Румен Радев: България има голям принос в борбата срещу нацизма!

Очакванията към служебното правителство са огромни, отговорностите - големи
Обновена: 9 май 2021 09:26 | 9 май 2021 08:55, Петя Славова
298

Снимка: БГНЕС

  "Нека първо да споменем, че днес отбелязваме две важни събития. Не трябва да забравяме зверствата на нацизма. Да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството". Това заяви президентът Румен Радев след като заедно с вицепрезидента Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

Държавният глава припомни, че днес страната ни отдава почит към случилото се на 9 май. " България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши генерали, които и до момента ни показват какво е жертвоготовност и патриотизъм.", заяви още Радев.

Президентът коментира  думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че за шоуто в парламента са харчени по 19 млн. лв. на ден. "Вече отговорих на този въпрос. Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпа от избори, по-скъпа от харчовете за Народно събрание"..

Още по темата

По думите му, за да имаме избори възможно най-рано, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май за да може той да издаде указ за назначаване на служебно правителство.

"Ще направя всичко възможно да имаме по-възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство.", обеща държавният глава.

"Служебното правителство има много малък времеви мандат. Очакванията са огромни, отговорностите - големи. Въпрос на баланс е да се намери този екип, за да свърши тази трудна задача.", заяви още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Така е , защото ако нямахме принос , щяхме да имаме трета нац катастрофа !
210
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да,г-н Фигурант , България има принос в борбата срещу нацизма , а ти, куха тикво, ти имаш основен принос и си главно действащо лице(пардон,***) в разрушаването на България и превръщането и в Задунайская губерния !!!
209
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
България има голям принос в борбата срещу нацизма, а Р.Радев има още по-голям принос за ЕВРОАЗИЗМА- ИЗТОЧНИЯТ ФАШИЗЪМ.
208
0
 
0
 
! Отговори
Watchdog преди 2 години
По-скоро приносът на България е в обратна посока...за развитието на нацизма...България , както обикновено е агресивна държава, която окупира и анексира чужди територии. Освен това изпраща евреите от Тракия и Македония в лагерите на смъртта. С това излишно пудрене на историята на никого не се помага.
207
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съмнявам.....
206
0
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Защо забравяме,че започнахме войната като съюзници на Хитлер и завърщихме войната като се опитахме да се прикрепим към победителите. Официално завършихме войната като победени,и затова дадохме репарации на Гърция и Югославия/Даваме територии без населението/.Много безмислени жертви е дал Българския народ,и не виздам това е повод за гордост.Даже трябва да се срамуваме,за избитите безмислено българи.
205
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев: България има голям принос в борбата срещу нацизма!Така е 40000 българи дадоха живота си, заради което България беше обявена за победена държава от окупатора СССР и разграбена и разорена след това. В същото време Италия окупирана от САЩ беше обявена за победител въпреки че редовна италианска армия не участва във военни действия срещу Германия. Прав беше Аденауер че е много по-добре да те окупира САЩ вместо да те освободи СССР. В България няма паметници а тези 40 хиляди българи.
204
2
 
13
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Да господин Радев, България има голям принос в борбата срещу нацизма, но твоята заслуга за разделението на нацията е в пъти по-голяма. Ние не искахме президент- комунист, а президент, който да изглажда по неоспорим начин различията между партиите. Ние не искахме вдигнат юмрук, призоваващ уличните протести към метежи и нецивилизовано отношение към Нашата Полиция. Срам и позор сте за България, но нека тази оценка да остане за историята. Вие служите на Русия, а не на НАТО и ЕС.
203
2
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Путин ще му дърпа ушите за тези приказки , нали наскоро руското външно министерство ни нарече фашистки окупатори , за това че освободихме Македония от сръбска окупация.
202
3
 
9
 
! Отговори
историк преди 2 години
До ИСТОРИЧАР > ВСВПлатените руски историци преобърнаха историята така както им е угодно!
201
3
 
9
 
! Отговори
Не забравяй преди 2 години
за бойния съюз с Германия през двете световни войни и преди!!!!Изменници и предатели сме! - Това е нашеят принос срещу нацизма!
200
2
 
6
 
! Отговори
Европа без граници преди 2 години
До Громител на капиталаДнес няма граница с Гърция! Всичко европейско е общо! Дяда Сталин да го духа!
199
5
 
3
 
! Отговори
хъшове-емигранти преди 2 години
До Анонименнад 3 милиона по света дело на Герб!
198
1
 
7
 
! Отговори
с хляб и сол преди 2 години
Посрещнахме германските нацисти а след тях СССР...-комунистите до ден днешен!~
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БИЛО КАКВОТО БИЛО!отсега нататък - пак същото!!! Ситна риба сме!
196
2
 
13
 
! Отговори
Г.Димитров е велик! преди 2 години
През 1923 г. Георги Димитров излъга политически неграмотните български младежи да вдигнат Септемврийското въстание и бяха убити 20 000 младежи. През 1944 г. същият този Гошо Тарабата по заповед на кръволока Сталин, изпрати българските младежи да воюват срещу германците и този път бяха убити още 40 000 български младежи. После комунистите започнаха вътрешните убийства в страната. Та сега Радев отчита успехите срещу нацизма. Аре чупката бе!
195
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова години нищо не каза за зверствата на комунизма . Ама аз и не очаквам де, фатмааак.---------------A за зверствата на капитализма кой ще каже нещо? Едни 2-3 милиона хъшове има...
194
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки път, Когато Румбата говори, в България се чупи ***. Недей да говориш и спаси тъпомерите Румене!!!
193
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това излиза, че е ден за почит на наште генерали,които въпреки липсата на армия са живи,така ли?Каква борба с нацизма,Беломорието и Македония ся няши,след 9.9. руски пияници идват в недокосната та ни от ВСВ държава.Пожарникар и военен не стават за държавници.
192
2
 
5
 
! Отговори
БИЛО КАКВОТО БИЛО! преди 2 години
ОТ СЕГА НАТАТЪК ЩЕ БЪДЕ ДРУГО, ДА ИДВА БАЙДЪН.