Пандемията се отразила положително на продажбите на дребно у нас

Пазаруват ли повече хората?
7

Оказва се, че пандемията се е отразила положително на продажбите на дребно, както у нас, така и в целия Европейски съюз. Това сочат данни на "Евростат".

Пазаруват ли повече хората?

Теодора работи в хранителен магазин. Казва, че в началото на пандемията хората са свили максимално бюджетите си. На сега пазарът се нормализира.

"Тогава беше много страшно. Имаше спад в почти всяка група хранителни стоки. Откакто отпаднаха част от мерките, хората са по-спокойни. Пазаруват и повече, бих казала", разказва търговецът Теодора Стоянова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според данни на "Евростат" продажбите на дребно у нас растат с 17,3% през март 2021 год. спрямо същия период за миналата. Ръст от 11,6% има и в рамките на целия Европейски съюз.

Търговците обаче споделят, че въпреки увеличението, продажбите им са далеч от тези преди пандемията.

"Не бих казала, че се усеща подобрение, не е както преди. Преди хората повече пазаруваха, сега повече се ограничават", споделя Иванка Иванова.

Мненията на потребителите са разнопосочни, а икономистите са оптимисти, че с подкрепа от държавата, възстановяването на икономиката ще е възможно още следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
При цени 30% нагоре е нормално да се купува по-малко .'
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статистиката наистина е най-великото нещо. Все едно да кажа, че тази година харчим доста повече за храна, като леко пропусна да спомена, че е същото количество и качество, но пък щом харчим повече сме във финансов бум с над между 20 и 50% на годишна база и даже да намеся пандемията. Жалко, че няма редовно правителство за да намесим и тях-уникум!
4
2
 
4
 
! Отговори
По преди 2 години
Принцип ти и аз не могат да излижзт толкова колкото са излочили
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В пъти повече разходи и време, след като и стола на работа го няма и се работи от вкъщи и тока е нагоре.
2
4
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Верно е ! Язе продавах мясо,мляко,егнета по Великден-Гергьовден иам два апартамента единио в Софето другио в Филибето кадя ги даам под наем намалих им наемо да не избегат квартирантите ,сагъ са чудъ дали а не купам още един апартамент у Пловдив ? Бива доволен съм.
1
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
цените на наи необходимите стоки се вдигат непрекъснато даваме пари занекачествена храна хляб мляко кисело мляко кюфтетата от търг вериги по39 ст от какъв материал са направени ами свинското в т маркет по 4.74 лв закг от къде е и на колко години е