Румен Радев: България има голям принос в борбата срещу нацизма!

Очакванията към служебното правителство са огромни, отговорностите - големи
Обновена: 9 май 2021 09:26 | 9 май 2021 08:55, Петя Славова
298

Снимка: БГНЕС

  "Нека първо да споменем, че днес отбелязваме две важни събития. Не трябва да забравяме зверствата на нацизма. Да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството". Това заяви президентът Румен Радев след като заедно с вицепрезидента Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

Държавният глава припомни, че днес страната ни отдава почит към случилото се на 9 май. " България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши генерали, които и до момента ни показват какво е жертвоготовност и патриотизъм.", заяви още Радев.

Президентът коментира  думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че за шоуто в парламента са харчени по 19 млн. лв. на ден. "Вече отговорих на този въпрос. Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпа от избори, по-скъпа от харчовете за Народно събрание"..

Още по темата

По думите му, за да имаме избори възможно най-рано, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май за да може той да издаде указ за назначаване на служебно правителство.

"Ще направя всичко възможно да имаме по-възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство.", обеща държавният глава.

"Служебното правителство има много малък времеви мандат. Очакванията са огромни, отговорностите - големи. Въпрос на баланс е да се намери този екип, за да свърши тази трудна задача.", заяви още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Преборихме нацизма патриотите вече ги няма в парламента.
150
2
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 169: Спомена ли? Не, сигурно не е знаел, че трябва да спомене това, от което на теб ти се иска на правиш спекулации.
149
10
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До горкия: Ти, защото си мноооого умен, нищо повече от гербаджийската опорна точка не можеш да съчиниш.
148
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев в речта си по случай 9 май деня на победата Спомена ли че Сталин и Хитлер са съюзници и приятели през първите две години от войната споменали за Съветската окупация на Източна Полша Литва Латвия Естония и Финландия,!!??
147
5
 
13
 
! Отговори
горкия преди 2 години
Ох, този ***, започвам да го съжалявам. не мога да го гледам и слушам колко е пр.ост и как не разбира това ,което говори, рецитира.
146
4
 
21
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
145
3
 
12
 
! Отговори
Тъпи коментари преди 2 години
Вземете се в ръце бе, по лошо от нацизма е само комунизма -- *** недорасли да мислят
144
10
 
3
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
До ЯмболияГоряните са били жестоки и прости хора, никой от народа не ги е подкрепял, сами са се предавали един друг. Много от тях са били свързани с фашистите. И са били безкрайно незначително число. Във Варненски окръг пишат, че са били хиляда. Били са само 8, само с двама ятаци а ДС е разпитала 1000 души за техните действия. Горяните са убивали невинни жени и деца.
143
7
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
До gosho В Хатин няма убит нито един полски войник. Убити са само офицери и католически свещеници, които са провокирали съветски военни части. Сталин се е защитил от католическия фашизъм, а полските войници са били в състава на Съветската ормия плътно до Берлин.
142
2
 
6
 
! Отговори
toto преди 2 години
дреме му на нацизма за България...
141
8
 
10
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
Но имаме по-голям принос срещу другата чума,освен фашизма ,а именно комунизма. Горяните,главно в Сливенско, бяха първи в Европа,които след Втората Световна война,жертвайки младият си живот,дръзнаха да се противопоставят на червените палачи.
140
9
 
9
 
! Отговори
681 преди 2 години
Дали пък под онези нашенецът няма предвид задокеанските му приятели, дето го дондуркат на високия пост?Докога тоя "президент" ще ни промива мозъците с ОНЕЗИ, дето се бои да им каже името, че да не загуби нечия подкрепа за втори мандат...Комай след ББ и него ще трябва някак си да го изчегъртаме...
139
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРадев има голям Принос в разбиването на Българската нация------Бойко се нерви от Радев,защото единствените,които не са подчинени на Бойко са военните, затова и ги изкарва,че уж са руски шпиони,за да ги злепостави умишлено,но само предизвиква още смърт на невинни хора,нищо повече!
138
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев има голям Принос в разбиването на Българската нация
137
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нахлуването на нацистите в Полша и СССР е предаритвлно подговен акт от нацистите,месеци преди Хитлер да нападне Полша и СССР, НАЦИСТИТЕ ВКАРВАТ ДИВЕРСИОННИ ОТРЯДИ СРЕЩУ ПОЛША И СССР, ГЛУХИ ЛИ СТЕ?Проверете ФАКТИТЕ, ЧЕ ТОЧНО ТЕЗИ ОТРЯДИ ПРОВОКИРАТ ВОЙНАТА И СА НЕМСКИ ДИВЕРСИИ СПРЯМО ПОЛША И ССССР!Ненормални ли сте? Или просто лъжете умишлено най-нагло,че поляците или руснаците са нападали някого? Писна ми от манипулации и лъжи!
136
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен фолк фен преди 2 години
Чакай малко не сме ли били съюзници с Хитлер ?
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво печелим от това ?
134
5
 
13
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Аз го мислех за читав,а той дрънка глипости. Явно го натискат от синагогата!?...
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.157, Допуснал съм правописна грешка : моля к.157 да се чете к.151. Много се извинявам за допуснатата грешка!!!
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен k.157Граничният град е Вестерплате, не Одензее.Одензее е белгийски град. И той е превзет от нацистите, но по-късно.