Предаването на властта без медии, новите обещаха прозрачност

Какво ще успеят да свършат служебните министри?
Обновена: 12 май 2021 11:35 | 12 май 2021 11:35, Веселина Йорданова
189
Предаването на властта без медии, новите обещаха прозрачност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Церемонията по предаване на властта от кабинета "Борисов 3" на служебното правителство се състоя в Министерския съвет без присъствие на медиите.

След нея вицепремиерът по обществения ред и сигурност и вътрешен министър Бойко Рашков обяви: "Не мога да кажа кои ще са първите кадрови промени, трябва да се срещна с Георги Терзийски първо. Ревизия на властта - към нас подобни изисквания няма, това се правеше от парламентарните комисии. Щом е казал президентът, ще има осветляване, дотолкова доколкото времето ни позволи".

Още по темата
В приоритетите на Бойко Рашков влиза осигуряването на честни избори, борба и превенция на престъпността и нелегалната миграция. Той заяви това при влизане в сградата на МВР:

"Няколко дни ще са необходими поне, за да може да се навлезе истински в проблематиката на това голямо ведомство".

Прозрачност и отговорно управление през следващите 2 месеца обеща новият министър на икономиката Асен Василев, предаде БНР.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров не пожела да коментира ще удължи ли извънредната епидемична обстановка.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пък заяви, че трябва да се отчете напълно обективно състоянието в неговия ресор.

"Без предубеденост, без тенденциозност и с необходимата задълбоченост. Това правителство има за амбицията да покаже почтеност и прозрачност, а Министерството на правосъдието се очаква да работи справедливо", отбеляза след церемонията по встъпване Янаки Стоилов.

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че му предстоят срещи с представители на партии в предния парламент, за да ги изслуша за програмите им за култура.

"Отивам на място, където ще свърша много работа. Първо ще се срещна с политическите партии от досегашния парламент, за да чуя техните програми в областта на културата", каза той.

"Това, което не беше свършено за десет години ще се опитаме да свършим за два месеца...Наистина е амбициозно това, което правим, но все пак  ако не друго поне ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас. Всичко ще бъде извършено", коментира професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Предаване на властта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.