Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът
Обновена: 8 май 2021 19:37 | 8 май 2021 19:29, Анисия Иванова
385
Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция в момента ни излиза много по-скъпо от едни нови избори", заяви президентът, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента "шоу", струващо по "19 млн. лева на ден".

Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

Още по темата

Тази седмица новото Народно събрание се разпусна, след като не успя да избере ново правителство за следващите 4 години. Президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли, след като и БСП върна проучвателния мандат за съставяне на кабинет. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица, припомня БГНЕС.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Мислех, че по-слаб президент от Плевнелиев не може да имаме, но съм грешал. Радев ме обори. Голямо разочарование.
195
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът"Интересно, какво ли ще бъде, ако издаде указ с мъгляв състав на служебен кабинет!
194
1
 
1
 
! Отговори
Добре преди 2 години
До АнонименАсане
193
4
 
12
 
! Отговори
НФСБ преди 2 години
радев е копие на т. живков, одрал му е макарите дето се вика, а радева е късната цола драгойчева, уникат фамилия са тия двамата. за глупостите му хич няма да отварям дума, но тоя индивид е качествена иззвадка на понятието 80% ...русофил!
192
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голям нeyдачник България не е имала досега за пРезидент.Дано и няма за в бъдеще.
191
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предупреждавайте за тия страховити и свирепи снимки бе хора, тука влизат и деца!Много хора се плашат от грозно облечени зловещи клоуни.
190
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корумпираните викат дръжте корупцията. Румен Радев избегна с връзки военен съд за зловеща катастрофа с боен самолет за 180 млн. лв.Инцидентът става на 26 април 2012 г. - катастрофира военен самолет МиГ-29. Машината е за близо 180 млн. лв. и се разбива зловещо, като по чудо няма жертви.Радев не е сред привлечените като обвиняеми и не е изправен на военен съд за зловещата катастрофа, макар да е станала под неговото оперативно командване. Това ако не е корупция аз ще се прекръстя Асан.
189
3
 
9
 
! Отговори
da преди 2 години
Кофти, че нямаме президент. Пълен ***!
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен коремното яде кебапчета на една друга снимка. Уникат :D
187
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До izhКоремното с костюм?
186
8
 
2
 
! Отговори
izh преди 2 години
Между другото- нито един български президент не може да прави коремното на лоста. Качество с което България и българите можем само да се гордеем
185
2
 
17
 
! Отговори
izh преди 2 години
Не разбрах др. Радев кое беше корупция? Да назначиш женка се на две заплати ли?, Социално слаби да са спонсори на кампанията ти ли? или разни мутромилионери редовно да те посещават в държавната институция и то демонстративно публично. Партийката с чиито гласове беше избран има дума за това "гъонсурат"
184
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирам защо и гръмна на Деса Радева главата преди 2 месеца с 3 аневризми. Ами .. да го слушаш този по цял ден да дрънка врели некипели-не само главата ще ти гръмне, ами и рога ще ти пораснат.
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен195Ха- ха!
182
14
 
5
 
! Отговори
иво преди 2 години
Абе Гешев къде се скри бе?Боко Тиквата трябваше вече да е вече при бай Ставри.В нормална държава Бойко вече щеше да търка наровете.Май и Гешев иска да му прави компания.
181
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да пита Станишев защо изгони Нинова през 2007 за корупция.
180
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрият президент, който България е имала
179
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми са смешни жалките опорки и заучени фрази на Румен - корупцията, чекмеджета, Барселона. Дори вече и малките деца не му вярват и му се присмиват.
178
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го лъже Радев, че става за нещо, ка моли да управлява страната ни
177
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сеяндури говорят за корупция но не съм чул нито един да даде един пример за корупция. Под корупция какво разбират и защо не покажат корумпираните. Страх ги е да ги посочат ли. Нали се сещата къде се вихри корупцията. Тя не е долу при народа тя е по върховете там играят милионите и милиардите. Там е и оръжието с което първият който посочи корумпираните ще бъде гръмнат за назидание на другите. В територията на мутрите страха е голям. Затова и никой не смее да ги посочи и вкара в затвора.