Бюти съвети - как да се справите с мазната кожа?

Ползвайте продукти със салициловата киселина
13 май 2021 20:43, Дарена Найденова
25
Бюти съвети - как да се справите с мазната кожа?
IStockphoto

Що се отнася до грижата за кожата, често може да изглежда, че хидратацията е универсалното решение за всички неприятности. Освен безбройните предимства, които предлага на често срещани проблеми като акне и стареене, тя е начинът да постигнем онова свежо сияние, към което всички се стремим. Но лошата страна на хидратацията е появата на мазна кожа – упоритият враг, който продължава да се появява, независимо какво правим срещу него.

"Мазната кожа се появява, когато мастните жлези произвеждат излишък от себум или масло, в резултат на което кожата е мазна, блестяща и по-склонна към акне“, обяснява д-р Денди Енгелман пред Women's Health. Има много причини кожата да стане мазна, но голяма част от тях в крайна сметка се свеждат до генетиката ни. Според дерматолога, тя и възрастта играят роля за това колко мазна може да стане кожата ни. Ако човек от семейството ни страда от този проблем, е много вероятно и ние да се срещнем с него.
 
Има обаче и външни източници, които могат да причинят или да влошат мазната кожа. „Вашата рутинна грижа за кожата също може да повлияе на производството на масло“, казва д-р Енгелман. Според него, използването на много плътни и тежки продукти или такива, които премахват естествените масла от кожата може да доведе до прекомерно производство на себум. И въпреки че понякога е невъзможно напълно да се отървете от мазна кожа, особено ако тя е резултат от генетиката ви, с определени промени в рутината си, може да контролирате този проблем.
 
Ето няколко начина за намаляване и контролиране на мазна кожа: 
 
1. Почиствайте редовно и дълбоко
 
Измиването на лицето всяка сутрин и вечер е от решаващо значение за премахване на мръсотията и бактериите, но също така е важна стъпка срещу борбата с излишното натрупване на масло. Д-р Енгелман препоръчва да се използва почистващо масло, за да пречистите и подхраните кожата. След това използвайте нежно ексфолиращо или пенливо почистващо средство.
 
2. Включете киселина и тонер
 
Основната съставка за намаляване на производството на масло в склонна към акне кожа е салициловата киселина. Тя е мастноразтворима и може да проникне в порите, за да ексфолира внимателно и да премахне излишния себум. Изберете нежни продукти, които са на основата на салицилова киселина или пък нежни ексфолианти, които също съдържат тази съставка.
 
Балансирането на нивото на pH на кожата е от ключово значение за поддържането на правилното производство на масло. Един от начините да го направите е като включите тонер в рутинната си грижа за кожата. Нанесете го след дълбокото почистване и го оставете да изравни нивото на pH и да премахне нежеланите проблеми.
 
3. Използвайте хамамелис
 
Хамамелисът е растение, което се среща в Северна Америка, Япония и Китай. То има жълти до наситенооранжеви цветове и съдържа огромен брой танини, които действат кръвоспиращо и стягащо. По този начин билката позволява на кожата да се справи с възпалението и да защити отделните ѝ слоеве от бактерии. Хамамелисът също така може да ви помогне да се преборите с черните точки, да свиете порите си, като не изсушава допълнително кожата.
 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 2 години
За да се справите с мазната кожа, препопъчвам следното: - Къпане всяка седмица, поне веднъж седмично. За най-добър ефект - всеки ден. Дава 100 % успешни резултати. Може да ми платите за съвета в биткойни.
5
1
 
4
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Ко е туй бюти ????
4
1
 
4
 
! Отговори
Who the f.. преди 2 години
is Бюти?
3
0
 
5
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Какви са тия бути ли, буци ли съвети, бре? Драскачитее, 5-ти клас имате ли завършен поне?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюти съвети - как да се справите с мазната кожа?Пробвахте ли да се изкъпете?
1
1
 
8
 
! Отговори
англоговорящ преди 2 години
винаги съм знаел че БЮТИ е българска дума !