Каролев е в болницата в Разлог с политравми

Настанен е в хирургичното отделение на лечебното заведение
Обновена: 10 май 2021 10:19 | 10 май 2021 09:14, Александър Попов
107
Каролев е в болницата в Разлог с политравми
Снимка: БГНЕС

Владимир Каролев е настанен в болницата в Разлог в хирургичното отделение с множество политравми, включително и черепно-мозъчна. Засега състоянието му не позволява той да бъде транспортиран в София.

Той e oткрит в бeзcъзнaниe, нo жив, след близо 9-часова операция в Пирин от Плaнинcкaтa cпacитeлнa cлужбa в Бaнcкo.

Cпacитeлитe ca гo oткрили в рaйoнa нa Жaбeшкoтo eзeрo в 0,40 ч тaзи нoщ. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината. Предполага се, че Каролев се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит с късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Още по темата
"Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили", категоричен е Методи Баневски от Планинската спасителна служба

Рано сутринта около 5 ч. Владимир Каролев е докаран в Спешния център в болницата в Разлог, където веднага е бил прегледан. Сформирана е бързо комисия от специалисти, която да прецени какво е състоянието му и какво да бъде лечението му.

Каролев от години кара сплитборд и съм сигурен, че има туристическа застраховка за инциденти в планината, каза неговият приятел Горан Иванов.

Според него най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

"Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации", разказа пред bTV Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Владимир Каролев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
11
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Ей изтрепа се тоя народ сам. Не стига, че не ги грабят и убиват бавно всякакви институции ами и сам да тръгнеш да си го търсиш ..
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
военните нали имат хеликоптери...нима не са обучени...що за армия сме...Ако беше Бойко Борисов сигурно щеше да се намери хеликоптер...преди време за една счупена ръка изпратиха хеликоптер ...май за *** беше...