Джипита отказват втора игла на ваксинирани с "АстраЗенека"

Пациенти искат РНК, лекарите не са съгласни
63
Джипита отказват втора игла на ваксинирани с "АстраЗенека"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джипита отказват да поставят като втора доза РНК ваксина на имунизирани с Астра Зенека, алармира „Телеграф“.

„Скоро ще станат 84 дни от поставянето на първа доза „Астра Зенека“. Обадих се на личния лекар, за да попитам кога мога да отида и да ми постави втора доза „Пфайзер“, а той ми обясни, че това няма как да стане, защото няма издадени указания за комбинирането на две различни ваксини“, сподели 42-годишният Стоян от София.

Още по темата

Той не е единственият получил отказ. В социалните мрежи хора споделят за същия проблем. Мъж от Разград разказва във Фейсбук групата „Ваксини“, че от РЗИ са му казали, че не могат да му направят реимунизация с различна ваксина. От Националния ваксинационен щаб са категорични, че са издали разрешение хората с първа доза „Астра Зенека“ да си поставят като втора доза „Пфайзер“ по тяхно желание.

„Изпратих писмо до РЗИ и от там до всички общопрактикуващи лекари, че това е възможно. Впечатлението е, че този вариант към момента много рядко се ползва. Почти всички хора, над 95% си правят втора доза „Астра Зенека“, което и ние препоръчваме. Това е най-добрият вариант, но все пак за тези, които особено желаят, е дадена такава възможност и системата софтуерно е коригирана така, че да приема такава ваксинация и да издава сертификат“, обясни вчера главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред здравното министерство.

Доц. Кунчев обяви още, че електронната система за записване на ден и час за ваксинация отново работи и за следващата седмица вече са записани 12 000 души.

На последното си заседание Националния ваксинационен щаб е взел решение за удължаване на зелените коридори в цялата страна. Те бяха отворени преди празниците, но вчера стана ясно, че масовата имунизация в тях ще продължи.

„Считаме, че при тези доставки могат да работят всички възможни канали за имунизация“, каза доц. Кунчев. Той обяви, че стартира официално и петата фаза от Националния имунизационен план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Плюете против ваксините, *** единственото средство за противодействе навремето е било жената да роди 7 деца и да стискат палци от тях да оживеят 3."И сега голям кяр - пращаме SMS-и да ги оперират животоспасяващо, щото калпавите гени са имали шанс да се разплодят. В същото време китaйчyгите, индийците и афpикaнoсите се разплодиха като хлeбaрки. Въобще - перфектно се развива светът.
30
3
 
13
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Явно летим на свободно падане, след като не правите разликата между изпитани във времето ваксини и нещо, на което последствията са мътилка по единствената причина, че се прилагат на принципа проба-грешка. Това не можахте да проумеете, ама никой не ви пречи да бъдете опитни мишки, благодарим за което.
29
5
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Нема страшно - нали оня тютюнев мустак казА:Водичка с лимонче,доматен сок и слънце за витамн D!Той е доктор и ги разбира тия работи!Какви ваксини,какви игли,кави 2 лева!?!
28
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ви дава правото да манипулирате хората, като ги лъжете, че тези препарати са ваксини?
27
8
 
26
 
! Отговори
do 33 преди 2 години
Пич, благодарение на ваксините срещу полиомелит, едра шарка, туберкулоза и прочие сме тука да пише тъпотииите си. Плюете против ваксините, *** единственото средство за противодействе навремето е било жената да роди 7 деца и да стискат палци от тях да оживеят 3. Както изглежда пика на интелигентност сме го минали преди години. Сега благодаерние на соц. мрежите летим стремоглаво надолу. НАрода заатъпява с шеметни темпове
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНяма смисъл да се хабиш, он си пие ракията в село с 20 житела и Короня няма!
25
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 33Благодарение на ваксините хората доживяват до дълбока старост господин "експерте" от селоДолно Изнанагорнище
24
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28000000 са ваксинирани в Англия с Астра, вие за по-умни от англичаните ли се мислите? Само разбирачи сте се събрали тука, умници, професори и медици :)
23
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Одобриха ваксината на Пфайзер и за малки деца, а тука някакви супер експерти от дълбоката провинция казват, че ваксината променяла ДНК-то на хората и Алцхаймера в кърпа им е вързан!
22
3
 
33
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Тези искат да уморят народа... Как ще позволиш да се слага рнк ваксина, след като първата е била векторна. Това са две напълно различни ваксини, които не могат да се заменят една друга. Правилно им го казват джипитата.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 27А как ги сметна, че са само 3 атнитела ?
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолираха ли вируса? Откриха ли ваксина?
19
3
 
10
 
! Отговори
ЩАБА НА ГЛУПАЦИТЕ преди 2 години
Ама нали всеки , който имаше капка съмнение и недоверие на честните момчета на милиционера от Банкя беше антиваксър и дърпаше обществото назад и костваше животи , само защото има въпроси относно тия експресно налагани ни химикали , що ги забраняват сега , нали всичко беше точно ? Нали мутрата разпореди и спаси нацията , сега ще дойдат вредни ...
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си искат иглите-дайте им ги. Нали се подписват, че са съгласни. Бодете без пощада.
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали човек да се ваксинират и с коя ваксина зависи от много неща и най-вече от възрастта на човека. Примерно при хората над 80 години умира един на всеки пет заразени, докато при тези на 20-29 години умира един на 1000 заразени. Нормалната логика е, че колкото по-възрастен е човека толкова повече е необходима защита чрез ваксина.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивам да си сложа втора игла от Астрата ,пък ако се гътна един по-малко пишещ тук и това е.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивам да си сложа втора игла от Астрата ,пък ако се гътна един по-малко пишещ тук и това е.
14
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какви сте вие бе, нямали да се ваксинирате, защото си седите в офиса и контактувате с 5 човека за цял ден! Ами ние които сме на първа линия и се налага с много хора да контактуваме всеки ден? Най вероятно няма да има никакви последствия от ваксините, и е по - добре ваксина пред това да лежиш един месец в болница и да те набодат с 100 инжекции през това време, като половината инжекции са за *** на животни и коне! Големи експерти се извъдихте! По -добре ваксиниран отколкото в болтица
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то все от нещо ще се мре няма начин.Никой не си е тръгнал жив от този свят!Със сигурност обаче другият е по-добър щом никой не се връща....
12
0
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Заглавието, заглавието ...Ех, мъка, журналистика, мисир-ки ...