Сериозен интерес към ваксините и в последния ден на "зелените коридори"

Предстои решение дали те ще бъдат удължени
85

Снимка: БГНЕС

Желаещи за ваксини изчакваха на кратки опашки и днес пред "Пирогов", когато е последния ден на разкритите заради празничните и почивни дни покрай Великден и Гергьовден „зелени коридори” с иРНК ваксини, съобщава БГНЕС.

За дните от 30 април до 9 май в цялата страна работиха т.нар. "зелени коридори" като гражданите имаха възможност да избират между препаратите на "Пфайзер", "Астра Зенека" и "Модерна". Кабинети бяха разкрити от 26 РЗИ в страната, а само в София в четири големи болници през всички почивни и празнични дни имунизационните екипи работиха.

Най-много кабинета за ваксинация имаше в "Пирогов". Освен първа игла, в разкритите пунктове се извършва и втора имунизация.

Специално за „зеления коридор” в неделя от страната е дошъл Евгени със съпругата си. Там, откъдето идва, се поставят ваксини, каза мъжът, но сподели, че в София е по-лесно, по-бързо става и затова решил да посети "Пирогов". Той пресметна, че чакали точно 25 минути.

"Невероятно обслужване, бързо", сподели мъжът. Поставили му ваксината на "Пфайзер".

"Моето мнение е такова, че хората трябва да се ваксинират. Все пак видяхме какво преживяхме толкова време, така че нормално, логично е да си сложим ваксина", сподели Евгени.

Дали ще бъдат удължени „зелените коридори” все още не е ясно. Преди дни здравният министър в оставка Костадин Ангелов каза, че oт 10 май нататък трябва да се направи анализ на бройките необходими ваксини за фазите по личните лекари и тези, които имат основание да ги получат.

В петък, на работно съвещание, премиерът в оставка Бойко Борисов нареди "зелените коридори" да продължат да работят и всяко ново количество ваксини да се насочва максимално бързо към желаещите.

Според графика на доставки всеки понеделник в България ще пристигат по 270 хиляди дози от ваксината на "Пфайзер", като в последния ден на май ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество - 410 хиляди дози.

Към днешна дата ваксинираните граждани у нас с две дози са общо 289 612.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според графика на доставки всеки понеделник в България ще пристигат по 270 хиляди дози от ваксината на "Пфайзер", като в последния ден на май ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество - 410 хиляди дози.Извинявайте ама двойно на 270 е 540. Вие съвсем вече задраскахте елементарната математика.
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Миролюб БенатовИмате 5 шаблона и постоянно ги дъвчете. Измислете нещо оригинално, че хората ви го подадоха. Ако аз съм ви господар, затварям "Офисите на лъжата" и оставате безработни, че дори и ще ви млатя. Къде ви намират вас платените, в казаните за смет ли ви търсят?
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак спечелих! :))))))))))))))))))))))))))Ей тия хора скоро няма да разберат, че в тоя сайт вилнеят много подходящи за залагане "ентелекти". Живеят си с някакви стари спомени.БЛАГОДАРЯ ВИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!
17
6
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Видеете ли?Аку не сам язе дъ ви казвам дека нема вирусе, така ша си устанете неучени!Ей! Язе съм завръшил могу - 4-ти клас! Шъ мъ слушъте, оти нема дъ знаате кво стаа!
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платените, това ли ви е силата? Много слабо беснеете. НПО-та не раздават ли пари вече? Опс, забравих, че е лято и няма кизомбафикус, наесен пак ще виеете за 30 сребърника.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новината е, че има вече и македонски щам на Короната!Напада по-шашавичките.Пазете се :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолираха ли вируса, изобретиха ли ваксина? Има ли светлина в края на тунела?
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10Ти чакай да разберат близките на тези които убиха в болниците и ги писаха ковид, тогава ще видиш.
12
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не минава без амбрияжите тук. Ако не плямпат против ваксините (все едно, че разбират нещо), псуват и говорят глупости.Дреме му на някой, че не щат да се ваксинират.АМА ТО Е ПО ЖЕЛАНИЕ БЕ! Никой няма и да ви търси, ако не сте се ваксинирали.Ходите си с тенджери на главата против 5G излъчването?Пиете ли урина против HAARP и кемтрейлса?А да сте живи и здрави, че без вас е скучно :)))))
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar PowerБодни се ве, какво чакаш? Аз имам имунитет, не съм някаква мешилка. Ти се бодвай, ако искаш и в кратера.
10
7
 
12
 
! Отговори
КабомбаФикус преди 2 години
Сериозен успех, другари! Вчера ваксинирахме 5 зомбита, днес 10! Това е 100% скок. Урааааааааааа
9
13
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Какви наноботи са ти в главата ?!?! Това да не ти е Старгейт :)А и в крайна сметка след 20-30 години няма нищо лошо да имаш наноботи които да те поправят. Аз бих се боцнал с кеф да поживея още 100 години допълнително докато теб те ядат червеите :)
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Венца МуфтаджийскаНа вие сте си на парадо отдавна :)))))))))))))))))))))))))))))))))
7
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Питай близките на тези, които умряха.
6
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7Съд за вас платените, които пропагандирахте инжекции с наноботи, антифриз и аборти, за нещо което има 0.2% смъртност!
5
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, антиваксърите. Така и не можахте да убедите никой, че не трябва да се ваксинира. Имахте някакви успехи, но тези, които убедихте умрряха от Короната. ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА СМЪРТТА НА ТЕЗИ ХОРА!Сега ви издирват да ви съдят.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еш па тиъ! Оти изтриите човеко дека сакаша БКП-ту!?
3
7
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Заради някои хора от властта, за Живко от Варна са се говорили само лоши неща, зашото не искат да се социализира и да не види хубаво в живота !
2
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да направят и зелени коридори за мангъроидите, където да ги заразяват принудително с ковид. Както заслужават.
1
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живите мъртви!