Общинската болница в Раднево спря работа

Лекарите напускат заради неизплатени заплати
13 май 2021 23:45, Анисия Иванова
50
Общинската болница в Раднево спря работа
Снимка: БГНЕС

Общинската болница в Раднево "Д-р Димитър Чакмаков" спря приема на пациенти. Причините са тежкото финансово състояние на лечебното заведение и масовото напускане на лекари и персонал заради неизплатени заплати.

От днес радневската болница е без управител и не приема пациенти, защото реално няма кой да ги лекува, каза председателят на Общинския съвет доктор Румен Йовчев.

"Хората не са получавали заплати от шест месеца. Няма специалисти", обясни той пред БНР.

Само до края на миналата година задълженията на общинската болница в Раднево възлизат на 1,300 млн. лева.

За да избегне закриването на болницата, ОС реши да открие процедура за приватизация на лечебното заведение.

На последното си заседание Общинският съвет на Раднево намали цената за приватизация на болницата на 685 хиляди лева, което е наполовина от натрупаните задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има такава д(алавера) започнаха с пинизите.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме как Радев ги оправяПочна се с ,,прозрачната,, приватизация.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите, мълчете си и поддържайте пандемията, давам по хилядарка на месец отгоре. Иначе - оставате без работа. И те поддържат, оня краде и в един момент - пари няма. И пак останаха без работа, ама оня пък си окраде де колкот можа. И ся накъде, м? Видехте ли се, докторите що за стока сте? На гърба на хората, оня напрай пара, обеща и на вас ама не даде и сега решихте да кажете. Ей за тва държавата е на тоя хал. Лъжат, мажат и като не си вземат пая - ама то лъжа беше. А здравето на хората????????
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали боко уж раздаваше по холядарка над заплатите всеки месец че били на първа линия? Как така има хилядарка а заплатата неизплатена? Или то май само за пред хората беше. Ни заплати, ни хилядарка. А, ко стана? Къде тогава отидоха тия изписани пари (хилядарките) на лекарите? А бе тоя няма да няма второ шкафче?Всичко ще лъсне скоро, и ако се окаже вярно че е лъгал че ги дава а всъщност не е... ми в затвора за лъжа и измама с цел финансово облагодетелстване. Не го бавете, че ще избяга.
18
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИСКАХТЕ БУДАМОН ОТНОВО ,АМИ НА ВИ ГО!!!-СМЕНИ НИ ЛЕКАРСТВАТА С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ КОГАТО СМЕ БОЛНИ , ВИЗИРАМ ЛЕКАРСТВАТА КОИТО ДЪРЖАВАТА ДАВА НА ОНКОБОЛНИТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БОЛНИ ,ТЕХНИТЕ ЛЕКАРСТВА БЯХА СМЕНЕНИ С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ!-КУПИ НИ НАЙ-ЕВТИНИТЕ ВАКСИНИ-СЪКРАТИ ПАРИТЕ ЗА БОЛНИЦИТЕ , ЧЕ И ЗА БОЛНИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ ПО КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ И СЕГА ПАЦИЕНТА ПЛАЩА ДОПЪЛНИТЕЛНО!-ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ СА ПРЕД ФАЛИТ А ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ ОТИВАТ В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ И САМО ПОЛОВИНАТА СЕ ВРЪЩАТ ЗА ЗДРАВЕ!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хората не са получавали заплати от шест месеца.Знаетели гн Барцелонски - отворете чекмеджето
16
1
 
4
 
! Отговори
лудите преди 2 години
Къде ще се лекуват?
15
3
 
3
 
! Отговори
пациент преди 2 години
До Активист на БСПАми за нервно-болните нищо не се говори а само за заплатите на лекарите.
14
1
 
8
 
! Отговори
6 преди 2 години
ПРеместете я в Опан! Или в Мало Бучино!Дето ги нацвъкаха тези умирални под път и над път!Неколко диктори и сестри с по една слушалка , продънени пегла , казармени тоалетни и пр.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Горанов,като беше министър на финансите,тихо мълком плати 50млн.лв.дълг на Правителствена болница.
12
4
 
23
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
След толкова кражби от ГЕРБ-нормално!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава държава!Никъде!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раднево, ТЕЦА има пари, хората имат пари. Надушили са далаверата и са фалирали болницата, изгонили са лекарите и сега чакат да получат наградата си от кражбата.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умишлен фалит и приватизация за жълти стотинки.Продължават с измамите и кражбите.Ремеде от директора, който купува болницата без пари.
8
1
 
22
 
! Отговори
Ужас и срам преди 2 години
Приватизирана болница-абе тези нормални ли са? Това да не ти е някоя фабрика,сега богатите ще почнат да си купуват общинските болници-това е ЗДРАВЕ.Ще търгуват и наддават за здравето ни.Ужас!!!
7
0
 
34
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Делото за кражбите в болницата в Раднево стигна до Гешев-познайте резултата?!Сега ще имат частна болница-бедният народ да плаща,ако не-да мре.Жалко за хората
6
1
 
33
 
! Отговори
От Раднево преди 2 години
Ами то под ръководството на кмета и защитата от ГЕРБ се окради болницата с милиони, за да може сега да я купи на безценица неговото приятелче Ибрям.Схемата кражба, умишлен фалит и договорена приватизация отдавна се играе в нашата страна.Сега дори в бонус ще купи и медицинския център-пълен монопол в района,а лекарите и пациентите -кучета ги яли!
5
2
 
21
 
! Отговори
Бо Тик Вун преди 2 години
Работа, Работа, Работа!
4
2
 
27
 
! Отговори
Мистър пи преди 2 години
Ще има затваряне на болници масово заради не изплатени заплати към лекарите на първа линия
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
там кметчето нали е от шайката?Да беше се примолил на Боко да му даде някое кюлче да спаси болницата, сега остави цял един град без болница, срам