Стамен Янев пак начело на Агенцията за инвестиции

Осбоводената шефка на агенцията: Янев буквално ме изхвърли!
63
Стамен Янев пак начело на Агенцията за инвестиции
Снимка: БГНЕС

Стамен Янев отново е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Янев бе заместник-министър в правителството на Борисов, но отново поема оперативното ръководство на стратегическата агенция, която ръководеше преди това.

Рокадата министър Петков обясни с търсенето на най-подходящия професионалист, предаде БНР.

"Максимална ефективност, максимален опит, координация с другите заместник-министри, които се познават много добре, така че да имаме най-добър отзвук и реално да се опитаме да вкараме, да имаме истински успех. В нашето време на тези 60 дни искаме да имаме максимална ефективност. Чуждите инвестиции, между другото, са едно от малкото места, където може да се влее така нов капитал в икономиката", каза Петков.

Икономическият министър ще работи с трима заместници, това са Калина Константинова, Яна Балникова и Ирена Младенова, която за трети път ще е заместник-министър.   

Бившата вече шефка на БАИ Десислава Трифонова заяви пред журналисти, че начинът на освобождаването й е реваншистки.

"Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин", коментира Трифонова.

Според нея няма нередности в агенцията, нито мотиви за смяната й. Трифонова каза още, че не е член на ГЕРБ, а е била на поста като експерт.

"Министърът дори не ме познава, за да е недоволен от работата ми. Това ли е начинът за управление на държавата в момента? Това се случва пред очите на инвеститорите", заяви още освободената директорка, според която са постигнати рекордни резултати от агенцията в период на криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно че ша га израуи тас уе! Марш *** маршооооо
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е бил заместник при Герб, какво се променя с неговото издигане от заместник на поста? Само си е назначил още трима заместници.
11
2
 
18
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Тая агенция не е ли с дублиращи се функции с тази за насърчаване на предприятията?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Когато имаш "вице", той не е някой, дето обира парички на резервната скамейка, а върши същата работа, заедно с теб и в случай, че не можеш да си там, иземва функциите ти.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДедоМдам! ГТе затова затриха комисията по харата рано-рано, че да не оставят следи. Гешев е заличил толкова много мизерия в прокуратурата, че не е истина, но ... няма да се получи.
8
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми штааа изфърли ***! Крадла! УУУУУ!
7
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя "специалист" с трима заместници като минеков....А, докато разнасяха ковчези обещаваха съкращение на щата. Българи, ще хрантутим 3 пъти повече, и по-алчни некадърници.
6
5
 
16
 
! Отговори
1950 преди 2 години
Я ДА ВИДИМ НА КЪДЕ ГЛЕДАТ НОВИТЕ ВАРВАРИ КЪДЕ ТУКА МЕРИШЕ НА ПАРИЧКИ ААААААААААА??????
5
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горката репресирана калинка, която била рекордьорка по инвестиции... Хаха къде са инвестициите, ***? В шкафчето на Боко нали? Ще си разплета левия чорап от мъка за нея
4
10
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Правилно!Никави предизвестия!Много добре знаем как започват шредерите за документи да работят на ПЪЛНИ ОБОРОТИ и ДЕНОНОЩНО когато тия знаят седмица-две предварително!Мачкай ГЕРБ-авите!!!
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
извърлил я като мокро коте - мяу
2
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинките са толкова нагли, че трябва следващия път да им изкарват сивито като ги уволняват. Тази госпожа да ходи при чекмеджето ако иска висока заплата
1
13
 
31
 
! Отговори
123 преди 2 години
А, не бе. Ще те гледа на ясла...