Нов свидетел в Комисията по ревизия: Рекетираха ни, палеха офиси!

Разгорещените спорове сред депутатите продължиха
Обновена: 10 май 2021 22:38 | 10 май 2021 21:04, Веселина Йорданова
188

Нов свидетел се появи внезапно пред Комисията по ревизията на управлението на кабинета "Борисов 3". Това е Павел Стоименов, най-големият зеленчукопроизводител в България.

Сред неговите показания отново присъстваха сигнали за корупция, рекет, подкупи, купуване на гласове за ГЕРБ, палежи, заплашване за убийство и др.

Още по темата
"Бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земя, бяха ни запалени офисите, беше запалена къщата на една от нашите служители Жечка Генова. Тази жена разви диабет. Първият палеж беше 2011 г. Вторият беше 2014 г. Всичко това е под явната диктовка на господин Ангелов, който контролира целия Южен регион. Лично аз гласувах за вас тази година и ви донесох 1000 гласа", заяви Стоименов.

Точка номер едно от дневния ред на комисията се превърна в ябълката на раздора, след като ГЕРБ и останалите партии влязоха в спор дали дружеството "Автомагистрали" е способно само да строи пътища или трябва да ползва подизпълнители, предаде Bulgaria ON AIR.

"Дружеството "Автомагистрали" ЕАД не разполага с особено количество техника и персонал за договори в такива мащаби", заяви Мая Манолова.

"Никой не си купува 100 багера или 200 самосвала, защото ще изпълнява някога такъв обект“, каза министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова.

Спорът опря и до Закона за обществените поръчки.

"Би следвало да има процедура, но няма конкурс, всичко се раздава на "Автомагистрали" и те решават след това", отвърна Манолова.

"Ние не сме длъжни да правим обществени поръчки, но нашите процедури се доближават на 99 процента до обществените поръчки", каза Стоян Беличев от дружеството.

"Ние виждаме как зад една буква от закона се прикрива заобикалянето на останалите 90 процента от законодателството", заяви Надежда Йорданова от "Демократична България".  

А припомнянето на стари сделки стана повод за нов скандал в залата.

"Става дума за един Иван, който прокуратурата го разследва, и там, след този запис, излезе информация за връзка с Гинка Върбанова, да ни кажете за този запис, не ни се усмихвайте иронично, защото знаете много добре схемата, по която крадете в "Автомагистрали", каза Иво Мирчев от ДБ.

Скандал предизвика и точката за държавния ВиК холдинг.

"Парите са отишли за погасяване на дъщерни дружества вътре в холдинга. Аз твърдя, че това е нарушение на закона за бюджета, тъй като тези пари не са дадени за погасяване на дългове", заяви депутатът от БСП Румен Гечев.

"Не позволявайте да се правят внушения, поискаха се имена и да се каже кои са крадците, лъжците. Нямате основание да повишавате тона. Вие онзи ден обвинихте един човек за 100, такъв човек като вас е ограбил бъдещето на младите хора", отвърна Георги Георгиев от ГЕРБ.

В крайна сметка комисията реши материалите от днешното заседание, заедно със стенограмата, да бъдат изпратени на всички контролни органи.

В пет заседания Комисията по ревизията показа, че корупцията може да се осветява, а не само да се говори за нея, заяви председателят ѝ Мая Манолова след последното заседание днес.

Във връзка с документите към сигнала, подаден от зърнопроизводителя Светослав Илчовски, бе проведено и закрито заседание.

"Документите от г-н Илчовски ще бъдат изпратени на прокуратурата, европейската прокуратура, КФН, НАП, но няма да бъдат предоставени на медиите, тъй като се отнасят за търговски сделки. Документите доказват създаването на кухи обороти, които след това са вкарвани на борсата", обясни Манолова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.


188
Още по темата: Комисия по ревизията
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Стоименов, а вие на каква цена купувахте наследствената земя на хората? Предполагам не по 800-1000 лв/дка, а в договорите за продажба и нотариалните актове пишеше по 100-120 лв/дка, нали? Властта в лицето на кабинета на Тройната коалиция и сетне ББ - 11 г. ви е държала изкъсо и или й давате част от "авантата", или тя ви изпраща свои хора да ви "подсетят". Е, престарали са се, но СИК така действат - и вие плащате "данък "спокойствие". МВР знае, но си мълчи, прокуратурата знае и също си мълчи
164
2
 
6
 
! Отговори
До Въх преди 1 месец
аха точно! Завалията искал също да плаща повече пари на хората за аренда на земята, понеже е щедър човека, но ГЕРБ не му позволили да се охарчва! Да се чудиш на чудесата дето изляоха от тази комисия ;)))))
163
2
 
8
 
! Отговори
Въх преди 1 месец
Той искал всичката земя да изкупи за себе си горкият, пък те ''лошите гербаджии'' не му позволили, за да има и за други предприемчиви хорица ! Ама мноо лоши начи.. !
162
1
 
5
 
! Отговори
Цирков преди 1 месец
Спектакъл !
161
8
 
4
 
! Отговори
венелин преди 1 месец
герб - Група Еничари, Рекетьори и Бандити
160
3
 
6
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ АФЕРИСТИ преди 1 месец
ЖАЛКИ, ЖАЛКИ, ЖАЛКИ РАЗКАЗВАЧИ НА ПРИКАЗКИ ОТ СОРТА НА ЕДНА ТЕТКА, РЕЧЕ НА БАБА МИ В ПАРКА- ЗАЩО ДО СЕГА НЯМА РЕШЕНИЯ НА ПРОКУРАТУРА, СЪД, ВЕДНАГА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА.
159
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Защо ли хич не ми е жал за червените богаташи.Дреме ми за тях,точно толкова колкото на тях им дреме за нас.Вярно е че при ГЕРБ ги ебаваха,А СЕГА ЩЕ СИ ПОЖИВЕЯТ СПОКОЙНО. СЕГА ЩЕ НИ ГО ВЪРНАТ ТЪПКАНО
158
7
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 164 преди 1 месец
България си БЕШЕ най-корумпираната и бедна държава в Европа, с най-много доносници на глава на населението, единствената която нямаше метро в столицата си, убила най-много хора по лагерите, с най-нисък стандарт... Същите които я докараха до там накрая заграбиха каквото имаше и се преоблякоха като капиталитсти. Следват хиперинфлации, смени на пари, 10лв заплата на месец...ГЕРБ изправи на крака страната и я извади от ЯМАТА !
157
7
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Фигуранта реве "корупция", протестърите реват "корупция", троловете в нета реват "корупция", в парламента се водят неадекватни свидетели на уж корупционните практики на бившите управници. Накрая прокуратурата ще повдигне някакво сколъпено обвинение, което ще се спуска като балон. Нали помните как приключи обвинението срещу Ненчев, че ощетил Русия с ремонта на миговете? Или тези срещу Цветанов, едното за това, че подслушвал а другото, че не подсушвал? С оправдание и смях за обвинението.
156
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ГРОБ не саботираха комисията с непрекъснатите си обструкции щяхме да разберем още неща за наглите крадци и мафиоти,приятели на баш мутрата Б.Б.....Тя прокуратурата едва ли ще се задейства,затова масово на изборите трябва да излезем и за изчегъртаме завинаги от властта тези мерзавци...
155
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно е че такива като Румен Гечев са от страната на "честните" .
154
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От санирането са откраднати около 800 милиона лева.Помня как през 2016 г. гербарджийските активисти обикаляха по блоковете в София да притискат собствениците да се включват в доброзорно в дружествата. На едни такива наглеци им казах, че ако ми се появят втори път ще извикам полиция!Наглото им поведение не се различаваше от онова на комунистите през 50-те г., когато са притискали хората да влизат в ТКЗС."Европейското развитие" на ГЕРБ и доведе до най-корумпираната и най-бедна държава в ЕС!
153
18
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Кошаревските свидетели на сестра Галева след време ще се отрекат от показанията си, но в момента служат за сатанизиране на предишното управление. Никой нормален човек няма да повярва на тези изпечени мошеници.
152
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Emigrant 160Какъв сЪботаж те гони, днес е вторник !!!Ех, герП не можаха ли да намерят грамотни тролове ?!
151
11
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Където и да бутнеш в урпвлението на герП, все ще се размирише !!!герП е синоним на корупция с единица един боко !Но тъй като тази единица е твърде голяма, за масова употреба за оценяване ще се използва единицатга милибоко !Никой не може да стигне боко по корупция !!!
150
4
 
7
 
! Отговори
ганьо преди 1 месец
тези лоши неща какво общо имат с бойко?
149
9
 
8
 
! Отговори
от чужбина преди 1 месец
До 160 EmigrantКакъв емигрант си ти беГерберскиГендар като пишеш от София пред компа ?И така пишеш едно прочуствено, нежно-тъжно . Свъши се тя. Чао на твоето герб. Аз съм в чужбина и гласувах за Божков и сега на тези избори пак за него ще гласувам. Мразя ви до дъното на душата си и желая смърта ви.
148
11
 
14
 
! Отговори
Emigrant преди 1 месец
Каква правистка е тая Галевата след като устройва махленски другарски съд от времето на Вълко червенков,а в същия момент има ПРОКУРАТУРА и ако ти бореца с корупцията си информирал прокуратурата,а тя официално не е отреагирала,спокойно можеш да извадиш документ и да докажеш правотата си!Но да събираш *** ,бизнесмени дет си бъркали по дупките и се хванали за гушите,а това да го приписваш на правителството в оставка?!Това е руска соц. анархия!!Дипломната работа от Масква на Мая Общата!
147
23
 
15
 
! Отговори
Emigrant преди 1 месец
Скъпи сънародници,Ясно ли ви е какво прави в момента петата колона на Радев,начело с кюстендилска раз по ретина?Понеже 10 годишния съботаж срещу правителствата на Борисов не успя и той можа да построи инфраструктурата на България и да покаже какво е ЕС в действие с новите пътища,магистрали,Метро,зали.училища,пречиствателни станции.Дрогарите са решили да внушават,че видите ли построил нещо тиквата ама то незаконно и некачествено!?Или Костинброд 2!!Българино,опичай си акъла!!Гласувай за ГЕРБ !!
146
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази комисия трябва да борави с факти, имена и суми.Общите приказки не са доказателство, а само кафеджийска култура.