Проф. Балтов: Все още има опасност за живота на Владимир Каролев

Той е в медикаментозна кома
Обновена: 10 май 2021 12:09 | 10 май 2021 12:05, Нели Христова
195
Проф. Балтов: Все още има опасност за живота на Владимир Каролев
Снимка: БГНЕС

Има опасност за живота на Владимир Каролев, заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който пристигна в Разлог заедно с здравният министър Костадин Ангелов, за да проследят състоянието на икономиста.

Още по темата

"Травмите на Каролев са тежки. Говорим за съчетана травма - черепно-мозъчна травма, гръдна травма и глезен. Надявам се колегите да се справят с тежкото му състояние, което към момента е със сериозен риск за живота му", каза Костадин Ангелов на специален брифинг. 

Каролев ще бъде транспортиран в "Пирогов".

"Нищо не му е липсвало в болницата. Такъв тип травма и лечение може да бъде направена само в специализирана клиника, затова се изисква транспортиране", допълни той.

"Това, което е направено тук в болницата, е най-необходимото на този етап. Колегите добре са си свършили работата. Направихме един консилиум, видях се с доктор Георгиев, който е шеф на хирургичното отделение - сложен е гръден дрейн, който е необходим зари гръдната травма и счупените ребра. Направена е томография по спешност заради черепно-мозъчната травма и има счупване на единия крак. От тук, нататък се изисква специализирано лечение", допълни проф. Балтов.

По думите му, черепно-мозъчната травма е сериозна, но още е рано да се каже как ще се развие.

В момента Каролев е в медикаментозна кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Стефанов преди 2 години
Както е известно хеликоптерите могат да висят във въздухал.Спуска се кошница,и се изтегля пострадалият.Така планинските спасители,нямаше да го мъкнат 4 часа на ръце,и щеше да бъде спечелено ценно време за черепно-мозъчната травма,както и по-големи шансове за оцеляване.Но СИК-аджийския бандит дава пари за изкуствени острови.До до 149
142
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 години
Извecтният икoнoмиcт Каролев берял душа в Пирогов. Обаче c кaквo e извecтeн, кaкъв e принoca му към икoнoмичecкoтo рaзвитиe нa cтрaнaтa.? Дрън-дрън тa пляc, дежурен във всички телевизии и като се намери някой да го опонира, хоп, разсърди се ,като дете и си тръгва от студиото. Ceгa вeчe e извecтeн и c нeaдeквaтнoтo cи пoвeдeниe в плaнинaтa. Нямa лaвинa, cвлaчищe, буря, caмo личния му принoc зa cлучкaтa. И тaкъв гo пуcкaт пa тeлeвизиитe дa дaвa cъвeти, щото бил известен икономист....
141
2
 
2
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Който е ял от негова софра,зове народа да плаче за този човек,с нищо не допренесъл на страната,от която само взимаше..Не се мислете за безсмъртни,велики.Пред Бога всички сме едно,по делелата само сме различни..И ако има кръв по ръцете-трябва да я измие със своя.Няма правда по-голяма от Божия.
140
1
 
13
 
! Отговори
Зелен каменояд преди 2 години
С какво е допринесла на обществото и страната тази персона,че да ми натрапват здравословното му състояние всеки ден? С какво е толкова различен от другите български граждани,че директора на "Пирогов" и бившия здравен минисър да тичкат до Разлог? Кой е наредил да отидат там? Btw Иван Налбантов си е отишъл от нас,а за него ни дума...Позор!!!
139
2
 
15
 
! Отговори
Кой е Каролев преди 2 години
че трябва директора на Пирогов и здравната министърка да му ходят на крак да го видят как е... Обикновените хора в Бг-то умират на стълбите на болниците а за някакви публични личности дето не са свършили нищо полезно в живота държавата ще плаща за хеликоптери и космически кораби.
138
0
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Самочувствие в обществото ,пренесено в планината е животозастрашаващо. Планината иска респект и внимание. В края на ски сезона сутрин е лед-твърд като бетон дори ски трудно се командват на такъв терен, камо ли сноуборд. Просто си е търсил белята от хпрекалено самочувствие и създаде тревоги на много хора. Дано се оправи.
137
2
 
17
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Голяма звезда го направихте тоя нагъл тип Каролев бре!
136
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хубаво беше за всички хора да се грижат така
135
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каролев-маролев - ЧОВЕШКО същество е. Дано се оправи и от този момент, да не бъде толкова високомерен и надмен и нагъл. Дано, както му се преобърна живота за миг, така и да се преобърне самият той. И аз не го харесвам, още повече че сега за него всичко има а баба ми, 87 годишна я караха да си купува маска и бинт, защото там нямали...Ако оживее, трябва да си даде сметка че Господ му дава шанс да се поправи. Все пак сме хора а не животни. Та дори и животните се разбират.... Да се оправи, човек е.
134
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та, до всички, които плюят човека, а и не само.Каролев е извадил страшен късмет. Радвайте се за него, а не го плюйте.Напук на цялата смърт, която се случва около нас и на ежедневните случаи за катастрофи, убийства, ковид, които валят от новините, късметът на този човек да го намерят в такива тежки условия наистина е уникален.Планината рядко дава втори шанс.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има, докато е в ръцете ви...
132
2
 
8
 
! Отговори
до 149 преди 2 години
Виж хеликоптер е необходим,за по бързо предвижване до болница,но той не може да каца където и да е,а на подходящо място ,не и в плитчини.Проблема в случая е,че Каролев вече е получил сериозни травми в момента на падане,което не може да се предотврати, търсен е ,телефона му е бил изключен ,може да се е повредил при удара.Ако лавина е затрупала човек също не може да се види от хеликоптер,а само с търсачи.Сложно е и много индивидуално.
131
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано оздравее ................въпреки, че не съм му фен на Каролев!!!
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да
129
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се оправи Каролев, но ми стана тъжно за всички тези, които загинаха в планината... Днес споменаха за младия сноубордист. Нямало вест от него??? Кой го търси, че да има вест и да бъде мамерен. Споменаха, че най-рано през 2023 има надежда за ЕДИН санитарен хеликоптер.
128
2
 
16
 
! Отговори
набор преди 2 години
Оф ,набореее, шейсетака, майката си трака! Що ти трябваше да са правиш на пубер?
127
0
 
4
 
! Отговори
химика преди 2 години
... а тук искат да ни набътат нови 40!!! милиона за хели-линейка?! ГЛУПОСТИ! Един Кугър се заделя на дежурство и четири обучени мед. екипа с мобилно, реанимационно оборудеване също. Това може да прелети от СФ до Шабла най-много до час и нещо. Цялата организация ще струва ....милион, в най-богатия вариант от към оборудване, курсове, подготовка, човекочасоеве и т.н. И ще имаме една ЛЕТЯЩА РЕАНИМАЦИЯ 24/7.
126
2
 
7
 
! Отговори
химика преди 2 години
Каролев ме кефи, че е екстремист на тази възраст - евала! Но, ще се очисти този човек. Късмет вчера, късмет днес, а утре? Но, ЕВАЛА! Дано да няма сериозни последствия и да се възстанови! А иначе за хеликоптера - всичко е голяма пародия. Тези Кугари спокойно могат да се използват за тези цели с почти никакви модификации. В Гърция е такава практиката в много случаи - военен хеликоптер взима (обучен) мед. екип с всичко необходимо и отиват да спасяват. Хелито си има лебедки, трениран екипаж и т.н.
125
1
 
9
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 2 години
Г-Ъ-З ГЛАВА ЗАТРИВА.Каролев го доказа. Чакам да видя видеото от GoPro камерата му как се е утепал човеко.
124
0
 
1
 
! Отговори
до 133 преди 2 години
Бог ти чете постовете ...