Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът
Обновена: 8 май 2021 19:37 | 8 май 2021 19:29, Анисия Иванова
385
Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция в момента ни излиза много по-скъпо от едни нови избори", заяви президентът, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента "шоу", струващо по "19 млн. лева на ден".

Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

Още по темата

Тази седмица новото Народно събрание се разпусна, след като не успя да избере ново правителство за следващите 4 години. Президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли, след като и БСП върна проучвателния мандат за съставяне на кабинет. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица, припомня БГНЕС.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
1
 
5
 
! Отговори
анономен преди 2 години
До 295А пишещия за Радев, какъв е? - герой)))))))))))))много малолетни дрогер чета се насъбраха тука.
255
4
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Радев е комунист, сталинист. От твърдолинейните. Много му се иска да бъде диктатор, ама няма качества за това. Добър би бил за политик през 1955 или 1965 година, но не и сега. Изборът му беше грешка. Надявам се избирателите да я поправят наесен.
254
4
 
20
 
! Отговори
БЕНБ преди 2 години
цьрвул.
253
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишещият против Радев *** е нищожество
252
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
калинчета каквито и коментари и възхвали да пишете за ГЕРП ние не сме слепи. БЪЛГАРИЯ ВСЯКА ГОДИНА СЛИЗА НАДОЛУ КЪМ ДЪНОТО С ПО ДВЕ ТРИ МЕСТА НА ГОДИНА И СКОРО СОМАЛИЯ ЩЕ НИ ИЗЛЕЖДА КАТО НЕДОСТИЖИМА МЕЧТА.
251
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРЕПЪ РЕДИ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ- ДО КЪДЕ СТИГНАХМЕ...
250
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Най вероятно като Б.Б./ към 290/
249
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наду ми главата тоя с клишета. Тр1бяа ни президент да води срещи и преговори с западни партньори. Да създава блага за България. Тоя провежда чиста соц риторика. Нищо повече. Много слаб.
248
7
 
19
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Разделението на нацията което направи тоя ще ни струва най-много.
247
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИСОКО МОРАЛНИЯТ ИЗВЕДЕ НАРОДА СИ НА УЛИЦАТА/ И БЛАГОДАРЕНИЕ ОГРОМНИТЕ ПЛАЩАНИЯ НА ЧЕРЕПА/В НАЙ ТЕЖКАТА ПАНДЕМИЯ СРАВНЯВАНА ПО МАЩАБИ НА СМЪРТНОСТ С ЧУМАТА- НАПРАВИ ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА И ОБРА ОМРАЗАТА. ДАЖЕ НЕ ОСЪЗНА КАК ЕДРАТА КРАДЛИВА ОЛИГАРХИЯ ГО ИЗПАРЗАЛЯ- НАЙ БОЛИ КАТО ТЕ ПРЕДАДАТ СОБСВЕНИТЕ ЧЕРЕПОВИ СПОНСОРИ....ТУК ОЛИГАРХИЯТА ИМА ПОБЕДА....
246
8
 
21
 
! Отговори
Gg преди 2 години
Корупция и с. Това е сигурно. Но мисля, че Радее и компания искат само смяна на посоката на парите към други чекмеджета. Искат те да ги прибират. Силно се надявам "новите лица, М. Манолова и Т. Дончееа" да не се докопат до властта. Тогава корупцията дори ще се увеличи.
245
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, бе Рундьо, дай някакви документи, стига си говорил празни приказки с гробовен глас. Това "Новогодишно" слово изпълнено с омраза и лъжи го слушаме вече години.
244
24
 
9
 
! Отговори
Абе обича го народа преди 2 години
Мъж спира с колата си на светофар. Към колата се приближава някакъв човек и чyka по стъклото. Мъжът спуска стъклото и пита: - Какво има? - Ами, как да Ви кажа, терористи са взели за заложник Bibitko. Искат 19 милиона долара откуп. Ако, не се плати, щели да го полеят с бензин и да го запалят. И ето сега ние ходим и събираме - кой колкото даде.... - И много ли сте събрали? - Ами към 5000 литра...
243
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има някаква прилика с Тато. Не само визуална.И по пpocтотиите, които говори си приличат донякъде.
242
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много дoлно човече се оказа този Фигурант.Как само хвърля обвинения и внушения, все едно има доказателства за корупция... Няма ли, как да му се потърси съдебна отговорност за тези клевети?
241
15
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Най-бедния народ в ЕС и с най-висока смъртност. Това е доказателството за вихреща се корупция. В държава в която депутати и останали държавни служители карат по хубави коли от обикновените българи не е нужно да доказваш каквото и да е. В богатите страни депутатите ходят на работа с колелета а народа кара скъпи коли.
240
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакви доказателства за вихреща се корупция има ли Пъпеша? Или и той е част от клеветническата кампания, защото не могат да спечелят по друг начин?
239
6
 
27
 
! Отговори
Тити преди 2 години
Снимката кърти!Ал и Пеги Бънди на разходка.Две празни глави говорещи празни приказки
238
5
 
30
 
! Отговори
нищоправещият преди 2 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
237
4
 
25
 
! Отговори
С Р.Радеф не става преди 2 години
Да, смяната на Борисов е необходима, но с 3000 души и то събрани от цяла България власт не се събаря. С разпопен поп молитви не се правят. С бивши комунисти Р.Радев, М. Манолова, Т. Дончева , Р. Петков и т.н. нова промяна не се прави. Хората не ви вярват.