Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът
Обновена: 8 май 2021 19:37 | 8 май 2021 19:29, Анисия Иванова
385
Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция в момента ни излиза много по-скъпо от едни нови избори", заяви президентът, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента "шоу", струващо по "19 млн. лева на ден".

Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

Още по темата

Тази седмица новото Народно събрание се разпусна, след като не успя да избере ново правителство за следващите 4 години. Президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли, след като и БСП върна проучвателния мандат за съставяне на кабинет. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица, припомня БГНЕС.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ГАДИНИ И преди 2 години
И ЕДРИТЕ ИМ СПОНСОРИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДОБЕРАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ- НИЕ ОБИЧАМЕ РОДИНАТА СИ И НЕНАВИЖДАМЕ ХИБРИДНИТЕ АТАКИ НА ЧЕРЕПА, ЧАЛГАРЯ, ИЦАКА И ЛУДИТЕ БАБИ- АМАН ВА, АМАН...ЧЕРВЕН ЦИРК С МИРИС НА ЕВРАЗИЙСКИ ПОДПРАВКИ- ДА АМА НЕ...
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РР много компетентно се изказва за корупцията!На парите които му се пращат от Дубай заплата ли им казва?
274
1
 
3
 
! Отговори
5 преди 2 години
Приятел се прибра след дълги години в чужбина и ми казва: Обърках се нацяло, като гледам народа как се е разпищолил, това нещо на запад го няма, чудя се как ни класират на последно място, това не е вярно.
273
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко ни струват, откраднатите милиарди от държавата, от Божков-черепа, Цветан Василев, бегълците от закона и компания, обогатили се, с престъпен бизнес и криминална приватизация?Колко струва на държавата, неизгодния договор с Газпром, подписан от комунистите от БСП? Неустойките по него са над 3 милиарда, платени от българските граждани.
272
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква корупция ? Кой на кого иска пари?Това са взаимоотношенията ви на вас, бизнесмените.Останалите, които сме по-голямата част от народа не ви разбираме. Каква корупция при ниските ни заплати? Я се оправяйте помежду си и не ни занимавайте от сутрин до вечер с вашите отвратителни нрави.Само за пари мислите.Искаме развита икономика, актуално образование и уважение към тези, които са работили по 35-40 години и са плащали данъците си.
271
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Р.Овч. "ще ни оправи" за пореден път.
270
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе не стана много ясно...Б.Б. платил ли си е ,за да го обслужи моделката или са му я подарили за една нощ...ама и тя тарикатка...един път сд й платили 5 хиляди,а след това е продала снимките за поне още толкова...а твърде е възможно да го е обслужила повече от един път и жената ще си уреди живота...кво като е спала с тиква...
269
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЖЕ какви мъдри политици Слави,Тошко,Ива,Филип,Мика,Ивайло,Галя,Мая,Татяна,Капо,Бабикан,Христо,Атанас и други знайни незнайни
268
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев докажи една корупция преди да приказваштова са думи срещу България предполагам че си БългаринБКП БСП са създателите на к
267
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия народ се е събрал ТУК и си казва мнението за този
266
2
 
13
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 2 години
РАДЕВ КАК Е ЕДРИЯТ ТИ СПОНСОР- ЧЕРЕПЪ...МАЛЕЙ КО ГИ ЧАКА КАТО НЕ УСПЯХА ДА СЕ ПЛАСИРАТ КАК ЧЕРЕПА НАРЕДИ!
265
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо.19милиона на ден Мая,Ива,Татяна,тошко,христо
264
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен (303)Искам да видя за какво (как и защо) се харчат 19 млн на ден по думите на Борисов. Защото това е гнусна лъжа. Сметни го за година и сам ще разбереш. Но е хубаво да видим ГЕРБ-ерската сметка или как неук човек ги ръси "на-едро"
263
2
 
12
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 2 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
262
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш, марш с генерала наш .....!
261
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я!Цялата герберска ПАСМИНА се е събрала тук!.......Като сте толкова открехнати, що не отидете да си браните Вожда на площада...?
260
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво г-н президент!
259
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо.19 милиона на ден разход за НС
258
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев докажи една корупция преди да приказваштова са думи срещу Булгария предполагам че си Българин
257
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво гн Радев , краино време е - бьлгария да се пребори с тоя бич