Полицията за напрежението в Разлог: Няма да допуснем сблъсъци!

Протестиращи поискаха справедливост след мелето, отложиха делото
Обновена: 15 май 2021 19:10 | 15 май 2021 19:07, Веселина Йорданова
126

Напрежение в Разлог заради масовия бой в заведение.  

Жители на града се събраха на мирен протест пред сградата на районния съд. Там магистратите гледаха какви да са наказанията на петимата задържани жители от ромската махала в града след боя.

Още по темата
Протестиращите настояха те да получат присъда, а не административна санкция за дребно хулиганство. Делото беше отложено, предаде Bulgaria ON AIR.

Припомняме, че в четвъртък вечерта след забележка към 10-годишно дете, което обикаляло масите в кафенето, при масовото сбиване, пострада 24-годишен младеж.

"Това е моят син, зле е момчето. В болница, е има над 30-40 хематома по него. Нахлува тумба в гръб. И ги почва, удря ги със столове, с какво ли не и накрая да се каже, че нашите деца са виновни. Значи в България е престъпление да седнеш в едно заведение", разказва баща на пострадалото момче - Илия Кърджиев.

"Би трябвало те да постъпят по друг начин. Трябваше да отидат да подадат жалба в полицията. Затова и ние се самоорганизирахме и да се защитим по някакъв начин. Аз познавам доста хора от махалата. Нямам проблем, но има една група, които са доста агресивни", споделя Димитър Марков.

Стигна се и до спречкване между протестиращите и близките на задържаните. Наложи се полицията да се намеси.

"Обстановката е овладяна, има достатъчно сили на място. Призоваваме хората към спокойствие, ние ще създадем организация, за да не допуснем сблъсъци между двете страни", заяви директор на ОДМВР -  Благоевград Дойчин Дойчинов.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.


126
Още по темата: Разлогнапрежениебой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Въоръжен до зъби.И това ще стане.Ако не точно сега, то в най-скоро време. Дотам стигнахме.
55
2
 
2
 
! Отговори
Lainqna mediq преди 1 месец
По руски тертип??? От Русия сте два века назад и леко в лево !!!!Всички сте турци в тази *** ! Свалихте гащите без бой както винаги!!! СВИКВАЙТЕ !Учете турски !!!И не си правете илюзията че някой ще ви подаде ръка !
54
1
 
2
 
! Отговори
Ще търпите, бе.... преди 1 месец
След 9.09.44г ви биеха бедните селяни и работници!Днес при демократичния социализъм, ви бият бедните роми и ЧАЛГАРИ.Това е то--"демократичен социализъм"---по руски тертип!Кво толкова....СВИКВАЙТЕ!!!
53
0
 
1
 
! Отговори
Ще търпите, бе.... преди 1 месец
След 9.09.44г ви биеха бедните селяни и работници!Днес при демократичния социализъм, ви бият бедните роми и ЧАЛГАРИ.Това е то--"демократичен социализъм"---по руски тертип!Кво толкова....СВИКВАЙТЕ!!!
52
1
 
1
 
! Отговори
Въоръжен до зъби. преди 1 месец
Брадви,тръби ,вериги всичко трябва да има в една кола. Ако нямате пистолет. Трябва българина да се радикализира най-накрая.
51
0
 
9
 
! Отговори
Хм? преди 1 месец
А навремето швед не смееше да се разхожда из центъра на Разлог, камо ли да седне в заведение.
50
0
 
22
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
До катастрофаДа, ама когато хората дадат отпор, се вижда, че тия са страхливи като койоти, които нападат само по много срещу един. Когато гърменци скочиха - хъхрешките примaти две седмици се криха по горите и не смееха да се върнат в свърталищата си.
49
1
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Националните телевизии изобщо не се осмелиха да кажат, че бандитите са ***... как да се справят държавата и обществото с хъхрешкият терор, щом изобщо не се признава, че такъв съществува? Решаването на този изключително тежък проблем може да стане само с радикални действия, не с търпимост и толрерастия. Връщане на адекватните наказания - официално каторжен труд и смъртни присъди, неофициално - колкото може повече бой и най-вече безкомпромисно унищожаване на всички незаконни ромови свърталища.
48
0
 
23
 
! Отговори
катастрофа преди 1 месец
Сегашната ситуация в Разлог много напомня на тази в съседното село Гърмен от преди 6 години когато тумби *** биха и гониха български деца. Тогава един възрастен господин даваше интервю по телевизията и каза че през 70-те 99% от селото били българи, но вследствие на нелегалната емиграция и раждаемостта, *** вече били повече от българите в Гърмен. За съжаление, такава е ситуацията в стотици малки села и градчета в милата ни родина. И такива случаи ще зачестяват...
47
0
 
17
 
! Отговори
Всъщност.... преди 1 месец
..сблъсък вече е имало, сблъсък по правилата на ромската общност - всички роми срещу малко от другите. Разбира се - в гръб! Ако полицията и съдът не успеят да вкарат в нормите поведението на ромските ни сънародници, най-вероятно ще се стигне да съвсем друг тип сблъсъци, при които ромите много болезнено ще разберат защо българите са вдигали въстания срещу турската власт, а те винаги са кротували. Дано не се стигне до такъв тип образователна дейност, че много има да патят.....
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласоподавателите на всички партии които са били на власт :)) Нахални, мислят си че са недосегаеми, родна мила картинка :)
45
0
 
40
 
! Отговори
Да уточним преди 1 месец
1. Дете е само извън дома си в 22.00 ч.2. Това дете досажда на посетителите на заведение.3. Правят му забележка и го изгонват, както се се постъпва с досадник.4. Детето започва цинично да псува присъстващите. За много деца от един етнос ев реда на нещата да обиждат "дасовете", с чиито пари държавата хрантути същите тези деца.5. Детето получава заслужен шамар.6. Цялата рода на шамаросаното пристига, за да накаже с бой до осакатяване "дасовете", които не са изтърпели покорно обидите.
44
0
 
0
 
! Отговори
*Джеми* преди 1 месец
До 49815 Задачата на полицията не е да предотвратява престъпленията, за които никой не знае, че ще се случат - полицаите не са ясновидци. Това не се случва дори и в Северна Корея.
43
0
 
28
 
! Отговори
someone преди 1 месец
вече сте ги допуснали при това винаги защитавате и никога нас данъкоплатците, рано или късно това ще избухне и тогава и вие ще го ядете подред.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 34Как се справят с проблема в Чехия ?
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А въздушни удари като в Газа няма ли да има ? За кво да издържаме такава скъпа армия ако няма ?
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да пипате електората на герб. Идат избори .Нужни са гласопродаватели .
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато бойко, радев и слави се борят кой да вземе кокъла, народа загива. все по-нагли и издевателстват безогледно.Де факто държава няма.Например в нова загора българите ги е страх след 8 вечерта да излизат от къщите си, владеят града и си правят каквото поискат.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в нормална европейска държава на тия ще им вземат всичко и ще плащат до като са живи но в държавата на връзкарите и не е сигурно
37
1
 
34
 
! Отговори
49815 преди 1 месец
Задачата на полицията е да предотвратява престъпленията. Нашата полици винаги е след събитията. сега имало много сили в Разлог и нямало да допуснат сблъсъци. Така те поощрявот нападателите и дискриминират мирните граждани. За нападателите сез нае предваритело, че няма да има присъди и ще бъдат поощрени и от съда. Какво да очакваме занапред? Сигурно гангстретие ще получат росветление свише и ще станат примерни!?