сори Майкъл, няма да ви мине индианската нишка. Всички разбрахме, във факултета всеки влизаше с предварително готова бюлетина, като в последствие вадеше празната такава дадена му от комисията, а тя се попълваше за следващия. Основно едни патриоти, които малко бе им стигна въртяха тази далавера
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, щото машинното гласуване ще бъде програмирано от Рундьо
22
7
 
2
 
! Отговори
Мануил манев преди 2 години
Щом толкова ги страхува наще машинното гласуване сигурно ще се окаже че изборите биха били честни без хартия. Така лелките от секционните комисии няма да има по какви хартиени бюлетини да драскат за да ги правят недействителни. Поживьом видим!
21
1
 
21
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Поредната кариеристка, потърсила подслон при чужди след разпада и изригването от политиката на предишните й господари! Има Такива Натегачи в Измамихме Този Народ!"Нови" лица от НДСВ и ДПС са заели позиции в Имаме Такива "Новаци"!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧебурашкаЩОМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ Е ТОЛКОВА ЧЕСТНО , ХАРТИЕНОТО НЕЧЕСТНО КАК СЛАВИ ТРИФОНОВ СПЕЧЕЛИ ВТОРО МЯСТО НА ИЗБОРИТЕ?
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ СЕ НАДЯВАТ НА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ЗА ДА МАНИПУЛИРАТ ВОТА.
18
0
 
6
 
! Отговори
Изроди преди 2 години
Кажи на майка си...На майка си кажи....
17
9
 
1
 
! Отговори
до 20 Чебурашка преди 2 години
ми в Европа не знам, но в Азия и Африка болтам както знаеш населението не е от най-образованото, но се справят добревсъщност машшиното гласуване е доста лесно и интуитивнопредопалагам не си гледал видеото с екс-кмета Тотев, дето черно на бяло обяснява как се прави неалидна бюлетина?е това е борбата, срещу стотиците хиляди одраскани в последствие бюлетини, които стават невалидни
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тази ми напомня за т. н. феномен в родната ни политика - калинка. А някой твърдят, че такова животно има само в ГЕРБ.
15
0
 
23
 
! Отговори
ЦиРК преди 2 години
камелия смяташе до преди изборите, че е хаос с машинното гласуване, още повече гласуваха НЕ 7/8 а само 1/4