Над 65% от хората, които работят дистанционно, искат да останат вкъщи

Само 2 % от биха предпочели да се върнат в офиса
11
Над 65% от хората, които работят дистанционно, искат да останат вкъщи
Снимка: Pixabay

Над 65% от хората,които работят дистанционно в момента, искат да продължат да работят от вкъщи. Общо 58% пък заявяват, че ще търсят нова работа, ако трябва да се върнат в офиса. Това става ясно от проучване на сайт предлагащ обяви за работа, пише "Монитор".

Само 2 % от запитаните хора казват, че биха предпочели да се върнат в офиса, а 11% - че работата от разстояние не е от съществено значение за тях.

Малко над една трета от анкетираните пък посочват като предпочитан начин на работа хибридният модел, който съчетава офис и дистанционна работа.

84% от участвалите в проучването посочват, че липсата на пътуване до офиса пести много време и това е едно най-големите предимства при работа от дома. За 75% от запитаните пък освен пестене на време е и сериозно пестене на средства, в това число и за транспорт.

Същевременно най-големият недостатък на работата от дома е, че хората по-трудно се изключват, работят повече и се преуморяват – това се посочва от 35% от участниците в проучването. За 28% проблем са техническите проблеми у дома, както и разсейването с други задачи, достъп до надежден доставчик на интернет (26%) и умора от видео срещите (24%).

Проучването установява също така, че само 24 % от отдалечените служители имат определен домашен офис, а 34% са създали някакво работно пространство.

Желанието да се преместят да живея другаде заради възможността да работят отдалечено – най-често на място, което е по-евтино за живот, също назрява у все повече от хората, които работят от дома, става ясно още от проучването.

Както „Монитор“ писа, чрез Законодателни промени ще регламентират здравословните и безопасни условия на труд, по време на работа от дома. Това обяви социалният министър Деница Сачева. Има предложение техническото оборудване да се осигури от работодателя, а консумативите да са за сметка на служители, това обаче ще се дебатира с работодателските организации.

Предстои със закона да бъде бъде регламентирана трудовата злополука при работа в домашна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: работадистанционно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Ева Григориева преди 2 години
Вместо в луксозни коли, ще инвестираме в по-големи жилища. Какво по-хубаво от това?
10
1
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
От една година, си работя от вкъщи. Не ми липсват офис контактите, защото те и без това бяха предимно офис клюки. Като работа, сумарно върша повече, само където съм си разпределил нещата, и я върша когато ми е кеф, а не когато ми е работното време. Шефовете са доволни, аз съм доволен, защото така си спестявам нерви и средства от пътя. В офиса трябва да съм с още 10 човека в стая, така съм си са в стая. Социални контакти, ами те и досега бяха извън офиса. За мен са само плюсове.
9
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Доста повече работа се върши от вкъщи, но става сложно да се намери място за няколко човека работещи или учещи от вкъщи. Малки са апартаментите в България.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно номер 6 , аз работя и то много. Но ти просто завиждаш. Дали щяха да ми увеличат заплата с 20% за последните 6 месеца, ако не бяха доволни от мен. Ни сме на таргети , аз си ги хващам. Така, че завиждай на воля.
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека познаем - всички даскали и най различни чиновници на държавна ясла, на които им текат заплатите, независимо дали лежат вкъщи или не
6
20
 
5
 
! Отговори
Хехехе преди 2 години
Е как няма да искат - хем не работят, хем си вземат заплатите ...
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз работя отвъщи и ми много по-добре. Дано да се запази модела, имам малко дете и ми спестява поне час на ден от транспорт, тази работа. И винаги може и нещо малко допълнително да се свърши.
4
1
 
22
 
! Отговори
Мързелив преди 2 години
Друго си е в офис фермите - микромениджмънт, клюки, все някой крещи по телефона или се хили, пътят до работа изнервя всички. Вкъщи КПД-то е по-високо. Служителите са мотивирани да свършат нещо и работят повече часове. По-спокойни и доволни от работата. Напускащите рязко намаляха. Изловихме скатавките и некадърниците. Предимствата нямат край и компаниите които не се адаптират все по-трудно намират служители - еволюция, няма как.
3
1
 
18
 
! Отговори
Бочо преди 2 години
Защо работенето от вкъщи да е мързел?
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мързела е възпитателно качество, веднъж придобито трудно се отказва, също като дрогата.
1
3
 
17
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
5000 минимална заплата . И всички да си останат вкъщи.Ромите и китайците да работя