Каролев е в болницата в Разлог с политравми

Настанен е в хирургичното отделение на лечебното заведение
Обновена: 10 май 2021 10:19 | 10 май 2021 09:14, Александър Попов
107
Каролев е в болницата в Разлог с политравми
Снимка: БГНЕС

Владимир Каролев е настанен в болницата в Разлог в хирургичното отделение с множество политравми, включително и черепно-мозъчна. Засега състоянието му не позволява той да бъде транспортиран в София.

Той e oткрит в бeзcъзнaниe, нo жив, след близо 9-часова операция в Пирин от Плaнинcкaтa cпacитeлнa cлужбa в Бaнcкo.

Cпacитeлитe ca гo oткрили в рaйoнa нa Жaбeшкoтo eзeрo в 0,40 ч тaзи нoщ. Той изчезна в неделя, докато кара сноуборд в планината. Предполага се, че Каролев се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит с късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Още по темата
"Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили", категоричен е Методи Баневски от Планинската спасителна служба

Рано сутринта около 5 ч. Владимир Каролев е докаран в Спешния център в болницата в Разлог, където веднага е бил прегледан. Сформирана е бързо комисия от специалисти, която да прецени какво е състоянието му и какво да бъде лечението му.

Каролев от години кара сплитборд и съм сигурен, че има туристическа застраховка за инциденти в планината, каза неговият приятел Горан Иванов.

Според него най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

"Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации", разказа пред bTV Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Владимир Каролев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Толкова много се писа и говори, а никой не казва, че всъщност става дума за обикновенманяк, който нему пука от нищо, гледа да си направи кефа, а после други да го спасяват, и всички да плащат.Ами като ходи там където не трябва, ясно е че ще пада, но не е ясно защо трябва да го спасяваме. Чак министърт и директорът на Пирогов се загрижиха. Защо ли?
81
0
 
3
 
! Отговори
65 преди 2 години
Я ти, анонимен 90,не намесвай Господ.По твоят закон за честен и нечистив, всички наркобарони у нас да са измрели,а сводниците, а тези дето съсипаха заводи и оставиха хората да гладуват.Баневи например.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой още не знае,ще го бъде ли или не.Самията Балтов казва,че все има още опасност за живота на Каролев.От тук нататък живота му зависи или от Господ,ако е честен или от друг ако е нечестив.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До citatтой затова няма пари, именно
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега държавата ще хвърли пари, ресурс от лекари да спасяват един човек, потъпкващ всякакви правила, карантини за сметка на много други нуждаещи се в този момент.
77
6
 
1
 
! Отговори
citat преди 2 години
който няма пари е глупав и мързелив
76
0
 
4
 
! Отговори
Да бе.... преди 2 години
Винаги подхождал отговорно....Всички виждаме колко отговорно е подходил.Има ли право,Каролев да кара по такива места в планината.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пенепВсички ги търсят. За кой не ходиха? Дори при надвиснала лавинна опасност. И ги намират, с изключение на този при Благоевград. Като се стопи лавината и него ще го намерят. Явно не си в час. Та плюй още. Анализирали са ситуацията от ПСС. И след като нямат връзка с телефона му са пратили екипите на две места дето знаят, че няма обхват. А аз да плащам от джоба си за хеликоптер да спасява някой, дето ходи там където не трябва или когато не трябва и не иска да се застрахова....
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял живот инвалид, в най-добрия случай :)Вътре да ти е, крадецоБог забавя, но не забравя!
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между Камен Мотиката и Кривоглавий Пенчу няма никаква разлика-кухи, алчни, нагли до безумие, самонадеяни. И си чупят празните кратуни.....
72
4
 
8
 
! Отговори
пенеп преди 2 години
Странно, до сега при подобни случаи винаги ги намират мъртви след седмица и не им ходят светила от Пирогов и ВМА на място за да ги спасяват. Явно агента на ДС Каролев в по-важен от нас, останалите...
71
0
 
10
 
! Отговори
пенап преди 2 години
"По принцип този,който обижда и се подиграва на другите има пробрем" - Това за Каролев ли се отнася. Това *** редовно плюво публично по всеки, който не му харесва.
70
0
 
5
 
! Отговори
До мек преди 2 години
По принцип този,който обижда и се подиграва на другите има пробрем,а не обекта на подигравките.Нормален човек без комплекси не обижда анонимно.
69
0
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
За тези,които се чудят защо Каролев e по-специален,понеже е евреиче!
68
1
 
11
 
! Отговори
? преди 2 години
Кой е този човек? Нещо добро ли е направил за Нас обикновените хора? Каква тая шумотевица за него пък Нас ни карат да чакаме и не ни приемат по болниците???? Не сме ли с равни права?
67
2
 
0
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
Дам вярно викат ми Радев.
66
1
 
1
 
! Отговори
Любо преди 2 години
До КОКОА ти кво търсиш бе плебей ? Какво ти носи удоволствие в живота , че да правиш остроумни обобщителни коментари ? Ракията , доматите със сирене и новините в 8 ?
65
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо вие от вашата партия 30 години не купихте един хеликоптер?Всичко Нойко ли трябва да прави?А сега защо Мая Манолова или Христо Иванов не ви купиха хеликоптер?Какво им попречи?
64
11
 
11
 
! Отговори
Мек преди 2 години
Грозно е да викате на президента зелен чорап. Той е нежна душа и по скоро е зелен жартиер.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НедоразбралС Бойко са от едно котило. "Перспективни" кадри с правилно минало които изгряха по времето на царя.