Защо е важно военно-патриотичното възпитание?

Нова книгата разказва за българските бойци
13 май 2021 12:57, Анисия Иванова
94

В новата си книга "Военно-патриотичното възпитание на гражданите в съвременни условия" Хелия Иванова и подполковник Петко Петков представят задълбочен поглед върху факторите, необходими за повдигане на духа нацията и подхранване на родолюбието.

"Завърших магистратура във Военна академия, защото в моето семейство аз и сестра ми сме били винаги възпитавани в любов към родината. Баща ми е учил за летец и той ме вдъхнови да запиша военно образование", каза в студиото на "България сутрин" съавторът на книгата - Хелия Иванова.

Тя посочи, че по време на дипломната си работа е провела анкета със 100 души от цялата страна. Смята, че възпитанието в тази посока винаги започва от семейството.

"След това трябва да се премести в училище и след това държавата да го обгърне в различни инициативи, за да може то да се развива. Тя го прави, но не достатъчно. Има инициативи, които се организират от различните държавни институции - гвардейски оркестри и отряди са създадени в Плевен, Айтос, Бургас и много други градове. Те правят паради, поднасят цветя на паметниците на различните бойци в България", добави Иванова.

И отбеляза, че тези инициативи действително възпитават, но в по-малка общност.

"Трябва това да се случва в цялата страна, трябва да се изучават различните бойци в България в часовете по история и литература. Могат децата да бъдат срещани с хора, които са в армията. Добре е да има срещи с ветерани от войните - сега са последните поколения, с които можем да се срещнем", каза още Иванова пред Bulgaria ON AIR.

А попитана от водещия Мирослав Димитров дали имаме патриотичен дух, тя отговори:

"Всички анкетирани смятат, че имаме. Забелязвам връщане към патриотизма, дори чрез фолклора - в различни песни и реклами се наблюдава неговото присъствие. Всеки, когато чуе народна песен и види народен танц, сърцето му трепва и това също е знак за патриотизъм".

"Ако родината не е в съвестта и кръвта ти - държавата е отсечено дърво", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивате на САМОУНИЩОЖЕНИЕ!Истината е казана само че нали ВИЕ мразите истината и затова живеете в ЛЪЖА
63
2
 
0
 
! Отговори
Таничка Тарикова преди 2 години
Браво момиче. Така се прави. Напред и нагоре за България
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
61
1
 
2
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
Аре бягай бе аноним, види се , че си бавноразвиващ
60
0
 
3
 
! Отговори
Гери преди 2 години
Анонимчо, злобарчо. Мега тъпо *** си
59
1
 
3
 
! Отговори
Цънцаров до Аноним преди 2 години
Мухъл, история си учил през крив макарон. Яд те е , че си жив
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФАКТ!не си знаете ИСТОРИЯТА, защото сте бягали от учлище.Нейната форма чрез книга е икривяване на всичко. Вие приемате САЩ за спасител като правите Левски предател и Турция приятели. Реално ви е освободила Русия от робство.ПРОДАЖНИЦИ както Ботев е описал "ЩЕ СИ ПРОДАДЕТЕ И МАЙКИТЕ ЗА ПАРИ КАКТО ДЪРЖАВАТА ВИ ЕПРОДАДЕНА ВЕЧЕ".ЧАКАЙТЕ ОФИЦИЛАНИЯ ВИ ОКУПАТОР шом сте с Робско мислене за колония на ВАСАЛТИ.Изполват такива да ви ПРОМИВАТ като тази самозванка!!!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Цвети Христова преди 2 години
Аз като млад човек, адмирарам писането на такава образователна книга. Вместо да се поучим, тук някакви завистници се упражняват в неграмотност.Сайтът има ли възможност да ги изтрие, кой търпи анонимни тук? АНОНИМНИ срам сте
56
1
 
3
 
! Отговори
Виолончело Шиванов преди 2 години
Анонмни ***, много злоба .Защо ли????
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еха прочетох коментарите!Наистина ТЕРИТОРИЯТА Е ЗА ЗАЛИЧВАНЕ. Ритуално самоубийс*во ще си направите.ИСТАНАТА че тези които е подкрепят Ивнаова са СЪЩИТЕ ккоито не са ступвали в УЧИЛИЩЕТО и НЕ СИ ЗНАЕТЕ ИСТОРИЯТА ДАЖЕ.Да живеят ДЕЦАТА В НАСИЛИЕ щом родителите са ПРОМИТИ И СА Т*ПИ , че си престъпление да сте ЖИВИ!!!
54
2
 
3
 
! Отговори
Рачев Влад преди 2 години
Браво на това момиче. Сериозна тема .
53
3
 
5
 
! Отговори
Лиляна Капинчева преди 2 години
Тема за всеки българин. Дано го има патриотичното и съзнанието за род и родина всеки в сърцето си.
52
1
 
5
 
! Отговори
Гита Цветкова преди 2 години
Браво момиче!👏👏
51
1
 
4
 
! Отговори
Raliza преди 2 години
Защо е важно ли? Патроти трябват, не слуги..Адски важно е да, е да се махнат такива дето не оценят работата на другите в тая държава , история не четат, едно Венету е мега яко да четеш и да си мислят само за своето джобче и шкафче
50
1
 
4
 
! Отговори
Raliza преди 2 години
Защо е важно ли? Патроти трябват, не слуги..Адски важно е да, е да се махнат такива дето не оценят работата на другите в тая държава , история не четат, едно Венету е мега яко да четеш и да си мислят само за своето джобче и шкафче
49
2
 
4
 
! Отговори
Румяна Илкова преди 2 години
Анонимен до Анонимен тук. Хе хеее и калинки гербави. Браво на авторката, смажи физиономията на гербавата ***, дето не знае какво е патриот.
48
2
 
4
 
! Отговори
Светлин Атанасов преди 2 години
Браво на това момиче. Смело търси и успявай.Патриоти трябват на България, а не калинки
47
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на всички които е подкрепятТолкова сте Т**И ,че е престъпление. Дайте да промием децата като и отнемем въображението и да живеят в насилие с това възпитание! Да служат на политиците като бодигардове и да изпълняват команда ШПИЦ. От това НИКОЙ НЕ СТАВА ЧОВЕК
46
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Милев преди 2 години
Ще потърся книгата. Атмосфера от новите българи. Част от едно ново бъдеще за страната. Допълва всичко по добър начин.
45
0
 
5
 
! Отговори
Ники Бозова преди 2 години
Алооо анонимните стоножки де сте се пръкнали тук. Много мъглявина и цоп у блатото драги. Чета и се чудя, защо злобеете срещу това хубаво момиче:((( Не,не ми стана по-леко на душата.Напротив!Народът ни е все така объркан и разделен . Положителната новина е,че момичето тук е бяла лястовица.