Радев, Янев и Първанов отдадоха последна почит към ген. Никола Колев

Той почина в събота след кратко боледуване
12 май 2021 15:02, Красимир Ангелов
16
Радев, Янев и Първанов отдадоха последна почит към ген. Никола Колев
Снимка: БГНЕС

С военни почести бе изпратен генерал Никола Колев, началник на Генералния щаб на Българската армия от 2002 г. до 2006 г. Поклонението бе днес в Централния военен клуб.

В събота в късния следобед се разбра, че след кратко боледуване е починал ген. Колев. Той беше и началник на кабинета на Георги Първанов, докато беше президент, а от март 2012 до юни 2016 – посланик в Нидерландия.

Държавният глава Румен Радев дойде на поклонението днес, с него бе и служебният премиер Стефан Янев. Президентът (2002-2012 година) Георги Първанов също присъства на поклонението.

Сред присъстващите на поклонението бяха още бившите началници на отбраната генералите Златан Стойков и Симеон Симеонов, както и бившият началник на Генералния щаб ген. Михо Михов, генерал-лейтенант о.р Кирил Цветков.

Настоящи военни също отдадоха почит към бившия професионален ръководител на армията. Тук беше и сегашният началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-командващият на СКС генерал – майор Иван Лалов, генерал-майор Явор Матеев, който е командир на Съвместното командване на специалните операции, началникът на военна академия генерал – майор Груди Ангелов, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Тоз некадърник преди 2 години
Ген. Колев и Златан Стойков са основните виновници за провала на българския батальон в Кербала. Колев се размина със военния съд. Надявям се Златан да доживее когато документите бъдат разсекретини,защото тоз некадърник беш там и не видя,че отбраната и охраната на лагера издиша отвсякъде.
7
1
 
3
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Я ми изброй приятелите на Рассия, че освен няколко комунистически държави, за други не се сещам :)
6
11
 
6
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
До КонстантиновКак реши, че е национален предател?Аз пък твърдя, че Румен Грипенов Решетников е такъв!Посочен е за президент от генерал от ГРУ, а Русия официално ни има за неприятел, докато САЩ са ни съюзници! Е, кой тогава е национален предател???
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, има Господ!Няма да избягаш от възмездието.Предатлите винаги се наказват.
4
6
 
15
 
! Отговори
Само истината преди 2 години
За умрелите или добро, или нищо, но само истината: Защо всички забравиха, или се правят на ни чул, ни видял, че в "Уикилийкс" протекоха шифрограми на посолството на САЩ в София, в които черно на бяло пишеше, че началникът на отбраната на РБ ген.Никола Колев е техен информатор. Ако това е критерият за кариера в милата ни татковина, нека официално бъде обявено, а не да се чудим кой и как става ръководител в територията "България".
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военната Хунта !
2
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А Мишето кога? Стига само е присъствал. Време е да бъде в главната роля.
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как медиите веднага се преорентираха.Няма такава държава.